Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Katovice vyhrály i do třetice. Body zůstaly na Soukeníku. Hradec uštědřil Protivínu bůra

 
čtvrtek, 28. září 2017, 14:46

AKTUALIZOVÁNO - Ani na státní svátek nebudou hráči oblastních soutěží zahálet. V krajském přeboru se předehrávalo 15. podzimní kolo. Jako první se dopoledne odehrály zápasy na Hluboké a v S. Ústí. Katovice pokračovaly ve zlepšených výkonech a góly Požárka zabodovaly i v podzámčí. Béčko Táborska odčinilo výprask ze Želče vítězstvím nad Třeboní, které se zrodilo ve druhé půli. Ve šlágru kola dominoval třetí Hradec u druhého Protivína. O největší překvapení se postaral Osek remízou u první Želče, která zahodila v závěru penaltu.

Čtvrteční výsledky předehrávek 15. kola KP


TJ Hluboká n. Vlt. – SK Otava Katovice 1:2 (0:1)  

Góly: 69. Křiváček - 45. a 50. Požárek. Rozhodčí: Šafránek - Hoch, Dunovský. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Hájek, Stráský – Kagui, Rejšek). Diváků: 100.

Hluboká: Brašnička (5. Vachuta) – Jonáš, Antoš, Turek, Říha – Rubick (46. Křiváček), Stráský (89. Vácha), Nitrianský, Němec (76. T. Adam) – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (82. Blatský) - Miklas, Repa, Cibulka (91. Hromíř), Kagui – Uher (59. Zoubek), Požárek (89. Koutský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Stráský – Požárek, Hajdušek

Po předešlém vítězství Hluboké se očekávalo zasloužené pokračování kvalitního výkonu. Ten možná trochu přibrzdilo zranění gólmana Brašničky, který musel odstoupit už po pěti minutách hry. Po zranění klíční kosti byl odvezen do nemocnice na rentgen. Hosté měli o průběhu utkání jiný názor a začali ho uplatňovat hned od začátku. Byli aktivnější a balon se cítil lépe na jejich kopačkách.

Přesto si domácí vytvořili několik slibných příležitostí, z nichž tu největší neproměnil Hájek. Míč z jeho kopačky zamířil mimo perimetr Švehlovy branky. Na slabší koncovku nakonec Hlubočtí v samotném závěru poločasu. Již v nastaveném čase zahrávali hosté trestný kop, po němž se hlavičkou prosadil Michal Požárek – 0:1.

Po pauze se domácí snažili vyrovnat, ale nezdařilo se, jejich úsilí zmařil druhý zásah hostů. Drtivý úder přišel znovu ze vzduchu. A v úspěšné roli se znovu představil Michal Požárek. Tentokrát vyslal balon do protipohybu střídajícího gólmana Vachuty – 0:2.

Nakonec bylo úsilí Hluboké korunováno úspěchem. Naději probudili svým kontaktním gólem. Hájek udělal u lajny dva hráče, přihrál Tomáši Křiváčkovi, a ten nezaváhal – 2:1. Jenže další příležitosti už zůstaly pohříchu nevyužity, takže stále lepšící se Katovice si odvezly zpod zámku všechny body.

„Bohužel nám to tentokrát nevyšlo, Katovice možná přece jenom byly o něco živější. Kluky taky asi ovlivnilo zranění Brašničky, trochu je to vyvedlo z konceptu. Ale na to se asi nejde vymlouvat,“ František Šůna, vedoucí mužstva Hluboké. „My jsme orámovali poločasovou přestávku dvěma góly Požárka, což nám pomohlo,“ dodal k rozhodujícím okamžikům předseda Katovic Tomáš Hajdušek.


FC MAS Táborsko B – Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 51. Mácha, 84. Peterka. Rozhodčí: Macko - Polák, Peterka. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:0 (Škarda). ČK: 0:1 (87. Cahyna). Diváků: 101.

Táborsko B: Zadražil – Víteček, Škarda, Mácha, Drs (73. Bouchal) – Varačka (61. Mischnik), Vozihnoj, Peterka, Kopřiva (46. Schramhauser), Hrubý – Kostka (87. Mikuláštík). Trenér Martin Štica.

Třeboň: J. Skála – Cimerhanzl (71. Pancíř), Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Holzepl (75. Franěk), Nekvinda, Lonsmín (46. Malický), Hami, Kodras (58. Matoušek) – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Peterka – Nekvinda

Před samotným střetnutím měly oba celky stejně po jedenácti bodech, takže šlo o to, kdo bude mít navrch. To se nakonec podařilo domácím. Zápas začal oboustranně opatrně, ani jeden z týmů nechtěl riskovat zbytečnou ztrátu balonu, a tím pádem riskovat případnou ztrátu.

I přes veškerou snahu o obezřetnou hru se rodily i šance. Domácí Máchu či Kostku vychytal třeboňský gólman Skála. Za hosty zahrozili Holzepl nebo Lonsmín. Oba gólmani ale dokázali v prvním poločase udržet čisté konto.

Skóre se měnilo těsně po přestávce. Hosté nestačili uhlídat Michala Máchu, který se po rohu prosadil hlavičkou – 1:0. A domácí zaútočili ze vzduchu i podruhé. V 84. minutě zatáhl po straně balon Vozihnoj, předložil ho Janu Peterkovi, a ten překonal Skálu podruhé – 2:0. O pár minut později se nechal zbytečně vyloučit třeboňský Cahyna a svému týmu bude několik zápasů chybět.

„Myslím si, že můžeme být spokojeni jenom s výsledkem, ne s hrou. Bylo to spíš průměrné utkání,“ podotkl Pavel Kolář, vedoucí mužstva Táborska B. František Švaňa, vedoucí třeboňského týmu, slaví 67. narozeniny. Od hráčů očekával dárek v podobě zisků bodů. „Díky za přání k mým dnešním narozeninám, ale myslel jsem, že mi kluci udělají větší radost. Nevyšlo to, musí to odskákat někdo jiný.“


SK SIKO Čimelice - SK Rudolfov 0:2 (0:0)

Góly: 57. Ryneš, 61. Kovačičín. Rozhodčí: Krauskopf - Klátil, Hoch. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:1 (Řezáč, Viták - Šindelář). Diváků: 50.

Čimelice: Slavík – Viták, Němec, Řezáč, Bednařík - Pšenička (64. Varhan) – Listopad, Převrátil (71. Pávec), Káš (79. Pavlíček) – Hegenbart, Suchan (60. Nekl). Trenér Tomáš Smrčina.

Rudolfov: Teringl – Prokeš, J. Novotný, O. Hajný, Kuna – Kovačičín (90. Kotek), Pouzar, Gerstner (87. Vejvar), Ryneš – Šindelář, Baščevan (67. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: nikdo – Kovačičín, Šindelář

V Čimelicích úplně nejsou zvyklí na to doma prohrávat, tím spíš ne dvakrát po sobě. Na Rudolfov však domácí stačili pouze v prvním dějství, kdy se hrála vyrovnaná partie bez výraznějšího vzruchu ve vápnech. Pak už začalo úřadovat Matoušovo mužstvo a po brankách Ryneše a Kovačičína si pohlídalo další tři body. Navíc stejně jako v minulém kole doma proti Olešníku neinkasovalo.

Čimelice si na úvod druhé půle získaly územní převahu, zrychlily hru, ale do ložených šancí se jejich útočníci neodkázali prosadit. Rudolfov udeřil po centru z pravé strany. Ryneše na malém vápně trestuhodně neuhlídal Karel Řezáč, gólman Slavík si pro balón také nešel a hostující záložník dostal svůj tým do vedení – 0:1.

Druhé a pro Rudolfov uklidňující brance předcházela velká chyba Jakuba Převrátila, který na polovině soupeře uklouzl, míč mu sebral Radim Pouzar a uháněl do brejku. Pouzar měl ale před sebou ještě beky, a tak našel přihrávkou na pravé straně Kovačičína, ten si navedl míč na levou nohu a obstřelil z hranice velkého čtverce Slavíka – 0:2.

Domácí mnoho šancí něco se zápasem udělat neměli, po Řezáčově přímém kopu pomohla Teringlovi tyč, jenže to bylo asi jedinkrát, kdy se musel Rudolfov o výsledek ještě strachovat.


TJ Dražice - FK Olešník 0:2 (0:1)

Góly: 18. Votava, 73. Šahajda (pen.). Rozhodčí: Tupý - Krčín, Mach. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:0 (Veselý). Diváků: 100.

Dražice: Veřtát - Bareš, Valášek, Vlašin, Schloff – Hořejší, Stuchlík (74. Dvořák), Novotný, Horka, Veselý - J. Štecher. Trenér Miloš Veselý.

Olešník: Jirkal – M. Studnička, Nýdl, Nygmet, Šahajda – Dráb (89. Vařák), Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje (87. Fořter), Votava (74. Tressl). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Veselý, Vlašin – Rabiňák, Šahajda, Červenka

Dražice lepí sestavu, jak můžou, proti Olešníku musely sáhnout pro posily do rezervního mužstva. Chyběli Dan Štecher, Kromka, Baka nebo třeba nemocný Hojdar.

Přes veškeré absence mohl jít domácí tým do vedení, Matyáš Stuchlík šel ve 3. minutě sám na bránu, jenže měl špatný první dotyk s balónem, dostal se hodně do úhlu, a jeho střela tak už ani nemohla mít gólové parametry. První čtvrthodinu to byly Dražice, kdo byl aktivnější, ale fotbal se nehraje na držení míče ani aktivitu.

Po jedné ze skrumáží před olešnickou brankou se balón rychlým přenesením dostal až k Davidu Votavovi, ten zakončil kontr střelou podél Veřtáta a dal vedoucí branku – 0:1. Olešník mohl zvýšit Šímou ve 43. minutě, jeho rána z levé strany ale jen zazvonila na tyč.

Šanci na bod Dražice trestuhodně zahodily z pokutového kopu. Jiří Štecher byl faulovaný ve vápně, sám si postavil míč, ale brankář Jirkal jeho střelu k levé tyči vystihl.

To na druhé straně byl Martin Šahajda úspěšnější. Za ruku Schloffa se pískala penalta také pro Olešník a zkušený bek, který hrál i v Dražicích, si s ní poradil – 0:2.

„Pak už se utkání jen dohrávalo. Hráčská kvalita byla dnes určitě na soupeřově straně. Bojovali jsme, co to šlo, ale s těmi absencemi jsme na víc neměli,“ přiznal po porážce vedoucí domácího mužstva Lubomír Kolář.


Sokol Želeč – TJ Osek 1:1 (1:1)

Góly: 26. Barteska - 33. Baloušek. Rozhodčí: Peterka - Macko, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:1 (Novotný, Barteska – Kroupa). Diváků: 45.

Želeč: Albrecht – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Holub, Barteska (88. Stránský), Brůžek (46. Bosnyak), Fiala, Kukučka (46. Rabiňák), Šváb – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Osek: Hulínko – Kuneš , Krejčí, Baloušek, Brabec – Čapek , Mráz, Hoch, Hosnedl – Kroupa, Hájek (90. Voříšek). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: nikdo - Hulínko, celý tým

Osek v předchozích třech zápasech venku obdržel šestnáct gólů a s malými nadějemi cestoval na půdu podzimního suveréna. Přijeli pouze s 11 hráči a na střídání byl připraven trenér Voříšek, který se proběhl po hřišti v poslední minutě.

Domácí předvedli bezkrevný výkon a po celý zápas to byla z jejich strany jedna velká křeč. Měli stálou územní převahu, ale na vítězství to nestačilo. Ujali se sice vedení po tečované střele Milana Bartesky v 26. minutě.

Hosté vyrovnali za sedm minut, když po rohovém kopu se ve vápně ocitl zcela volný kapitán Jiří Baloušek a z úhlu překonal náhradního brankáře domácích Albrechta. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

O přestávce domácí vystřídali, do hry přišli čerstvý tandem Rabiňák s Bosnyakem. Celý druhý poločas se usadili na polovině hostí, ale marně dobývali branku Hulínka, který byl nejlepším oseckým hráčem. Neujaly se šance Pavlička, Bosnyaka ani střela Bartesky. Vrcholem domácího zmaru byla neproměněná penalta Fialy po faulu na Bartesku pět minut před koncem.

Osek si ze hřiště lídra tabulky odvezl překvapivý bod. Nejlepší ofenziva v soutěži tentokrát neměla svůj den.


FK Protivín – FK Jindřichův Hradec 1910 0:5 (0:3)

Góly: 4. a 56. Princ, 30. a 65. Votava, 19. Blažek. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Žemlička. Delegát: Štuk. ŽK: 1:0 (Rothbauer). Diváků: 250.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík (33. Vojík), Hála, Zach – J. Vojta (62. Kinkor), Prášil, R. Vojta, Zb. Vorel, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

J. Hradec: Hejníček (9. Rešl) – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek (74. Mareš) – Kučera, Koutný, Králíček, T. Šenkýř – Princ (63. Chalupský), Votava (90. Cypra). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo – Votava, Koutný

Hradec je odborníky pasován na jednoho z favoritů soutěže a pro druhý Protivín to byla zkouška ohně, zda může aspirovat na nejvyšší příčky. Svěřenci trenéra Kobetiče v ní neobstáli. První poločas evidentně tahali za kratší konec, nervozita z důležitého střetnutí jako by jim svazovala nohy. „Spadli jsme z hrušky na zem,“ zněla první slova protivínského předsedy Václava Křišťála.

Hosté byli od prvních minut aktivnější, důraznější a rychlejší. „Vyhráli zaslouženě, byli lepší a předčili nás ve všech směrech,“ uznal Křišťál. Už v 9. minutě Růžička neúmyslně zajel do brankáře Hejníčka a toho s otřesem mozku odvezla záchranka. Do branky musel náhradník Rešl, ale domácí ho téměř neprověřili. Protivín poprvé ohrozil Rešlovu svatyni až ve 43. minutě střelou Rothbauera nad.

S domácími otřásl rychle inkasovaný gól již ve 4. minutě, kdy zaváhání obrany trestal Vojtěch Princ, který obešel i Hanuse a zavěsil. V 19. minutě se trefil z 25 metrů přesně k tyči obránce Ondřej Blažek a Hradec suverénně kráčel za třemi body. Naděje domácí definitivně pohřbil třetí gól, kdy hlavička hradeckého hráče skončila na tyči a Filip Votava neměl problém uklidit míč zblízka do sítě.

Hradečtí po přestávce neubrali z aktivity a další dvě chyby Protivínských nekompromisně potrestali. Po hodině hry svítil na ukazateli skóre stav 0:5, když se podruhé zapsali do střelecké listiny Koutného pokus tečující Vojtěch Princ a Filip Votava, jehož nezastavil v běžeckém souboji Vojík.

První vážnější příležitost si domácí vytvořili až v 75. minutě, kdy ohrožoval Rešla Rothbauer a neujala se ani následná Prášilova dorážka. Zmar dokonal střídající Kinkor, který po přihrávce J. Vorla netrefil ani prázdnou branku. Hradec podruhé vyhrál venku s pěti nastřílenými góly a posunul se na druhé místo.


TJ Nová Včelnice - FC ZVVZ Milevsko 3:0 (1:0)

Góly: 29. Petráš, 51. Mareš, 87. Pacholík. Rozhodčí: Kaštánek - Kotalík, Přibyl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Průša, Blažek-  Barda, Marvan). Diváků: 150.

N. Včelnice: Holický – O. Šlapanský (86. Vokuš), Blažek, Vaš (71. M.  Hornát), Průša – L. Šlapanský – Petráš, Tuček (90. V. Hornát), Jaroš, Mareš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Milevsko: Šmitmajer - Vakoč, Petr (77. Marvan), Kosobud, P. Novotný – Sedlák, Komárek, Barda (58. Pinc), Alexa (46. Paták) - Koutník, Málek. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým, Pacholík – Šmitmajer, Komárek

Nová Včelnice se začíná zbavovat nováčkovského ostychu a už si dokáže vyšlápnout i na daleko zkušenější soupeře. Tentokrát na jejich štítě zůstali hráči Milevska. Včelnice zaskočila favorita aktivním nástupem a prakticky celých dvacet minut je nepustila k vážnější akci. Ale přes značný tlak měla vychýlenou mušku.

Svůj podíl na tom ale má i vynikající gólman Šmitmajer, který svými zákroky dlouho domácí borce trápil. Nabudil tak své spoluhráče, kteří přece jenom převzali iniciativu, a patřil jim střed hřiště. Vážnější příležitost si přesto nevytvořili.

Možná i proto udeřilo na druhé straně.  Po samostatném úniku se objevil před Šmitmajerem kapitán Marek Petráš, jehož první pokus gólman vyrazil. Ale na dorážku už byl krátký – 1:0. Náskok Nové Včelnice mohl navýšit Pacholík, leč pálil nad branku. On nejenom pálil, ale postupně toho i dost spálil.

Ve druhém dějství přišel očekávaný tlak hostů, který ale úspěch neslavil. To rozjetí domácí byli úspěšnější. Jaroš vysunul Tomáše Mareše, a ten projevil svoji chladnokrevnost – 2:0. Poté se znovu promarnil další příležitost Pacholík, jeho pokus z malého vápna šla nad.

Milevsko znovu přidalo, ale nebylo mu přáno. Dvakrát zachránila domácího brankáře Holického tyč, několikrát úspěšně zasáhl i on. Vzduchotechnici hráli vabank, vrhli všechny síly do útoku a v samotném závěru jejich volnější defenzivy využil Stanislav Pacholík, který se konečně dočkal a uzavřel skóre – 3:0.

„Tentokrát jsme podali supervýkon a bodů nad daleko zkušenějším soupeřem si moc vážíme. Vezeme se na vlně úspěchů a doufám, že nám to vydrží co nejdéle,“ zářil po druhém domácím vítězství za sebou trenér Radek Vajda.


Centropen Dačice - Sokol Sezimovo Ústí 2:4 (0:1)

Góly: 77. Janák, 85. Nosek - 33. Kutner, 53. Bartáček, 72. Novotný, 79. Šmíd. Rozhodčí: Herzog - Reisner, Hanes. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:1 (Novotný). Diváků: 80.

Dačice: Zejda – Kněžínek, Nosek, Mašát, Vacuška – Křivánek, Celý, Točík, Janák, Šimánek – Smejkal (46. Jelínek). Trenér Roman Bujdák.

S. Ústí: Plachý – Bartáček (64. Neruda), Brůžek, Vilímek, Podroužek – Mrúz (75. Peltán), Šmíd, Hoffmann, Novotný – Kutner, Nikl (82. Žilinčík). Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Zejda – Mrúz, Šmíd

Sokoly naposledy pokořily Katovice, takže si potřebovali zlepšit chuť. A v Dačicích se jim to nakonec podařilo. Nakonec i domácí měli napravovat, takže se očekával boj o každý míč. Lépe ale začali hosté, kterým patřil úvod utkání. Dařila se jim kombinace, s jejíž pomocí ohrožovali Zejdovu branku. Avšak ten byl dlouho k nepřekonání. Poprvé podlehl až po půlhodině hry. Po rohu se hlavičkou prosadil Aleš Kutner – 0:1.

Po přestávce změnili domácí taktiku a zlobili hosty nakopávanými balony, kterými jim dělali dost značné problémy. Přesto to byli znovu sokolové, kdo se radoval. Jiří Bartáček běžel sám na Zejdu, ale ten jeho střelu vystihl a vyrazil ji. Ovšem opět jenom na hlavu beka hostů, který pak dokončil dílo zkázy – 0:2.

Smůlu měl dačický gólman i při třetí brance. Tentokrát na něj postupoval osamocen Šmíd, Zejda opět vyrazil, ovšem pouze k Davidu Novotnému, který už nezaváhal – 0:3. Potom sezimoústečtí hráči přece jenom povolili a domácí toho využili. Šlápli na plyn a začali častěji zaměstnávat brankáře Plachého. Po jednom z dlouhých míčů hosté nepokryli náběh Martina Janáka, který snížil – 1:3.

Dačice se pokoušely o kontaktní gól, dvakrát jejich pokusy zastavila tyč, ale vítr z plachet jim sebral po samostatném úniku Dominik Šmíd, jenže se tentokrát prosadil hned napoprvé. I tak to ale byli domácí, kteří měli poslední slovo. To si vzal Jiří Nosek a zmírnil tak porážku – 2:4. „Vítězství je odměnou za náš přístup k utkání,“ poznamenal hrající asistent S. Ústí a brankář František Plachý, jehož tým se po po historickém prvním vítězství bodově dotáhl právě na Dačice.

Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Karolína Kabíčková, Petr Vlasák