Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice se výhrou s Meteorem Tábor vrátily na první místo

 
pondělí, 2. října 2017, 14:04

V 8. kole krajské I. A třídy se utkali Bernartičtí s Meteorem Tábor. Přes dobře organizovanou obranu hostů se domácí těžko prosazovali, v utkání ale byli více na míči a podařil se jim zaznamenat v první půli alespoň jeden gól. Ve druhé části mělo utkání podobný charakter s tím, že hosté v touze po vyrovnání poněkud ze své urputné obranné činnosti slevili a tím se naskytla domácím šance na zvýšení náskoku. Tu také využili a vyhráli vcelku v pohodě a opět se po týdnu se vrátili na úplný vrchol výsledkové tabulky.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral a vyložené šance před oběma bránami nenabídl. Domácí neustále soupeře presovali na jejich polovině hřiště, ale ti se zkušeně bránili a do vyložených brankových příležitostí je nepouštěli. Hosté se k domácí bráně vůbec nedostali. V 7. minutě Mrkáčkův střelecký pokus z levé strany skončil jen na boční síti. Kovářův trestný kop zahrávaný ve 22. minutě z dobré vzdálenosti a dobrého úhlu těsně za hranicí šestnáctky skončil jen těsně vedle bližší tyče Šedivého svatyně.

Ve 38. minutě prověřila Kukrálova střela levačkou jeho kvality, ale příliš starostí mu nenadělala. To ve 39. minutě zahrával z pravé strany Kovář roh, jeho centr přistál přesně na hlavě u bližší tyči naběhnutého Adama Rakovana a ten již věděl, kam ho má umístit. Našel přesně volný prostor u tyče a domácí se konečně po velkém tlaku, urputné snaze po gólovém efektu svých akcí a dominantním držení míče ujali zaslouženě vedení - 1:0. Hosté na rozdíl od nich v této části hry neměli jedinou brankovou příležitost a ani na Fučíkovu bránu nevystřelili.

Druhý poločas nabídl stejný obrázek. Domácí se vehementně tlačili dopředu a chtěli přidat další trefu a hosté urputně bránili, i když ne v tak velkém počtu jako v prvním. Občas se snažili povedenou kombinací s utkáním ještě něco udělat. Aktivní domácí je opět s velmi dobře organizovanou obrannou činností do ale ničeho nepouštěli. Střela Nováka ve 47. minutě přistála přesně v náručí čekanického gólmana. Ťupův průnik z levé strany skončil v 52. minutě centrem a následnou hlavičkou Staňka na přední tyči, ten však míč netrefil dobře a pokus skončil vedle brány.

V 55. minutě se domácí mohli radovat podruhé. Po Kovářově rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči přesně stopér Jakub Novák a brankář Šedivý byl bez šance na úspěšný zákrok - 2:0. Trantinovu střelu pod břevno v 68. minutě vytáhl skvělým zákrokem čekanický gólman do pole. O pět minut později únik Češky z levé strany byl zakončen centrem a hlavičkou Staňka u bližší tyče. Dobrá šance však skončila míčem v autu. Kukrál vyzkoušel Šedivého pozornost v 78. minutě, ten si však s jeho střelou poradil. V 80. minutě Rakovanův střelecký pokus zblokoval dobře stoper Kučera a brankář míč pak pouze v klidu sebral z trávníku do svého náručí.

Nejnebezpečnější šance hostů se naskytla ve 83. minutě. To se k míči v pokutovém území protlačil těsně před bránu Švejda, avšak nastřelil zblízka jen jeho tělo bernartického Gólmana Fučík, když ho skvěle vykryl. V 85. minutě po Kovářově rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Trantina vedle. Posledního gólu se domácí příznivci dočkali v 87. minutě. Z Kovářova průniku do pokutového území po pravé straně, po kvalitní kombinaci celé domácí ofenzívy a následné přihrávce na vzdálenější tyč profitoval Pavel Kloboučník, pro kterého nebyl velký problém dorazit míč do opuštěné čekanické brány - 3:0. Domácí pak zkušeně utkání dovedli do konce.

Bernartičtí opět přesvědčili všechny přítomné o své dobré formě a herní pohodě. Podobně jako ve čtvrtek vyhráli zaslouženě, přes intenzivně bránícího soupeře se prosadili svou trpělivou hrou a dobrým zakončováním svých vytvořených příležitostí opět se po týdnu vrátili na čelo tabulky, aniž by inkasovali. Skóre ze dvou zápasů hraných v jednom týdnu je velmi výmluvné - 7:0.

Příští 9. utkání letošního ročníku odehrají Bernartice v Ševětíně v sobotu 7. října a v dopoledním čase. Začátek je určen na 10:15 hodin.


Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor 3:0 (1:0)

Branky: 39. Rakovan, 55. Novák, 87. Kloboučník. Rozhodčí: Tůma –Izugrafov, Škuthan. Bez karet. Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, T. Češka – Kukrál, Trantina – Martin Buriánek (69. Kloboučník), Staněk (78. Jakub Suchan), Ťupa – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Meteor Tábor: Šedivý – Jakub Pípal, Svatek, Kučera, Pavel Bartáček – Jan Bartáček (K) – Lorenc (65. René Ševčík), Štumfol (63. Jan Pípal), Löffler – Scheufler, Michael Ševčík (56. Švejda). Hrající trenér René Ševčík.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák