Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Otavy zůstal pouze jeden bod

středa, 27. září 2017, 21:47

Ani druhá část netradičně velkého dvoutýdenního herního zápřahu s porcí pěti soutěžních zápasů nepřinesla píseckým fotbalistům radost z tříbodového vítězství. Žlutomodří ve druhé půli domácího utkání s Domažlicemi přišli o jednobrankový náskok a podlehli svému soupeři po penaltovém rozstřelu.

Hosté začali na píseckém pažitu aktivně a v úvodu zaměstnávali domácí obranu. Ta však byla pozorná a útočníky Domažlic k ohrožení gólmana Kamila Hajduška nepouštěla. To Jihočeši byli efektivnější. Již v 10. minutě se radovali ze vstřelené branky, když si na centr Aleše Kočího z pravé strany v pokutovém území naskočil Antonín Presl a hlavou otevřel skóre - 1:0.

Ve 25. minutě mohlo být ještě veseleji, ale individuální akce Jakuba Helda k navýšení náskoku nevedla. Svou dobrou příležitost nevyužily ani Domažlice, a tak se po oťukávacích pětačtyřiceti minutách šlo do šaten za příznivějšího stavu pro celek trenéra Ondřeje Prášila.

Po změně stran si zachytal i Kamil Hajdušek, který byl v 54. minutě na svém místě a nebezpečnou hlavičku hostí vyškrábl nad branku. Poté přišel úsek, který volal po přesné trefě hráčů ve žlutomodrých dresech. Tvrdě pálil Aleš Kočí a nepřesně dorážel Antonín Presl, dvakrát se v dobré pozici ocitl Václav Milec, ale skóre se nehýbalo.

Když se v 81. minutě z malého vápna po zpětné přihrávce Václava Hrachovce neprosadil Filip Řezáč, přišel trest. Hosté se usadili v okolí šestnáctky Písku a zásobovali hráče uvnitř vápna jedním centrem za druhým, až ten poslední přistál u nohou Lukáše Roubala, který ho v 86. minutě poslal do sítě - 1:1.

Oba týmy dál útočily a chtěly rozhodnout ještě v základní hrací době. Jenže ani hosté, ani autor závěrečné hlavičky Muamer Avdić neuspěli a o bonusovém bodu rozhodovaly v Písku neoblíbené penalty.

Skepse k pokutovým kopům se potvrdila i tentokrát. Západočeši byli neomylní a střídající brankář Jakub Šiman své spoluhráče podpořil dvěma chycenými pokusy domácích. V Písku zůstal pouze bod - do Domažlic putují dva.

V sobotu 30. října se hraje Česká fotbalová liga opět v domácím prostředí. Do Písku přijedou po vloženém kole deváté Štěchovice. Výkop je naplánován tradičně na 10.15 hodin.

Komentář trenéra FC Písek Ondřeje Prášila: „V úvodu jsme proměnili jednu šanci. Poté mohl přidat druhý gól Jakub Held, ale svou šanci neproměnil. Mohl to být gól, který by nás uklidnil. Bylo znát, že oba týmy se znají a jsou na sebe připraveny. V první polovině se nám podařilo pokrýt kapitána Domažlic Petra Mužíka. Hosté museli změnit styl hry a nám se naskytla možnost rychlých protiútoků, ale šance na 2:0, jsme nedali. Naopak jsme inkasovali a zápas došel až do penalt, které nejsou vymyšlené pro nás.“

Komentář trenéra Domažlic Pavla Vaigla: „Začali jsme trochu ustrašeně. V první polovině zápasu jsme moc vyložených příležitostí neměli. O poločase jsem trochu zvýšil hlas a něco jsme si k tomu řekli. Nedohrávali jsme odražené balony a domácí se pak dostávali do větších šancí. Do druhé půle jsme vystřídali dva hráče, vysunuli jsme to a přešli na hru se dvěma útočníky. Myslím, že jsme se zvedli a byli jsme nebezpečnější. Před koncem jsme dali branku a možná i trochu se štěstím tady remízu ukopali. Musím vyzdvihnout domácí, že ani když deset minut před koncem vedli, nechtěli betonovat a zdržovat. Penalty už jsou pouze o náhodě.“


FC Písek - TJ Jiskra Domažlice 1:1 (1:0), penalty 1:4

Branky: 10. Presl - 86. Roubal. Rozhodčí: M. Paták - V. Paták, Duda. Delegát: Skála. ŽK: 3:1 (Avdić, Kočí, Presl - Boček). Diváků: 220.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Běloušek, Hanzlík - Kočí (69. Hrachovec), Milec (90. Kalášek), J. Held, Avdič, Voráček (76. M. Held) - Presl (65. Řezáč).

Domažlice: Brych (91. Šiman) - Blažek, Hrubý, Bauer (46. Bezdička), Hájovský, Mlynařík, Chocholoušek, Mužík, Pfeifer (61. Boček), Došlý (76. Roubal), Hejda (46. Kropáček).

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle