Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek loupil v Třeboni, Táborská rezerva díky pendlům zdolala N. Včelnici

 
neděle, 1. října 2017, 13:01

Dva nedělní dopolední zápasy uzavřely „anglický týden“ v krajském přeboru. Osek po remíze u první Želče vyhrál Kroupovým gólem v Třeboni a vylepšil své postavení ve druhé polovině tabulky. Výraznou oporou mu byl znovu brankář Hulínko. Nová Včelnice sympaticky vzdorovala na Soukeníku rezervě Táborska, snížila po přestávce opět Pacholíkem na rozdíl gólu, ale domácí si tři body vzít nenechali. Po hodině se trefil Peterka a v poslední minutě uzavřel Kostka na 5:2.

Nedělní výsledky 8. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – TJ Nová Včelnice 5:2 (3:1)

Branky: 42. a 90. Kostka, 29. L. Šlapanský (vlastní), 44. Blecha, 61. Peterka - 36. a 48. Pacholík. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Peterka). Diváků: 95.

Táborsko B: Zadražil – Škarda, Víteček (87. Rytíř), Mácha, Drs – Bong Won Che – Peterka, Blecha, Mysliveček, Vozihnoj (90. Laszák) – Kostka. Trenér Martin Štica.

N. Včelnice: Holický – Vokuš (46. O. Šlapanský), Vaš, Blažek, Průša (46. V. Hornát) – L. Šlapanský – Petráš (70. M. Hornát), Tuček, Jaroš, Mareš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Drs, Blecha – Pacholík

S celou řadou pendlů z A týmu nastoupila v neděli dopoledne na sezimovoústeckém Soukeníku táborská rezerva v zápase KP proti Nové Včelnici. Diváci nakonec viděli sedm branek při výsledku 5:2, přičemž o branky vítězů se kromě jedno vlastňáku postarali právě hráči ze širšího kádru prvního týmu Táborska. Nutno podotknout, že až na dvě výjimky branky padaly spíše po chybách a nedorozuměních. Těmi výjimkami byly zdařilé kombinace Vozihnoje a Myslivečka se střeleckou tečkou Blechy před koncem prvního poločasu a luxusní přihrávka Blechy na Peterku, který v rychlosti elegantně po hodině hry šanci zakončil na 4:2.

Novovčelničtí začali na Soukeníku defenzivně a od pohromy je držel brankář Holický, kterého paradoxně překonal poprvé až spoluhráč L. Šlapanský, který si srazil ve 29. minutě do brány centr Kostky. Za pět minut už početní příznivci klubu z rodiště herce Rudolfa Hrušínského jásali, když potrestali chybné vyběhnutí domácího gólmana Zadražila a celkově špatnou obranu Táborska. Střelcem se stal Pacholík, který skóroval s pomocí tyče. Druhému gólu Táborska předcházela bolestivá srážka dvou hráčů hostí, Kostka postupoval vpřed a poměrně pohodlně dal svůj první gól v utkání. O následném pěkném gólu Blechy už byla řeč.

Táborsko v přeskupené sestavě vyhrálo i druhý poločas, ale herně se chvílemi propadalo do letargie, kterou zosobnila hrubka Bonga a druhý gól čiperného Pacholíka – 3:2. A v 57. minutě Zadražil zabránil včasným vyběhnutím Pacholíkově hattricku. I tak bylo zřejmé, že porazit se domácí tým může jedině sám. Odmítl to Peterka čtvrtým gólem, pak stejný hráč pěkně orazítkoval břevno a účet zápasu uzavřel v poslední minutě přízemní ranou v takovém poloskluzu Kostka po přihrávce Myslivečka.

Táborsko B se dotáhlo ke špičce tabulky, na první místo ztrácí 3 body. V příštích dvou kolech pojede na hřiště Dačic a Katovic.

Hodnocení trenéra FCT Martina Šticy: „Nastoupili jsme v nejsilnějším možném složení, jaké tady lze dát dohromady. Šetřili jsme dorostence, kteří měli buď v nohách sobotní zápas, nebo se chystali na utkání s Plzní. První poločas byl z naší strany lepší, měli jsme šance, které zlikvidoval Holický. Hosté vyrovnali na 1:1 po hrubce v obraně, ten gól jsme jim v podstatě darovali. Naštěstí jsme dali dva góly do šatny, čímž se zápas prakticky zlomil. Druhý poločas jsme zápas zbytečně dohrávali, moc jsme tahali míče, špatně si nahrávali, měli jsme málo pohybu. Náš druhý poločas byl oproti první půli už špatný, šli jsme rapidně dolů. Soupeř prokázal svou kvalitu, určitě nehrál špatně, snažil se. Přeju mu, aby se v krajském přeboru zachránil.“


Jiskra Třeboň – TJ Osek 0:1 (0:1)

Branka: 36. Kroupa. Rozhodčí: Dunovský – P. Šafránek, Koranda. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 0:3 (Hájek, Kuneš, Kroupa). Diváků: 256.

Třeboň: Kopecký – Kodras, Hami, Pučejdl, P. Tůma – Matoušek (78. Brousek), Franěk, Cimerhanzl, Divoký – Nekvinda (46. Malický) – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Osek: Hulínko - Kuneš , Kroupa, Krejčí, Brabec – Čapek, Hoch, Brož (90. Voříšek), Hájek, Hosnedl – Carda (76. Říský). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: P. Tůma – Hulínko

Pouze jeden bod vytěžila třeboňská Jiskra z náročného programu v tomto týdnu. V Milevsku získala bod za plichtu 1:1, ve čtvrtečním střetnutí na Soukeníku prohrála s béčkem Táborska 0:2. Chuť si měla podle papírových předpokladů spravit na Oseku, který se ocitl v sestupovém pásmu.

K rybníku svět přijeli Osečtí oproti minulému zápasu v Želči, kde šokovali ziskem bodu, bez kapitána Balouška a středopolaře Mráze. Trenér Jaroslav Voříšek, který si opět zahrál v závěrečných minutách, musel znovu improvizovat. Post stopera svěřil Martinu Kroupovi, který se významně podílel na jediné brance zápasu. Ve 36. minutě získali hosté výhodu trestného kopu kousek od půlky hřiště. Hoch jej zahrál do vápna a Cardou vrácený míč hlavičkoval doprostřed branky zmiňovaný Kroupa. Stačilo míč lehce chytit do rukavic a rozehrát, ale brankáři Kopeckému propadl přes hlavu za záda. Kdo někdy stál v brance, zná to moc dobře. Člověk by se nejraději neviděl…

Ve druhé půli se projevila na hostujícím týmu únava a domácí si vytvořili velkou převahu, ale nebylo jim přáno skórovat. V 68. minutě měl vyrovnání na hlavě Průcha, ale Hulínko vyškrábl míč přes břevno. Zanedlouho trestný kop Fraňka se stal opět kořistí osecké jedničky. Další možnosti létaly vedle tyčí. Na druhé straně mohl v 84. minutě pojistit vedení střídající Říský, který se po akci s Hosnedlem prodral přes dva obránce, ale mezi tyče se netrefil. Závěrečný nápor Jiskry se nekonal a tři body putovaly do Oseka.

V třeboňském táboře zavládlo velké zklamání. „Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát. Měli jsme řadu šancí, ale zisk z toho – nula. Na druhou stranu soupeř potom promění příležitost i s naší pomocí. Navíc se ještě ke všemu zranil Nekvinda, jedna z našich velikých opor. A ještě chyběl Lonsmín, který má zlomenou nohu. Když se to sečte. Vyjde z toho takovýhle výsledek,“ posteskl si František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně.


PSALI JSME V SOBOTU
KP: Želeč poprvé prohrála, po debaklu v Katovicích padají na dno Dačice

 


Napsal(a) Luboš Dvořák, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Karolína Kabíčková