Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Katovice zvládly přestřelku v Milevsku a popáté v řadě zvítězily

 
neděle, 8. října 2017, 18:29

V Milevsku padlo v rámci nedělní dohrávky 9. kola krajského přeboru šest branek za čtyřiadvacet minut! Střelecké dostihy pak skončily, Katovicím se navíc zranil Požárek, který dal v úvodu dva góly. Rozhodnout tak musel Tomáš Hajdušek důraznou hlavičkou chvíli před koncem. Milevsko - Katovice 3:4.

Dohrávka 9. kola KP mezi Milevskem a Katovicemi přinesla strhující podívanou v prvním poločase, který skončil 3:3. O třech bodech pro hosty rozhodl dvě minuty před koncem přesnou hlavičkou obránce Tomáš Hajdušek. Katovice tak zvítězily popáté za sebou a po tragickém úvodu sezóny dál strmě stoupají tabulkou.

Úvod musel diváky bavit. Ofenzivní podívanou načal dvěma slepenými góly Michal Požárek a už v 6. minutě to bylo 0:2. Josef Komárek poté ve 13. minutě přesným trestným kopem z pětadvaceti metrů snížil a vrátil domácí do hry. Brankář Švehla se po jeho ráně, která poskočila a zapadla přesně k levé tyči, natahoval marně – 1:2. Jak Katovice rychle vedly, tak o náskok stejnou rychlostí přišly – v 17. minutě si František Koutník naskočil na centr z pravé strany, Švehla zaváhal a nešel si na malém vápně pro míč, a domácí forvard karatistickým způsobem srovnal na 2:2.

Živelný fotbal se hrál i ve zbytku prvního dějství, ve 22. minutě střílel Cibulka, trefil Vladimíra Uhra a od něj se míč dostal do milevské sítě – 2:3. Za dvě minuty ale bylo opět srovnáno – Martin Petr zakončil střelecké hody gólem na 3:3.

Trenér Katovic musel po půlhodině hry vystřídat svého dvougólového střelce Požárka, který si natáhl stehenní sval. Místo něj šel do hřiště Koutský.

Hra se s postupem času zklidnila. Zatímco na začátku tam oběma týmům spadlo všechno, na co sáhly, ve druhém poločase spíš zvonila branková konstrukce. Na milevské straně nastřelil břevno z přímáku Málek, za Katovice rozezněl stejnou tyč deset minut před koncem hlavou Cibulka.

O osudu duelu tak musela rozhodnout jiná hlava, ta obránce Tomáše Hajduška. Katovický stoper se v 88. minutě po rohovém kopu dostal výše, než brankář Pavel Dvořák, a vstřelil vítěznou branku, na níž už Milevsko nedokázalo zareagovat - 3:4.


FC ZVVZ Milevsko - SK Otava Katovice 3:4 (3:3)

Branky: 13. Komárek, 17. Koutník, 24. Petr - 4. a 6. Požárek, 22. Uher, 88. Hajdušek. Rozhodčí: Žemlička Tomáš - Přibyl Jan, Sebera Filip. Delegát: Urban Jiří. ŽK: 3:2 (Koutník, Vakoč, Paták – Horejš, Uher). Diváků: 110.

Milevsko: Pavel Dvořák - P. Novotný, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák, Komárek, Petr, Barda – Koutník (88. Alexa), Paták (62. Pinc). Trenér Miroslav Strnad.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Blatský – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa – Uher, Požárek (30. Koutský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Vakoč – celý tým

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák