Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Navštivte Třeboň

 
pondělí, 2. října 2017, 08:45

Třeboň - město proslulé svými lázněmi, malebnými rybníky, cyklistickými trasami a rybími pochoutkami. Město léčící nemoci pohybového ústrojí, ale také přepracování a stres. Město, co by kamenem dohodil od „Dolních Rakous“.

Všechny tyto informace si zájemce o léčbu či rekreaci nalezne na internetu, ale možná si nepovšimne možnosti navštívit OA, SOŠ a SOU Třeboň, která k Třeboni patří již přes půl století.

Současná střední škola vznikla sloučením čtyř vzdělávacích subjektů. K původnímu SOU zemědělskému přibyla sloučením Integrovaná střední škola sklářská z Chlumu u Třeboně, následovala SPŠ oděvní Třeboň a nakonec se připojila OA Třeboň.

OA, SOŠ a SOU Třeboň tvoří dvě samostatné budovy s učebnami a dílnami pro odborný výcvik, ateliéry a moderní tělocvičnou. Škola disponuje rozsáhlým vozovým parkem, pro výuku se používají osobni automobily Škoda Fabia, Yeti, nákladní automobil DAF a traktory Zetor, na vnitrostátní exkurze školní autobus Renault. Větší kapacita školy umožňuje poskytovat vzdělání v učebních (Mechanik opravář motorových vozidel, Opravář zemědělských strojů a Ošetřovatel) i studijních oborech (Obchodní akademie, Cestovní ruch), oborech uměleckých (Sklář - výrobce a zušlechťovatel skla - Brusič skla, Výrobce bižuterie a dekorativních předmětů, Uměleckořemeslné zpracování skla, Modelářství a návrhářství oděvů) i nástavbových (Podnikání).

OA, SOŠ a SOU Třeboň jako jediná na jihu Čech poskytuje absolventům základních škol vzdělání ve sklářských oborech – zušlechťování skla (broušení a malba skla) a v modelářství  a návrhářství oděvů. Kromě tříletých učebních oborů mohou žáci se zájmem o výtvarnictví vystudovat čtyřletý učební obor s maturitou Uměleckořemeslné zpracování skla. Od roku 2011 také tříletý obor Výrobce bižuterie a dekorativních předmětů.

Příjemné a tvořivé prostředí, aktivní spolupráce s rodiči, sepětí s praxí, výuka cizích jazyků doplněná o zahraniční exkurze (Anglie, Švýcarsko, Francie, Itálie, Rakousko), spolupráce se zahraničními školami formou výměnných pobytů (Itálie – Trento, Slovensko – Svit, Portugalsko – Lisabon a Japonsko) a možnost komunikovat s rodilými mluvčími, perfektní vybavení  IT, moderní vyučovací metody a pomůcky, zajímavá mimoškolní činnost, možnost prezentovat vlastní tvorbu na veřejnosti, vlastní učitelé autoškoly a zvýhodněná platba za řidičský průkaz, bezplatný svářečský průkaz, ubytování na zámku nebo v moderní budově, obědy téměř jako od maminky…

Najdou-li si návštěvníci Třeboně ve svém programu prostor, pedagogičtí pracovníci i žáci OA, SOŠ a SOU Třeboň je svojí školou rádi provedou a navíc si mohou zakoupit dárek pro sebe nebo své blízké ve školní prodejně skla (více na www.sostrebon.cz).

PR text