Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 9. kole KP

 
středa, 11. října 2017, 14:15

Dvě vzrušující přestřelky (3:4) se v rámci 9. kola krajského přeboru zrodily na Hluboké a v Milevsku. Domácí týmy vyšly v obou naprázdno, v prvním případě byl šťastnější Jindřichův Hradec, v tom druhém Katovice, pro které to bylo už páté vítězství v řadě. Překvapením kola hodnotíme výhru Třeboně v Rudolfově 0:3, a to nejen výsledkově, ale i herně, omlazená Třeboň si totiž pro tři body na Perštátě dokráčela celkem v pohodě.

Kompletní výsledky 9. kola krajského přeboru


TJ Osek - Sokol Sezimovo Ústí 1:3 (0:0)

Branky: 55. Kroupa – 49. a 81. Hoffmann, 63. Kutner. Rozhodčí: Reisner Jiří - Herzog Radek, Kaštánek Libor. Delegát: Albrecht Václav. ŽK: 1:4 (Hoch – Bartáček, Hoffmann, Nikl, Šmíd). Diváků: 50.

Osek: Hulínko - Benda, Kroupa, Krejčí, Brabec – Čapek (79. Drůba), Hoch, Brož, Hosnedl – Říský, Carda (46. Hanák). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Brůžek (38. Hladík), Vilímek, Podroužek – Mrúz, Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – Kutner (89. Žilinčík), Nikl (76. Irsa). Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Kroupa, Hoch – Hoffmann

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Po dvou úspěšných venkovních zápasech, kdy výborně pracovala naše defenziva, jsme propadli směrem dopředu, hra postrádala řád, podpora útoku byla chabá. Hosté působili svižnějším a sehranějším dojmem.Navíc všechny tři branky ve druhém poločasu jsme inkasovali po standardních situacích. Domácí bodová ztráta je pro nás nepříjemná, na druhé straně si hosté výhru zasloužili.“

František Plachý, hrající asistent trenéra Sezimova Ústí: „Do Oseka jsme odjížděli brzy ráno, což některým hráčům dělalo velký problém. Možná proto byli správně nažhaveni. Také se nám ženil stoper Pavel Sazma a nemohl se zúčastnit utkání. Řekli jsme si, že nejlepší dárek od nás budou 3 body. Jsem rád, že jsme to zvládli a body dovezli až na obřad. V utkání jsme byli lepším týmem, hru jsme kontrolovali a měli jsme i více šancí. Snad se všichni stihnou vrátit ze svatby alespoň na páteční trénink.“


TJ Hluboká nad Vltavou - FK Jindřichův Hradec 1910 3:4 (1:1)

Branky: 45. a 77. Hájek (oba z pen.), 85. Tauber – 35. Chalupský, 54. Beránek, 65. F. Votava, 90. Toman. Rozhodčí: Klátil Michal - Kotalík Petr, Polák Jiří. Delegát: Tupý Miroslav. ŽK: 2:1 (Hájek, L. Adam - Šenkýř). Diváků: 60.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Antoš, Legdan (80. T. Adam), Turek (61. L. Adam) – Rubick (50. Křiváček), Nitrianský, Říha, Němec (74. Lovička) – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

J. Hradec: Rešl – Šmíd, Beránek, Völfel, Chyška – Kučera (90. Cypra), Mareš (57. Toman), Králíček (89. Černoch), T. Šenkýř – Chalupský (74. Princ), F. Votava. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jonáš, Antoš – Kučera, Rešl, Völfel, Votava

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Bohužel je to ohraná písnička. Vyložené šance nedáváme a vzadu děláme hrozné chyby, za které nás soupeř trestá. Hráči se musejí zvednout a uvědomit si, že jinak nás letos čeká tuhý boj o záchranu.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bylo to celkem vyrovnané utkání, které mělo svou zajímavost v počtu branek, které padly. Náš tým šel do vedení v prvním poločase, bohužel v poslední minutě inkasujeme. V druhé části byla naše hra trochu lepší, přišly šance a naše vedení jsme navýšili na 1:3. Vzápětí jsme měli šanci na další gól, bohužel jsme nedali a domácí vyrovnali. V závěrečných minutách se nám přece jen podařilo překlopit vítězství na naši stranu.“


SK Rudolfov - Jiskra Třeboň 0:3 (0:1)

Branky: 45. a 50. Divoký, 65. Průcha. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - Šafránek Petr, Jarolím Jiří. Delegát: Brož Miroslav. ŽK: 2:2 (Ryneš, Pouzar – Divoký, Franěk). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Prokeš (87. Dvořák), J. Novotný, O. Hajný, Kuna (65. Janák) – Kovačičín, Pouzar (72. Vejvar), Gerstner, Ryneš – Šindelář, Baščevan (46. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Třeboň: Skála – Kodras, Malický (76. T. Tůma), Pučejdl, P. Tůma – Matoušek (87. Bednář), Franěk, Cimerhanzl, Divoký (81. Brousek), Pancíř – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Hajný, Šindelář – Pučejdl, Franěk, Divoký, Pavel Tůma

Petr Hlubocký, činovník Rudolfova: „Ani se mi to moc nechce hodnotit. Z naší strany není ani vlastně co. Úplně jsme propadli, a to prakticky ve všem. Třeboň byla lepší, nepustila nás do hry. Jediná pasáž, kdy jsme si trochu zahráli fotbal, byla od nějaké 20. minuty do konce prvního poločasu. Jinak to od nás bylo opravdu špatné.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně:Mimo brankáře Skály byli na hřišti prakticky samí mladíci a nutno říci, že utkání zvládli výborně. Do 20. minuty jsme měli několik šancí, ty se nám však proměnit nepovedlo. Pak převzal iniciativu Rudolfov, ale do vedení jsme šli paradoxně my, když těsně před pauzou zakončil naši vydařenou kombinaci po přihrávce Fraňka Divoký. Stejný hráč přidal v 50. minutě druhý gól, a když v 65. minutě zvýšil Průcha na 3:0, nebylo o naší výhře pochyb. Výhrou venku jsme nahradili zbytečnou domácí ztrátu s Osekem. Celý tým příkladně bojoval, na hru Rudolfova jsme se připravili, včetně jeho velmi nebezpečných standardek. Naše vítězství bylo zasloužené.“


TJ Nová Včelnice - FK Protivín 2:0 (0:0)

Branky: 56. a 73. Didek. Rozhodčí: Tupý - Peterka, Klátil. Delegát: Chlaň. ŽK: 0:3 (Hála, Uhlík, Rothbauer). Diváků: 231.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Blažek, O. Šlapanský – Průša, Tuček (46. Didek), L. Šlapanský, V. Hornát, Mareš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Hála, Zach – R. Vojta (86. Mikulenka), Zb. Vorel, Moravec, Kinkor – Fiala (63. Vojík), J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: celý tým, Didek – J. Vorel

Radek Vajda, trenér Nové Včelnice: „Musím dnes pochválit naši superobranu, která nebezpečnému a rychlému soupeři moc nedovolila. A taky Didka, který se po čase vrátil do sestavy. S Pacholíkem vytvořil výbornou útočnou dvojici. Trenér Kobetič se na nás byl podívat, takže nás měl dobře přečtené. Jeho hráči zdvojovali Pacholíka, takže to vůbec neměl snadné. Věděli jsme, že sezimoústecký Sokol dopoledne vyhrál, takže jsme si řekli, že ho utéct nenecháme. Zafungovalo to. Po bezbrankovém poločase jsme se rozhodli jít do rizika a zvolit ofenzivnější taktiku. Vydařilo se střídání Didka, který dal dva góly.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Utkání nás nezastihlo v dobrém rozpoložení. Hned na začátku jsme čelili brankové příležitosti domácích. Do poločasu to bylo v defenzivě v pořádku, domácí těžko hledali cestu, ale dopředu jsme byli sterilní. Něco málo tam bylo, ale jestli jsme chtěli body, muselo by toho byt víc. Utkání rozhodla branka domácích po brejku, kdy gólman domácích vytěsnil naši brankovou hlavičku po standardce. Včelnice vyhrála zaslouženě.“


Sokol Želeč - TJ Dražice 4:2 (3:2)

Branky: 17. Brůžek, 19. Rabiňák, 31. Kukučka, 49. Kosobud - 14. Stuchlík, 40. Hojdar (pen.). Rozhodčí: Kaštánek - Polák, Kotalík. Delegát: Hoch. ŽK: 1:2 (Kukučka – Veselý, Stuchlík). Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (74. Bosnyak) - Holub, Brůžek (80. Kloc), Barteska (61. Fiala), Kukučka (86. Stránský), Šváb (90. Kordina) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Dražice: Baka - Bareš, Horka, Hojdar, Sedlák – D. Štecher, Hořejší (77. Veřtát), Novotný, Stuchlík – Veselý (64. Páša), J. Štecher. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Šváb, Novotný – Baka

Roman Lukáč, trenér Želče: „V okresním derby jsme byli lepším týmem, Dražice nás zlobily z rychlých kontrů. V druhé půli hostům docházely síly, až na brankáře, který mužstvo v mnoha šancích podržel.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Výsledek je pro nás velmi příznivý. Hráli jsme proti nejlepšímu mužstvu v kraji. Na každém postu má Želeč kvalitního hráče se zkušenostmi z vyšších soutěží. Podržel nás brankář Baka a domácí útočníci, kteří nedali spoustu šancí. Pro nás bylo důležité, že se nikdo nezranil a nevykartoval.“


SK SIKO Čimelice - FK Olešník 3:0 (2:0)

Branky: 12. Viták, 40. Hegenbart, 59. Převrátil. Rozhodčí: Krčín - Hoch, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:4 (Převrátil – Nygmet 2, Pomeje, Šíma). ČK: 0:1 (90. Nygmet). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Listopad (73. Němec), Bednařík, Viták – Převrátil, Zelenka, Káš, Nekl (66. Suchan) – Nosek (85. Svojše) – Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Olešník: Jirkal – Nýdl, M. Studnička (57. Votava), Nygmet, Dráb (76. Fořter) – Vařák, Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Listopad, Převrátil, Viták – nikdo

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic:S kvalitním týmem jsme odehráli dobrý zápas a musím pochválit celý tým za přístup a bojovnost po celých devadesát minut. Po 4 kolech se nám povedl taky už vstup do zápasu, kdy si na krásný centr Nekla naběhl Viták a poslal nás do vedení 1:0. To nám přidalo na klidu. Do poločasu se nám povedlo zvýšil na 2:0 Hegenbartem. Druhý poločas nás prvních deset minut Olešník trochu zatlačil, ale bez výraznějších šancí. Definitivně nás uklidnil přesně zahraným kopem Převrátil. Do konce zápasu mohl zvýšit z velkých šancí ještě Pšenička, Suchan, Zelenka nebo Nekl z penalty. I tak je pro nás ale výsledek 3:0 výborný. Po celý zápas se nám dařilo pokrýt Červenku s Dudkem a tím eliminovat hru Olešníku směrem dopředu. Kaňkou na utkání byl likvidační faul Šími, který v souboji, kdy už nemohl získat míč, zajel do Listopada, zlomil mu zánártní kůstku, a vyřadil ho tak na zbytek podzimu.“

Josef Pícha, jednatel Olešníku: „Utkání v Čimelicích jsme opět nezačali dobře. Po ztrátě ve středu pole a následném nepokrytém centru na zadní tyči jsme prohrávali 1:0. Naše útočné snahy narážely na dobře organizovanou hru domácích a končily většinou před pokutovým územím nebo maximálně na rohovém kopu. Druhý gól jsme opět inkasovali po centru a nedůrazu ve vápně. V druhé půli jsme posílili ofenzivu ale hosté z trestného kopu dali na 3:0. Od dalších gólů nás zachránil M. Jirkal, který chytil i penaltu. V dalším průběhu zápasu si domácí zasloužené vítězství pohlídali.“


Centropen Dačice - FC MAS Táborsko B 1:4 (0:1)

Branky: 51. Smejkal - 44., 55. a 66. Kostka, 50. Peterka. Rozhodčí: Koranda - Jarolím, Mach. Delegát: Bumba. ŽK: 0:2 (Škarda, Blecha). Diváků: 75.

Dačice: Zejda – Kněžínek, Nosek (89. Svoboda), Mašát (87. Máša), Vacuška – Jelínek (72. Křivánek), Celý, Točík, Jindra, Šimánek – Smejkal (74. Benda). Trenér Roman Bujdák.

Táborsko B: L. Novák – Škarda (90. Mareš), Mácha, Bong Won, Drs (90. Kubín) – Peterka, Blecha, Mysliveček, Kopřiva – M. Novák (46. Víteček), Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Točík – Kostka, Blecha, Drs

Milan Točík, předseda Dačic: „V zápase dvou rozdílných poločasů nakonec zaslouženě zvítězili hosté. První poločas patřil nám, bohužel jsme neproměnili vyložené šance a nevyužili několik standardních situací z hranice velkého vápna. A ve 44. minutě jsme z rychlého protiútoku inkasovali. Tato branka předznamenala celý druhý poločas, ve kterém už byli jednoznačně lepší hosté.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Utkání jsme začali v trochu jiném rozestavení se třemi obránci, ale ve druhém poločase jsme se vrátili k obvyklému postavení. Soupeř zahájil zápas velmi dobře, měl dvě dobré šance a kdoví, jak by se to vyvíjelo, kdy je proměnil. My jsme byli zaražení, jako bychom se říkali, že vítězství přijde samo. Přesto jsme dali gól na 0:1 po akci Blechy, který nastřelil tyčku a Kostka míč dorazil do brány. O poločase jsme si řekli, že je třeba přidat a přišlo zlepšení. Domnívám se, že jsme mohli klidně vstřelit sedm osm gólů. Řadu šancí jsme zahodili. K našemu druhému gólu bych řekl, že nic nebylo unfair, že to byla spíše chyba rozhodčího. Údajně měl říct hráčům, ať po míči rozhodčího hrají, jak chtějí. Domácí na to koukali, přestali bránit, Peterka vzal balon a dal gól. Pro uklidnění situace jsme si nechali vzápětí gól dát. Rozhodčí byli v utkání hodně nepřesní, zejména asistenti, kteří nám odmávali snad dvacet ofsajdů, z toho polovina vůbec nebyla. Druhý poločas ale byl jednoznačný a o našem vítězství nemohlo být pochyb. Příští týden pojedeme do Katovic, ale je otázkou, v jaké sestavě, protože ve stejném termínu hraje áčko doma s Třincem.“


FC ZVVZ Milevsko - SK Otava Katovice 3:4 (3:3)

Branky: 13. Komárek, 17. Koutník, 24. Petr - 4. a 6. Požárek, 22. Uher, 88. Hajdušek. Rozhodčí: Žemlička Tomáš - Přibyl Jan, Sebera Filip. Delegát: Urban Jiří. ŽK: 3:2 (Koutník, Vakoč, Paták – Horejš, Uher). Diváků: 110.

Milevsko: Pavel Dvořák - P. Novotný, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák, Komárek, Petr, Barda – Koutník (88. Alexa), Paták (62. Pinc). Trenér Miroslav Strnad.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Blatský – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Uher, Požárek (30. Koutský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Vakoč – celý tým

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Porážka nás mrzí dvojnásob. Začátek jsme měli katastrofální, ale dokázali jsme zápas srovnat. O to je mrzutější, že jsme vlastními chybami opět přišli o body. Za stavu 3:3 jsme měli dvě tutové šance, bohužel jsme je zahodili a na úplném konci dostali hloupý gól, kdy jeden hráč neuhlídá druhého. Ale když si promítnu zápas zpětně, tak jsme po individuálních chybách dostali vlastně všechny čtyři branky. Defenzivní fáze byla slabší. Na druhou stranu už jsem párkrát říkal, že chyba obrany se projeví vždycky, nicméně my jsme měli rozhodnout na druhé straně hřiště. Zahozená šance je pro mě stejnou chybou, jako když obránce neuhlídá svého hráče a dostaneme gól.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Byl to divoký zápas. Za šest minut jsme vedli 0:2, po půlhodině hry to bylo 3:3. Navíc se nám zranil střelec prvních dvou branek Požárek. Ve druhém poločase jsme nehráli dobře, byli jsme příliš pasivní, vepředu jsme neudrželi pořádně míč. Ale udrželi jsme domácí na gólové uzdě a sami naopak dvě minuty před koncem udeřili po rohu. Vítězství to bylo šťastné, ale o to víc radostné.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama