Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Včelnice porazila v derby Dačice, vedoucí Želeč sfoukla Táborsko

 
sobota, 23. září 2017, 19:26

Poměrně divoké výsledky přineslo sobotní odpoledne v krajském přeboru. Vedoucí Želeč nasázela táborským mladíkům sedm branek, naopak Sokol Sezimovo Ústí doma schytal od Katovic debakl 1:5. První vítězství slaví Nová Včelnice, která díky brejkovým zásahům Pacholíka zvládla záchranářské derby proti Dačicím. Dobrou formu má aktuálně Protivín, jemuž se proti Čimelicím dařilo ve vzdušných soubojích.

Sobotní odpolední výsledky 7. kola KP


SK SIKO Čimelice - FK Protivín 1:3 (0:0)

Branky: 78. Zelenka - 60. Růžička, 70. Zb. Vorel, 80. J. Vorel. Rozhodčí: Hanes Tomáš - Šafránek Petr, Kaštánek Libor. Delegát: Bumba František. ŽK: 1:1 (Káš - Uhlík). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Viták, Němec, Řezáč, Nosek (71. Převrátil) – T. Zelenka, Listopad, Rambous, Káš (54. Pšenička) - Hegenbart - Suchan (89. Gottfried). Trenér Tomáš Smrčina.

Protivín: Hanus – Kinkor, Hála, Uhlík, Zach –  Fiala, Růžička, Z. Vorel, R. Vojta – Prášil, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Převrátil – Hanus, Uhlík, Růžička

Čimelice poprvé v sezóně prohrály. A nečekaně na svém hřišti, kde tolik body nerozdávají. Protivín navázal na kvalitní výkon z televizního duelu s Hlubokou a ze vzdušného prostoru nekompromisně trestal domácí chyby.

Bezbranková první půle příliš vzruchu nepřinesla, na první gól diváci čekali až do 60. minuty – trefil se David Růžička – 0:1. Stejný hráč se o sedm minut později dostal do jasné gólovky, ale Slavík jeho ránu vyrazil a uchoval domácím naději na bodový zisk.

Tu ale jen o chvíli později zase utlumil Zbyněk Vorel, kterého čimelická obrana po zahraném rohovém kopu neuhlídala a protivínský záložník hlavou zvýšil na 0:2. V 78. minutě Čimelice oplácely stejnou mincí – hlavička Tomáše Zelenky po rohovém kopu znamenala snížení na 1:2.

A aby gólů hlavou z rohů nebylo málo, v 80. minutě se ze stejné situace prosadil taky Jaromír Vorel – 1:3.

„Oba týmy sehrály vyrovnaný zápas, domácí ale bohužel pykali za chyby v obranné činnosti. V první půli jasně rovnocenný duel od vápna k vápnu bez jakýchkoli šancí,“ sdělil redakci bezprostředně po závěrečném hvizdu domácí zpravodaj Josef Ťupa.


TJ Nová Včelnice - Centropen Dačice 2:1 (1:0)

Branky: 40. a 60. Pacholík – 90. Točík. Rozhodčí: Klátil Michal – Herzog Radek, Peterka Marek. Delegát: Szücs Gejza. ŽK: 0:2 (Točík, Beníček). Diváků: 120.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský (70. Hornát), Vaš, Blažek, Průša (88. Matějka) – Jaroš - Mareš, Tuček, O. Šlapanský (67. Vokuš), Petráš – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek (78. Beníček), Jindra, Mašát, Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: celý tým, Pacholík - Jindra

Nová Včelnice na sedmý pokus v krajském přeboru konečně zvítězila. V důležitém derby proti Dačicím spoléhala na kvalitní defenzivu s rychlým přechodem do útoku, což se jí nakonec vyplatilo. Rychlý Stanislav Pacholík dvěma brankami rozhodl zápas, o kterém je už v tuhle chvíli možné říci, že byl pro oba soupeře záchranářský.

„Už jsme to prostě museli protrhnout. Také jsme tomu přizpůsobili trénink. Kluci měli prakticky celý týden volno, dali jsme si jen báčko. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně, za to musím hráče pochválit,“ řekl redakci evidentně spokojený domácí trenér Radek Vajda, kterého zejména těšil fakt, že jeho mužstvo se vyvarovalo chyb v defenzivě, které mužstva v krajském přeboru do té doby nemilosrdně trestala.

Včelnice nehrála žádný hurá fotbal, na míči byly spíš Dačice. Ale to je přesně to, co domácímu mužstvu vyhovuje. První branka proto padla po klasickém rychlém kontru, na jehož konci byl ve 40. minutě forvard Stanislav Pacholík – 1:0. Dačická obrana s ním měla nemalé problémy.

Na druhé straně se včelnická obrana musela mít na pozoru před standardními situacemi, Dačice hned v úvodu měly po zahraných volných kopech dvě tři gólové možnosti. Jenže z nich neudeřilo.

Také ve druhém dějství domácí vycházeli z obranné ulity k nebezpečným kontrům. V 60. minutě si při jednom z nich Pacholík vybojoval balón u lajny a podruhé v zápase střelou pod břevno překonal Zejdu – 2:0.

Za hosty snižoval až v 90. minutě Milan Točík podařenou ranou do horní části Holického branky – 2:1. V nastaveném čase ještě mohly Dačice srovnat stav, což by se jim tuze hodilo do krámu, jenže přímý volný kop z nějakých dvacet metrů šel nad domácí klec.

Nová Včelnice se tak díky dnešní výhře na svého soupeře dotáhla, oba mají čtyři body. Poslední je po sedmém kole s jedním bodem Sokol Sezimovo Ústí.


Sokol Sezimovo Ústí - SK Otava Katovice 1:5 (1:3)

Branky: 32. Novotný – 3. a 62. Požárek, 24. Uher, 38. a 50. Miklas. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Jarolím. Delegát: Tupý. ŽK: 2:1 (Šmíd,Kutner – Požárek). Diváků: 80.

Sokol S. Ústí: Plachý – Brůžek, Vilímek, Sazma, Podroužek (82. Mrúz) – Neruda, Sokolt (24. Kutner), Hoffmann, Novotný – Šmíd, Žilinčík. Hrající trenér Michal Sokolt.

Katovice: Švehla – Horejš (67. Váchal), Hajdušek, Schánělec, Blatský (76. Koutský) – Miklas, Repa, Cibulka (53. Rejšek), Kagui - Uher, Požárek (73. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Kutner – Miklas, Uher

Katovice se po více než rozpačitém úvodu soutěže začínají šplhat tabulkou vzhůru. Svoji zlepšenou formu potvrdily i na hřišti sezimoústeckého Sokola. Do vedení šly hned ve 3. minutě, když průnik do vápna zužitkoval Požárek. Gólman Plachý sice ještě balon tečoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil – 0:1. Další gól do sítě domácích přidal Uher a vypadalo to na vysoké vítězství – 0:2.

To se ale nezdálo sokolům, kteří se přece jenom zberchali a začali hosty víc zlobit. Výsledek se dostavil po třiceti minutách. Střídající Kutner unikl, nahrál Novotnému a ten zaznamenal kontaktní gól – 1:2. To by mělo hrát ve prospěch domácím, od nichž se čekalo zvýšené úsilí a snaha po vyrovnání. Jenže ti se nepochopitelně zatáhli a přenechali hřiště hostům. A ti toho samozřejmě zkušeně využili a zvýšili náskok Miklasem – 1:3.

Třetí gól v síti Plachého zřejmě rozhodl o osudu celého střetnutí, protože pět minut po začátku druhého poločasu pláchnul znovu Miklas a přidal svůj druhý zásah – 1:4. Dílo zkázy dokončil svým dalším gólem Požárek – 1:5. Domácí nestíhali a na ataky hostů nestačili reagovat.

Pavel Prášek, činovník Sokola S. Ústí: Potkalo nás to samé jako v Třeboni. Tam jsme vedli a potom jsme vyklidili pole. Tady jsme snížili a následovalo to samé. Nutno ale přiznat, že na nás platil soupeřův rychlý přechod do útoku. To převážilo v jeho prospěch.“


Sokol Želeč - FC MAS Táborsko B 7:0 (3:0)

Branky: 33. a 52. Brůžek, 47. a 60. Fiala, 32. Kosobud, 42. Bosnyak, 70. Novotný. Rozhodčí: Reisner - Vican, Lovětínský. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Kukučka – Laszák, Škarda). Diváků: 95.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb (55. Barteska), Kukučka, Holub (74. Stránský), Fiala (83. Kordina), J. Rabiňák – Bosnyak (87. F. Froněk), Brůžek (55. Novotný). Trenér Roman Lukáč.

Táborsko B: Matoušek – Víteček (88. Drs), Mácha, Bong, Mikuláštík – Bouchal (55. J. Větrovský) – Vozihnoj, Říha, Schramhauser, Laszák – Škarda. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Zkušení odchovanci FC MAS Táborsko porazili v sobotním utkání krajského přeboru táborský dorost 7:0. I tak by se dal shrnout duel Želeč - FC MAS Táborsko B. Už známá písnička, že „béčko“ od Jordánu nastupuje v hodně mladém složení, tenkráte zněla hodně nahlas. V základní sestavě nastoupilo hned sedm dorostenců, z toho pěti bylo jen 17 let. Ukazuje se, že kmenový B tým Táborska neexistuje, nastupují za něho hráči, kteří trénují s áčkem a z dorostu.

Zhruba půl hodiny se hrál na pěkném želečském pažitu vyrovnaný fotbal, soupeři se tak trochu oťukávali. Brankostroj domácích začal ve 31. minutě a za 40 minut hry nastříleli Želečtí sedm gólů. Hráči ve žlutých dresech dostávali až moc prostoru, jejich branky nepadaly po žádných střelách zdálky, ale z bezprostřední blízkosti po hlavičkách, dorážkách či střelách z malého vápna. Mladíci Táborska (opět bez svého zraněného kapitána Nováka) bojovali, ale nedokázali udržet míč delší dobu na svých kopačkách. V Želči to pro ně byla drsná škola fotbalového života.

Hodnocení trenéra Táborska B Martina Šticy: „Do 30. minuty jsme utkání zvládali jakž takž. Potom jsme špatně pohlídali standardku, špatně jsme dostupovali hráče a najednou to bylo 3:0 do poločasu. Tím se zápas zlomil. Do druhé půle jsme chtěli jít s tím, že se pokusíme aspoň poločas uhrát na remízu nebo ho i vyhrát. Jenže hned v úvodu jsme dostali čtvrtý a pátý gól. Pak už to naši hráči měli v hlavách, jsou to všechno mladí kluci. Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale v základu bylo sedm dorostenců. Želeč má zkušený mančaft, jeho hráči mají 25, 26 let, jsou skoro o deset let starší. Řada hráčů Želče prošla Táborskem. Je škoda, že jsme dostali zbytečně tolik gólů.“


Reportáže ze sobotního dopoledne - Hluboká vs. Dražice 4:2 a Osek vs. J. Hradec 1:5 - naleznete zde.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle