Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští si vyšlápli na favorita a smetli jej z trávníku čtyřmi krásnými góly

 
úterý, 26. září 2017, 20:18

Domácí mužstvo se veze na vítězné vlně a po velmi kvalitním výkonu (určitě nejlepším za poslední dva roky) přejelo na svém trávníku i dosud vedoucí mužstvo tabulky, které se až do tohoto zápasu pyšnilo nejlepší defenzívou… a svým výkonem udělalo velkou radost i svým početným fanouškům.

Přitom začátek zápasu se domácím hráčům vůbec nepovedl, neboť již ve 4.min. se míč šťastně odrazil k hostujícímu Rakovanovi a ten se z úhlu přesně trefil ke vzdálenější tyči Průšovy branky, (0:1). To byl pro domácí hráče a diváky malý šok, ze kterého se ale brzy vzpamatovali a začali se prezentovat svojí celoplošnou útočnou hrou.

V 7.min. ještě neobsazený Doubrava promáchl na malém vápně výborně zahraný rohový kop Práška, ale v 11.min. přišla paráda, o které se v Chýnově ještě teď mluví… Výborně hrající Mareš (letní posila z Rat. Hor) si navedl ke střele míč na svou levačku a ze 30 metrů málo vídanou křižnou ranou vymetl levou šibenici Fučíkovy branky, na kterou její ochránce, který je mimo jiné jedním z nejlepších gólmanů v soutěži, neměl nejmenší nárok, (1:1)!

Hosté odpověděli ve 14.min. nebezpečným Trantinovým volejem, který se však mezi tři tyče nevešel. Ve 29.min. hlavičkoval v záklonu opět Trantina po pěkném centru střídajícího O. Fučíka, ale ani on Průšovu branku netrefil. Na druhé straně se po dalším rohu Práška vyšrouboval nahoru Václ. Hruška a jeho hlavička se otřela s pomocí Fučíkovo doteku o břevno bernartické branky.

Ve 33.min. si vzal za půlkou míč ve velké formě hrající chýnovský Prášek, obešel tři hráče, vnikl do pokutového území a hostující bek Kovář jej poslal nekompromisně k zemi – jasný pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a nedal Fučíkovi šanci, (2:1). Hned o minutu mohl Prášek hosty dorazit, když po další vydařené akci domácích střílel z otočky pohotově, ale tentokrát jej hostující brankář vychytal. V závěru první půle několik také zahrozili nakopávanými míči i hosté, ale skóre se již do poločasové pauzy nezměnilo.

Druhý poločas začali lépe domácí a střela kapitána Mládka v 53.min. jen těsně minula pravou tyč Fučíkovy branky. Po té střílel v 58.min. z dobré pozice nebezpečně O. Fučík, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. V 63.min. již domácí jásali, ale bohužel předčasně, i když dorážka Krále po trestném kopu Doubravy si našla cestu do branky, ale asistent rozhodčího signalizoval, asi správně, postavení mimo hru. V 75.min. postupovali chýnovští Prášek s Králem na osamoceného bernartického obránce, když hosté již otevřeli hru a snažili se ze všech sil o vyrovnání, ale prvně jmenovaný pokazil finální přihrávku, takže se skóre ještě neměnilo.

To se změnilo ale hned o pět minut později v 80.min., kdy střídající mladík F. Zadražil poslal nádherný centr před bernartickou branku, na zadní tyči číhající Král sklepl míč na Mládka a jeden z nejmenších hráčů na hřišti rozvlnil povedenou hlavičkou síť za Fučíkem potřetí (3:1). Na tento úder již hosté nenašli odpověď, naopak v 84.min. po další krásné akci domácích a milimetrovém centru Vl. Hrušky další vzrůstem nevysoký domácí hráč Prášek umístěnou hlavičkou pečetil zcela zasloužené vítězství na 4:1.

Domácí tak opět ukázali, že jejich ofenzívní hra je v současné době velká a i bernartickému mužstvu dokázali nastřílet čtyři pěkné branky, takže si na podzim drží vysoký průměr 4 vstřelené góly na zápas. V šesti odehraných kolech nastříleli do sítí soupeřů již 25 branek! Po zápase navíc dokumentovala současnou dobrou pohodu v mužstvu i harmonika v rukou záložníka Hladíka v bistru na hřišti, který zahrál jak svým spoluhráčům, tak i fanouškům…

Hodnocení trenérů

Petr Holota, Chýnov: „Sice jsme dostali brzy nešťastný gól po odraženém míči, ale zareagovali jsme na to krásným gólem Mareše, a i když hosté ukazovali stále svou sílu, tak jsme byli celý zápas důraznější, agresívnější a vstřelili jsme pěkné čtyři branky po vypracovaných akcích. Nyní se chceme dobře připravit na čtvrteční vložené kolo, kdy hostíme na svém stadiónu další silný celek Nemanice a chceme navázat na výkony z posledních zápasů.“

Pavel Schorník, trenér Bernartic: „Musím říci, že si výhru domácí zcela zasloužili. My jsme dnes nestačili ani v agresivitě, ani v důrazu, tak ani v pohybu a tím pádem jsme v osobních soubojích byli vždy druzí. Chýnovští hráli s velkou chutí a s nadšením a nezbývá mi nic jiného, než jim k výhře pogratulovat. Letos poskládali velmi dobré mužstvo a budou hrát v tabulce určitě nahoře.“


FC Chýnov - TJ Sokol Bernartice 4:1 (2:1)

Góly: 33. (pen.) a 84. Prášek, 11. Mareš, 80. Mládek - 4. Rakovan. Rozhodčí: Albert - Čmucha, Ťupa. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Vl. Hruška / Mrkáček, Kovář, Suchan). Rohy: 9:4, 150 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, Mareš – Hladík, (65, F. Zadražil), Mládek, Václ. Hruška, Vl. Hruška, (85. Štiller) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Bernartice: T. Fučík – Kovář, Novák, Mrkáček, (56. Suchan, 84. Buriánek), Češka – Staněk, (26. O. Fučík), Kukrál, Smrčina, Ťupa - Rakovan, Trantina. Trenéři Pavel Schorník a Petr Vašíček.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer