Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy vytěžily z domácího dvojzápasu jednu výhru

 
středa, 4. října 2017, 09:56

Jako den a noc se od sebe lišila dvě domácí vystoupení Sokola Stachy. Zatímco zápas s béčkem Vacova skončil hladkým vítězstvím 6:0, druhý duel o dva dny později s Lažištěm se nesl v režii hostujícího favorita, který vyhrál 7:0.

Ve vloženém kole na svátek sv. Václava se hrála v kraji všechna utkání a tak hosté z Vacova nemohli využít pendly ze svého A týmu. Stachovští (na snímku zdraví soupeře) se sestavou problémy neměli a byli proto mírným favoritem. Již ve 3.min se po centru do vápna hlavou prosadil nehlídaný M. Šíp a bylo to 1:0. Hra se vyrovnala a šance byly na obou stranách. Domácí byli efektivnější a ve 32. min. Heidenreich skóroval podruhé – 2:0.

Po poločase domácí prostřídali a jejich hra se ještě více oživila. Hostující obrana byla přetížená a vytvářela taktické chyby. Toho zkušení hráči Stach využili a postupně navyšovali počet gólů. Heidenreich, Pešl a nakonec dvakrát Šíp vytáhli skóre až na konečných 6:0. Vacovští se za celý poločas téměř na nic nezmohli a ke konci zcela rezignovali. Místo těžkého boje o tři body to ve výsledku byla právě jen otázka skóre.

Sokol Stachy - SK Vacov B 6:0 (2:0)

Góly: 3., 76. a 80. M. Šíp, 32. a 56. Heidenreich, 53. Pešl.

Sestava Stach: Šebánek - Dvořák, Záleský (50. Lukeš), Hošek, P. Foltýn (63. J. Foltýn) - Pešl, Šíp, Rod (69. Marek), Hovorka – Heidenreich (52. Schinzel), Pek (80. Druta).

Po čtvrteční vysoké výhře se tentokrát představil mnohem těžší soupeř a navíc se domácím rozpadla sestava. Hosté přijeli jako fotbalově vyspělý tým, který se netají snahou o postup do A třídy. Ve hře v prvním poločase až takový rozdíl nebyl, ale markantní rozdíl byl v zakončení. Hosté se pětkrát dostali před brankáře Wintera a byly z toho tři góly a zbývající dvě šance také zaváněly navýšením skóre. Stachy hrály, ale v šestnáctce byly nepřesné.

Ve druhém poločase domácí trenér poslal na hřiště dorostence a počet gólů se začal navyšovat. Obrana nestíhala a hrubé individuální chyby mladých hráčů hosté bez milosti trestali. Suma sumárum první dějství by se dalo nazvat soubojem, ale ve druhé půli se jednalo o jednoznačnou demolici.

Sokol Stachy - FK Lažiště 0:7 (0:3)

Góly: 4. a 76. Vokatý, 18. Sedláček, 24. Pěsta, 65. Hrbek, 87. Stupár, 90. Makoš.

Sestava Stach: Winter – Kraml (65. Jandoš), Hošek, Dvořák, P. Foltýn (75. Andrle) - Pešl, Hovorka (54. Marek), Pek, Heinenreich (49. Rod) – Schinzel (19. Druta), Lukeš.

Napsal(a) (ta) | Foto Jan Klein