Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes porážku na Širůchu spokojenost. Trenéry potěšil předvedený výkon

 
čtvrtek, 21. září 2017, 08:18

Sedmnáctka českobudějovického Dynama zajížděla k dalšímu utkání celostátní ligy na Slovácko, kde chtěla navázat na zlepšenou hru a výkony v předchozích zápasech.

Do utkání vstoupili Budějovičtí aktivně. „Věděli jsme, že domácí tým je silný v kombinaci a proto jsme chtěli zahustiti střed hřiště. To se nám dařilo a z obraného bloku jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Měli jsme náznaky dobrých příležitostí. Naše snaha byla hrát co nejvíce útočných akcí po stranách hřiště. To se nám v prvním poločase dařilo více po naší pravé straně. Do dobrých brankových situací se dostával Kevin Strejček a Martin Červený, ale bohužel nedošlo ke vstřelení branky,“ popsal průběh prvního poločasu trenér Jaromír Plocek. Do kabin se šlo o přestávce za nerozhodného stavu 0:0.

Dynamo chtělo ve druhém poločase pokračovat ve stejné pojetí hry, ale proměněná penalta Slovácka všechny plány zmařila. „Zákonitě musela přijít změna v našem rozestavení. Poslali jsme na hřiště útočné hráče, kteří měli být více aktivní do útočné fáze. Po neuhlídaném obraném rohovém kopu jsme inkasovali druhou branku, která rozhodla o výsledku tohoto utkání,“ poznamenal Plocek k rozhodujícím momentům na Slovácku.

„Asi to bude pro někoho divné, co teď řeknu, ale s kolegou musíme kluky pochválit za odpracované utkání a pojetí po taktické stránce. Výsledek pro nás není dobrý, ale těší nás pojetí hry našeho týmu, na kterém se dá stavět. Víme, kde máme nedostatky a v čem nás tlačí bota. Je nám také jasné, že bychom měli mít více bodů v tabulce a být na jiném umístění, než jsme teď. Další pozitivní věc je, že nám v utkání hráli tři hráči ročníku 2002 a vůbec nezklamali. A to je příslib do budoucna,“ potěšilo Plocka, že v základní sestavě nastoupili Cízler, Pravda a Bečvář. V příštím domácím utkání na Složišti hostí v sobotu 23. září (15,15 hod.) Mladou Boleslav.


1.FC Slovácko U17 - SK Dynamo ČB U17 2:0 (0:0)

Dynamo: Cízler – Faltýn, Matuška, Carda, Sedlák - Jansa, Pravda - Plandor, Bečvář, Červený – Strejček. Náhradníci: Bartoš, Trnka, Kerl, Radychovskyj.

Napsal(a) Redakce