Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 7. kole KP

 
středa, 27. září 2017, 18:18

Ani sedmé kolo nic nezměnilo na tom, že Želeč je suverénním lídrem krajského přeboru. Tým trenéra Lukáče si doma famózním způsobem poradil s rezervou Táborska, která jinak na venkovních hřištích sbírá body. První vítězství v KP píší do análů v Nové Včelnici, Radek Vajda si mohl končeně oddychnout, když jeho svěřenci doma porazili v regionálním derby Dačice. Přinášíme ohlasy, fakta a nejlepší hráče z uplynulého víkendu a už zítra jedeme nanovo!

TJ Osek - FK Jindřichův Hradec 1910 1:5 (1:0)

Góly: 19. Říský – 57., 65. a 84. T. Šenkýř, 78. Princ, 88. Kučera. Rozhodčí: Kaštánek - Žemlička, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Čapek - Völfel). Diváků: 80.

Osek: Hulínko – Kuneš (80. Spišský), Krejčí, Baloušek, Brabec – Čapek (56. Brož), Mráz, Hoch, Hosnedl – Říský, Carda (85. Hanák). Trenér Jaroslav Voříšek.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Völfel, Blažek – Kučera, Koutný (89. Cypra), T. Šenkýř, Králíček (56. Chalupský) – Princ (87. Mareš), Votava. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo – Šenkýř

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: S kvalitním soupeřem jsme dokázali udržet poločasové vedení po krásné samostatné akci Říského v 18. minutě. Po vstřelené brance jsme paradoxně začali chybovat, hráli alibisticky a ustrašeně. Naopak hosté působili sebevědomě a jejich fotbalové kvality se projevily ve druhém poločasu, kdy v klidu otočili výsledek utkání ve svůj prospěch.“

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme nevstoupili moc dobře a aktivitu jsme přenechali domácím, kteří nás zatlačili a šli do zaslouženého vedení. V první půlce utkání jsme se probrali až tak kolem třicáté minuty a trochu to vypadalo jako fotbal, který jsme chtěli produkovat. Vytvořili jsme si tři šance ale Princ přestřelil, Koutného vychytal gólman a Kučera trefil tyč. Druhé dějství už bylo o něčem jiném, zlepšeným pohybem a trochu jiným chováním ve hře jsme si vytvářeli šance a podařilo se nám je také proměňovat. Vývoj utkání jsme dokonale otočili a myslím, že i zaslouženě zvítězili.“


TJ Hluboká n. Vltavou – TJ Dražice 4:2 (2:1)

Góly: 10., 28. (pen.), 70. (pen.) a 73. Hájek - 32. Hojdar, 59. Horka. Rozhodčí: L. Eibl - Jarolím, Macko. Delegát: Němeček. ŽK: 1:4 (Legdan – D. Štecher 2, Hořejší, Hojdar). ČK: 0:1 (87. D. Štecher). Diváků: 75.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Antoš, Čermín – Rubick (46. Křiváček), Nitrianský, Stráský (82. Lovička), Říha (73. Legdan) – Tauber, Hájek (75. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dražice: Volek - Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašin – Hořejší (75. Novotný), D. Štecher, Horka, Veselý - J. Štecher, Kromka (40. Stuchlík). Trenér Miloš Veselý.

Nejlepší hráči: Hájek, Nitrianský, Jonáš – Horka, Veselý

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, i když je nutno vyzvednout dnešní střelecký koncert Pavla Hájka. Hosté se vůbec nepředvedli ve špatném světle, hodně a dlouho kousali. Po vyrovnání měli asi dvě obrovské šance a mohli jít do vedení. Naštěstí pro nás jsme to ustáli a zvítězili."

Lubomír Kolář, vedoucí Dražic: „Prohráli jsme a odjížděli bez bodů, ale víc než bodová ztráta mrzí to, že vinou zranění jsme pro další zápasy přišli o Kromku a díky rozhodčímu i o D. Štechera. Koho trenéři postaví v domácím utkání proti Olešníku, je otázkou.“


SK SIKO Čimelice - FK Protivín 1:3 (0:0)

Branky: 78. Zelenka - 60. Růžička, 70. Zb. Vorel, 80. J. Vorel. Rozhodčí: Hanes Tomáš - Šafránek Petr, Kaštánek Libor. Delegát: Bumba František. ŽK: 1:1 (Káš - Uhlík). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Viták, Němec, Řezáč, Nosek (71. Převrátil) – T. Zelenka, Listopad, Rambous, Káš (54. Pšenička) - Hegenbart - Suchan (89. Gottfried). Trenér Tomáš Smrčina.

Protivín: Hanus – Kinkor, Hála, Uhlík, Zach –  Fiala, Růžička, Z. Vorel, R. Vojta – Prášil, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Převrátil – Hanus, Uhlík, Růžička

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic:Zápas s Protivínem se nám nepovedl podle představ a soupeř potrestal naše hrubé chyby při bránění. Doufám, že jsme si vybrali takové chyby v jednom zápase a v dalších utkáních budeme řešit podobné situace zodpovědněji. Soupeř dobře bránil a čekal na naše chyby které bohužel přišli překvapivě snadno. Na druhou stranu musím říct, že soupeř měl v zápase větší hlad po bodech. Trochu se nám nedaří v posledních utkáních v zakončení. Šance si vytvoříme, ale jejich řešení nevede ke gólu. Musíme se dát rychle dohromady a ve čtvrtek a v sobotu zabojovat o další body.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: V první půli se hrálo hodně bojovně. Vyrovnané síly na obou stranách těžko nacházely prostor na ohrožení branky. V druhé půli změnilo dění na place naše vedení. Hráli jsme dobře a po závaru před brankou Čimelic jsme šli do vedení o dvě branky. Nic ale nebylo rozhodnuto, domácí mají dobrý tým a nevzdali to. Dostali nás pod tlak a zaslouženě snížili. Odpověď z naší strany byla rozhodující pro konečné skóre, kdy jsme po dvou minutách po obdržení branky využili standardku. Domácí nás do konce utkání mačkali ve vápně, ale náš gólman už jim nedovolil skórovat. Těžké utkání jsme odehráli slušně a zlaté body si odvezli.“


TJ Nová Včelnice - Centropen Dačice 2:1 (1:0)

Branky: 40. a 60. Pacholík – 90. Točík. Rozhodčí: Klátil Michal – Herzog Radek, Peterka Marek. Delegát: Szücs Gejza. ŽK: 0:2 (Točík, Beníček). Diváků: 120.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský (70. Hornát), Vaš, Blažek, Průša (88. Matějka) – Jaroš - Mareš, Tuček, O. Šlapanský (67. Vokuš), Petráš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (78. Beníček), Jindra, Mašát, Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: celý tým, Pacholík – Jindra

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Už jsme to prostě museli protrhnout. Také jsme tomu přizpůsobili trénink. Kluci měli prakticky celý týden volno, dali jsme si jen báčko. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, za to musím hráče pochválit."

Roman Bujdák, trenér Dačic: Do utkání jsme vstoupili aktivně. Bohužel jsme dvě velké šance neproměnili a na konci první půle šli domácí po naší hrubé individuální chybě do vedení. Druhý poločas jsme chtěli skóre otočit, ale zase jsme udělali chybu v rozehrávce a bylo to o dva góly. Domácí se soustředili na rychlé brejky, po kterých dvakrát skórovali a jednou nastřelili břevno. My jsme až na konci upravili na konečných 2:1.“


Sokol Sezimovo Ústí - SK Otava Katovice 1:5 (1:3)

Branky: 32. Novotný – 3. a 62. Požárek, 24. Uher, 38. a 50. Miklas. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Jarolím. Delegát: Tupý. ŽK: 2:1 (Šmíd,Kutner – Požárek). Diváků: 80.

Sokol S. Ústí: Plachý – Brůžek, Vilímek, Sazma, Podroužek (82. Mrúz) – Neruda, Sokolt (24. Kutner), Hoffmann, Novotný – Šmíd, Žilinčík. Hrající trenér Michal Sokolt.

Katovice: Švehla – Horejš (67. Váchal), Hajdušek, Schánělec, Blatský (76. Koutský) – Miklas, Repa, Cibulka (53. Rejšek), Kagui - Uher, Požárek (73. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Kutner – Miklas, Uher, Repa

František Plachý, hrající asistent S. Ústí: „Zápas se mi nehodnotí dobře. Už od 3. minuty se nám to sesypalo. Katovice potvrdily, že patří do vyšších pater tabulky. Pouť u nás byla sice již minulý týden, ale na kolotoči jsou někteří z nás ještě teď. Musíme se připravit na další náročné utkání.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:V předchozích zápasech se nám na hřišti Sokola Sezimova Ústí nedařilo, ale tentokrát o našem vítězství nebylo pochyb. Kromě pěti branek jsme ještě stejný počet brankových šancí zahodili. Vítězství ale nijak nepřeceňujeme, jsou to jen tři body. V naší hře přetrvává pořád mnoho nedostatků, zejména v předfinální a finální fázi. A hlavně bychom potřebovali vzadu konečně udržet nulu. V nastávajícím týdnu k tomu budeme mít dvojí příležitost. Ve čtvrtek jedeme na Hlubokou, v sobotu hostíme Dačice.“


Sokol Želeč - FC MAS Táborsko B 7:0 (3:0)

Branky: 33. a 52. Brůžek, 47. a 60. Fiala, 32. Kosobud, 42. Bosnyak, 70. Novotný. Rozhodčí: Reisner - Vican, Lovětínský. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Kukučka – Laszák, Škarda). Diváků: 95.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb (55. Barteska), Kukučka, Holub (74. Stránský), Fiala (83. Kordina), J. Rabiňák – Bosnyak (87. F. Froněk), Brůžek (55. Novotný). Trenér Roman Lukáč.

Táborsko B: Matoušek – Víteček (88. Drs), Mácha, Bong, Mikuláštík – Bouchal (55. J. Větrovský) – Vozihnoj, Říha, Schramhauser, Laszák – Škarda. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Fiala, Kukučka, Brůžek – nikdo

Roman Lukáč, trenér Želče: „Proti rezervě Táborska jsme nastoupili zodpovědně, s nasazením a dobrým pohybem. Sice jsme se první půlhodinu nemohli prosadit gólově, ale pak se nám konečně dařilo akce úspěšně dotáhnout. Ve druhé půli jsme v tempu nepovolili, a tím pádem se zrodilo vysoké vítězství.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Do 30. minuty jsme utkání zvládali jakž takž. Potom jsme špatně pohlídali standardku, špatně jsme dostupovali hráče a najednou to bylo 3:0 do poločasu. Tím se zápas zlomil. Do druhé půle jsme chtěli jít s tím, že se pokusíme aspoň poločas uhrát na remízu nebo ho i vyhrát. Jenže hned v úvodu jsme dostali čtvrtý a pátý gól. Pak už to naši hráči měli v hlavách, jsou to všechno mladí kluci. Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale v základu bylo sedm dorostenců. Želeč má zkušený mančaft, jeho hráči mají 25, 26 let, jsou skoro o deset let starší. Řada hráčů Želče prošla Táborskem. Je škoda, že jsme dostali zbytečně tolik gólů.“ 


SK Rudolfov - FK Olešník 3:0 (2:0)

Branky: 16. Šindelář, 35. Pouzar, 73. Ryneš. Rozhodčí: Polák Jiří - Tupý Petr, Krauskopf Jiří. Delegát: Hanzal Jan. ŽK: 3:1 (Kuna, Dvořák, Pouzar - Nygmet). Diváků: 130.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, J. Novotný, O. Hajný, Kuna – Kovačičín (79. Vejvar), Pouzar, Hrbáč, Ryneš (85. F. Hajný) – Šindelář, Baščevan (60. Janák). Trenér Otakar Matouš.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Nygmet, Heller (42. M. Studnička), Šahajda – Vařák (60. Dráb), Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje, Dudek (69. Votava). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: celý tým, Pouzar, Šindelář – nikdo

Ota Matouš, trenér Rudolfova: „Před utkáním jsem měl obavy, jak na tom chlapci budou po sobotní svatbě Radima Pouzara. Hráči k tomu přistoupili velmi zodpovědně a po dobrém výkonu zcela zaslouženě zvítězili. Olešník se snažil, ale na nás to tentokrát nestačilo. Soupeře jsme dokázali přehrát zejména ve středové řadě a největší radost mám z toho, že jsme konečně dali víc než dva góly.“

Josef Pícha, činovník Olešníku: „Na Rudolfově jsme nezačali dobře a po standardní situaci, kterou jsme řešili malým důrazem, jsme prohrávali 1:0. Naší kombinační hru nám znepříjemňoval nekvalitní terén a s tím jsme se prali celý zápas. Po chybně postavené zdi jsme inkasovali   ze standardky  podruhé. Po druhé obdržené brance jsme se oklepali, ale šance, které měl Pomeje a Vařák, jsme nevyužili. V druhé půli nám nelze upřít snahu, ale opět jsme se nevyrovnali s terénem a jednoduchou tvrdší hrou soupeře. Trefili jsme Šímou tyč, ale to bylo z naší strany všechno. Domácí po rohu zvýšili na 3:0 a zasloužené vítězství si pohlídali.“


FC ZVVZ Milevsko - Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Branky: 27. Komárek – 61. Průcha. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Hoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:2 (Petr, Pinc, Barda – Lonsmín, Matoušek). Diváků: 110.

Milevsko: Pavel Dvořák – Pinc, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák, Komárek, Barda, Alexa (83. Paták) – Koutník, Petr Dvořák (74. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Třeboň: J. Skála – Cimerhanzl, Lonsmín, Pučejdl, P. Tůma – Kodras (90. T. Tůma), Hami (73. Franěk), Nekvinda, Malický (63. Matoušek) – Holzepl (89. Pancíř), Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Komárek – Lonsmín

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Ztratili jsme dva body. Pro vítězství jsme udělali maximum, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nedali je. Pak přišel jeden brejk, nepokryli jsme hráče v malém vápně a následoval trest – bylo srovnáno. Je to velká škoda. Fanda Koutník nebo Petr Dvořák mohli rozhodnout. Na druhou stranu po vyrovnání měla i Třeboň své šance. Nedá se nic dělat, bohužel je znát, že nás limitují zranění. Někteří chybí, jiní hrají se sebezapřením, ale to nic nemění na tom, že jsme dneska na tři body měli, a že jsme je měli získat.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Utkání mělo velmi slušnou úroveň, rychlé, důrazné, šance se rodily na obou stranách. Myslím, že remíza odpovídá průběhu, oba soupeři mohli jak vyhrát, tak prohrát. Milevsko se dostalo do vedení v 27. minutě, když domácí Komárek z trestného kopu z dvaceti metrů pěkně obstřelil zeď. Nám se povedlo srovnat skóre po hodině hry. Holzepl utekl po straně, odcentroval a Průcha, bráněn dvěma hráči soupeře, zblízka prostřelil brankáře. S bodem z venku jsme spokojeni.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle