Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chotoviny s Janem Šimákem braly v derby bod

 
pátek, 29. září 2017, 14:30

Do derby utkání před pěknou návštěvou nastoupily Chotoviny posílené o Jana Šimáka, jehož získaly minulý pátek na přestup z Horního Jiřetína. Domácí navíc od 41. minuty hráli bez vyloučeného Vojtěcha Říhy. Hosté se v přesilovce gólově neprosadili, a protože ani Ratibořští svoje šance nevyužili, skončilo utkání spravedlivou bezgólovou remízou.

Ratibořská jedenáctka šla do utkání s cílem neinkasovat. Uvědomovala si sílu soupeře. „V zápase, který byl v očekávání našich hráčů i fanoušků, jsme začali zodpovědně zezadu a snažili jsme se soupeře nepouštět do herní kombinace. Soupeř nastoupil s velmi kvalitními hráči Janem Šimákem, Volodymyrem Bondarevem a dalším hráčem z vyšší soutěže Janem Pavlíčkem. Naše taktika se nám dařila až do nesmyslného zkratu Vojtěcha Říhy, který byl ve 41. minutě vyloučen za strčení do protihráče,“ uvedl domácí trenér Milan Balík k momentu, kdy jeho tým čekalo dlouhé oslabení.

Při početní nevýhodně se domácí pouze nebránili. Několikrát ohrozili i chotovinskou svatyni. „Vypracovali jsme si několik gólových šancí a nastřelili Michalem Prokešem břevno. Utkání jsme nakonec dovedli do zdárného konce, neboť bod jsme si stoprocentně zasloužili a je spravedlivý,“ zhodnotil Balík a ocenil i hráče. „Musím pochválit celé mužstvo za velmi zodpovědný výkon, taktický i bojovný s velkým nasazením všech hráčů. Jako trenér všem hráčům děkuji. Vyzdvihl bych nadstandardní výkon stopera Davida Kutiše a gólmana Tomáše Hoffmanna, který stoprocentně zastoupil svého kolegu v brance Václava Krcha. Za podporu děkuji též našim divákům, kterých se sešlo opravdu hodně,“ potěšila návštěva Balíka. Náročný týden zakončí Ratibořští v neděli 1. 10. od 13.30 hodin s Třeboní B na zrekonstruovaném hřišti v Břilicích.

Chotoviny poprvé s Janem Šimákem

Anglický týden zatím Chotoviny zvládají dobře, v sobotu výhra a včera plusový bod z venku. V derby v Ratibořských Horách se na hřišti objevila už i nová posila Chotovin - Jan Šimák. Válel v Bundeslize, ve Spartě nebo v Táborsku, teď v osmatřiceti kývl na nabídku v I. B třídě.

„S Honzou se známe hodně dlouho, už jako kluci jsme spolu hráli fotbal u bytovek v Chotovinách. Pár měsíců teď fotbal nehrál, ale už byl znát, dostal se do šancí a věřím, že půjde výkonem nahoru. Cíl je, aby do naší super party zapadl a bavilo to jeho i nás," říká trenér Dušan Mendel.

Domácí na menším hřišti umějí, spousta soubojů, nakopávané míče a naopak výkon hostů nebyl tak dobrý jako jindy. Přesto pár šancí přišlo. Šimák trefil břevno a měl i další střely, Turek šel sám na bránu, zastřelovali se Bondarev, Pavlíček nebo Moos. Navíc Chotoviny nevyužily přesilovku, když na konci první půle domácí hráč chytil záložníka Mendela pod krkem a musel ven.

„Na menším hřišti se těžko kombinovalo, hodně soubojů, navíc i domácí trefili břevno. Hory jsou asi spokojenější, ale nakonec bod beru, je to plusový bod z venku,“ hodnotí kouč hostů.

Anglický týden zakončí Chotoviny zítra v Jistebnici. Hraje se od 16 hodin a nic lehkého to nebude. Domácí spadli na poslední příčku a budou chtít za každou cenu body. Chotoviny ale mají formu a jen tak lacino rozdávat taky nebudou.


SK Ratibořské Hory - Sokol Chotoviny 0:0

Rozhodčí: Zabilka - Hanzal, Mraček. ŽK: 0:5. ČK: 1:0 (41. V. Říha). Diváci: 130

Rat. Hory: T. Hoffmann - Skopec, Kutiš, Fišer, Janošík (46. Homola) - Vaněček, Prokeš (83. Feichtinger), Vocílka, Katolický - V. Říha, Kment (85. Průcha). Trenér Milan Balík.

Chotoviny: Carva - Dvořák - J. Vácha, Moos, Čech - Mendel (83. Jordák), Pavlíček, T. Vrhel (46. Veselý, 77. Kubela) - Šimák, Bondarev - Turek. Trenér Dušan Mendel st.

Napsal(a) SK Ratibořské Hory, Sokol Chotoviny