Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V juniorském souboji na Složišti byl lepší Liberec. Budějovičtí padli počtvrté v řadě

 
pondělí, 25. září 2017, 16:24

Juniorka Dynama posílená druholigovými pendly Jindřichem Kadulou, Janem Hálou či Jakubem Moravcem nedosáhla ve své mistrovské soutěži na vítězství ani čtvrtým pokusem v řadě (naposledy zabrala v 5. kole doma s Duklou). V utkání 9. kola na Složišti podlehli černobílí Slovanu Liberec 2:4 a výsledek byl zcela spravedlivý. Na vedoucí gól Jakuba Matouška odpověděli hosté před koncem poločasu třemi přesnými zásahy v rozmezí šesti minut a už se nenechali připravit o body.

Domácí se od prvních minut snažili zatlačit soupeře a docela se jim to dařilo. Liberečtí však brzy srovnali hru. Díky častým střeleckým pokusům ze všech pozic a individuálním schopnostem některých hráčů, mezi nimiž vynikali pendlové z ligového Slovanu Tomáš Malinský, Filip Havelka nebo Daniel Bartl, začali mít postupně navrch. Nejblíž ke gólu byl ve 28. minutě Daniel Bartl, ale skóre otevřeli o sedm minut později Jihočeši po akci z levé strany. Jakub Matoušek si dobře naběhl do vápna a před osamoceným Tadeášem Sovou neměl těžkou práci zakončit levačkou.

Stačil však rychlý protiútok a za minutu bylo srovnáno, když se prosadil technický Daniel Bartl. Tentýž hráč o pět minut později prokličkoval budějovickou obranou a z levé strany poslal míč před branku, kde ho přesměroval do sítě nedostatečně hlídaný Dominik Gombický. Sotva uběhla další minuta, dokonal zkázu domácích znovu Daniel Bartl, jenž po technické parádě vstřelil z pravé strany třetí gól. Krátce před koncem poločasu mohl kontrovat Martin Škoda, ale pálil těsně nad břevno.

Hledá se druhý stoper

Do druhé půle vyrazili hosté jako motorové myši a zaměstnávali Matěje Luksche v brance Dynama na plný úvazek. Přesto se dostali ke slovu černobílí a Jindřich Kadula v 52. minutě znovu přestřelil. Krátce poté zbytečně váhal s nápřahem střídající Matyáš Zachař. V 59. minutě rozesmál škodolibé diváky Daniel Bartl, jenž z metru překopl prázdnou branku. Další nepřesný pokus vyprodukoval Jindřich Kadula, ale v 67. minutě si poopravil reputaci, když krásně připravil balon Janu Hálovi a ten krásnou umístěnou střelou snížil na 2:3.

Za necelých deset minut selhala domácí obrana, hlavně levá strana, při rychlé akci Severočechů, a střídající Jiří Michalec se trefil pod nohama vybíhajícího Matěje Luksche. „S posilami z áčka jsme věřili, že body zůstanou doma. Povedl se nám začátek, potom jsme přečkali určitý tlak a dali gól, jenže v důsledku hrubých individuálních chyb se během pár minut otočilo skóre. Ve druhé půli jsme si vytvořili dvě šance a podařila se kontaktní trefa, ale znovu jsme inkasovali po chybě. Hosté se zkušenými hráči vyhráli zaslouženě. Dorostenci v našem kádru ještě nestačí na takový fotbal,“ komentoval trenérský asistent Jiří Vlček.

V sestavě dynamácké juniorky se přestali objevovat Daniel Frnoch a Jan Chylík. Jejich absenci vysvětluje Jiří Vlček: „Honza Chylík je dlouhodobě nemocný. Měl zánět dutin, potom dostal spálovou angínu. Vyléčil se, přišel na první trénink a měl toho plné oči, tak jsme ho poslali domů. Už týden zase marodí na antibiotikách. Dan Frnoch se dostal na vysokou školu do Prahy, tudíž by zde nemohl trénovat. Vyšli jsme mu vstříc a uvolnili ho do Admiry, kde nastupuje pravidelně. Dnes nám zrovna chyběla jeho zkušenost a klid na stoperském postu. Šimon Štifter hraje výborně, ale hledáme druhého stopera.“


SK Dynamo ČB – FC Slovan Liberec 2:4 (1:3)

Góly: 35. Matoušek, 67. Hála – 36. a 42. Bartl, 41. Gembický, 76. Michalec. Rozhodčí: Kubec – Kotalík, Pečenka. ŽK: 2:2 (17. Hála, 26. Moravec – 88. Sova, 89. Baláž). Diváků: 100.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Kapuscinský (77. Kubata), Štifter, Fišer (46. Zachař) – Škoda, Hála, Kadula, Krejčí – Matoušek (85. Smetana), Moravec. Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama