Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Katovice berou první body po debaklu Včelnice, olešnický Dudek zničil Osek čtyřmi góly

 
sobota, 16. září 2017, 19:39

V odpoledních duelech favorité splnili povinnost a zvítězili. Katovice se díky výhře 6:2 nad Včelnicí odpíchly ze dna tabulky, vládcem je i nadále Želeč, která zvítězila v Dačicích 3:1. Mužem sobotních zápasů je Lukáš Dudek z Olešníka, jenž pomohl čtyřmi brankami svému týmu vyprovodit Osek výsledkem 6:0. Duel Dražic a Rudolfova neměl vítěze.

Sobotní zápasy 6. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC ZVVZ Milevsko 2:0 (0:0)

Branky: 66. Blažek, 83. Princ. Rozhodčí: Hoch - Reisner, Vican. Delegát: Brož. ŽK: 2:2 (Kučera, Koutný – Petr, Málek). Diváků: 60. Psali jsme zde.


TJ Dražice - SK Rudolfov 1:1 (0:0)

Branky: 68. D. Štecher – 51. Šindelář. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Přibyl. Delegát: Szücs. ŽK: 2:3 (Hojdar, Kromka – Ryneš, Novotný, Pouzar). Diváků: 70.

Dražice: Baka – Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašin – Hořejší, D. Štecher, Veselý, Stuchlík (71. P. Novotný) – J. Štecher, Kromka (89. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Rudolfov: Teringl – Ryneš, J. Novotný, O. Hajný, Kuna – Kovačičín, Pouzar, F. Hajný (80. Baščevan), Tyrpák – Šindelář, Sládek (90. Keřka). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: D. Štecher, J. Štecher – Kovačičín

Rudolfov, přestože nevyhrál, dokázal v Dražicích vytěžit z minima vlastně maximum. Jediná střela na Baku za celý zápas totiž znamenala alespoň bod za remízu 1:1. Před úvodním hvizdem by ji Dražice určitě braly, ovšem vzhledem k tomu, co především v první půli zahodily, ale úplně spokojené být nemůžou.  

Namátkou – Jan Kromka v 29. minutě hlavičkoval z malého vápna, diváci už zvedali ruce, ale dražický kanonýr trefil jen rudolfovského obránce. Nebo další promarněná příležitost domácích hned zkraje duelu – brankář Teringl si tak dlouho hrál s balónem, až mu ho Jiří Štecher u rohového praporku sebral, ale zvolil složité řešení velmi nadějné situace a nebylo z toho nic.

Na druhé straně dražická defenziva vážněji zaváhala během devadesáti minut jedinkrát, to ale Rudolfovu stačilo. Přímý volný kop propadl až k volnému Janu Šindelářovi, ten se s balónem na hranici penalty otočil a v 51. minutě prostřelil Baku – 0:1.

Dražice ale s noblesou vyrovnaly, remízová rána do šibenice Daniela Štechera z dvaceti metrů byla ozdobou duelu – 1:1. To běžela 68. minuta. Zbytek zápasu mužstvo Mariana Horky soupeře přitlačilo, ale herní převaha už ke gólovému vyjádření nevedla.

„Nakonec bod s takovým soupeřem bereme, dnes ale určitě bylo na víc. Bohužel jsme zaváhali především v úvodním poločase, v 72. minutě zase Bareš šel sám na Teringla, udělal mu kličku, ale už se dostal z dobré pozice. Tam se mohlo rozhodnout,“ informoval Jihočeský fotbal zpravodaj Dražic Lubomír Kolář.


SK Otava Katovice - TJ Nová Včelnice 6:2 (3:1)

Branky: 9. Požárek, 18. Schánělec, 45. Uher, 51. a 55. Hajdušek, 57. Miklas – 11. Nebeský, 81. Pacholík. Rozhodčí: Krauskopf - Jarolím, Klátil. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:0 (Schánělec). Diváků: 150.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Blatský – Miklas (76. Koutský), Cibulka, Kagui, Rejšek (52. Váchal) – Uher (56. Zoubek), Požárek (66. Hromíř). Trenér Roman Malý.

N. Včelnice: Holický – V. Hornát (46. Didek), Blažek, Jaroš, Vokuš (43. Pacholík) – Mareš, Tuček (46. M. Hornát), Petráš, L. Šlapanský – Vaš, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Hajdušek, Schánělec, Kagui – Nebeský, Pacholík

Katovice už minulý týden v Třeboni potvrdily vzestup formy, ale na body to tehdy ještě nestačilo. Dnes už ano, nebohé Včelnici daly šest branek a dá se říct, že bez větších problémů si připsaly první výhru v aktuálním ročníku.

Cestu ze dna tabulky začal pro domácí dláždit Požárek. První šanci ve 4. minutě ještě neproměnil, i když byl úplně sám před gólmanem Holickým. O pět minut později už ale zužitkoval Cibulkův pas a otevřel skóre – 1:0. První a poslední komplikace pro domácí přišla v 11. minutě. Katovice zahrávaly roh, odražený balón ale znamenal rychlý kontr Včelnice, na jehož konci byl Tomáš Nebeský – 1:1. V podobných situacích jsou hosté silní.

Více než pádnou odpověď na vyrovnání dal v 18. minutě Jan Schánělec, jeho střela z třiceti metrů prošla pralesem nohou a vrátila Katovicím vedení – 2:1.

Novou Včelnici zlomil třetí gól do šatny, kdy se v nastavení po chybě hostující obrany řítil sám na brankáře Vladimír Uher a netradičně levačkou zvýšil na 3:1. Hned nato sudí ukončil první poločas. 

„Bylo to jednoznačné utkání, hrálo se na jednu bránu a poté, co se dvakrát v rozmezí několika minut trefil Tomáš Hajdušek a zvyšoval na 5:1, se zbytek duelu už jen dohrával,“ glosoval předseda Katovic Tomáš Hajdušek starší.

Domácí gólový účet uzavřel po sólovém úniku Miklas, za hosty už pouze v 81. minutě korigoval střídající Stanislav Pacholík povedenou ranou z přímého kopu na 6:2.


FK Olešník - TJ Osek 6:0 (5:0)

Branky: 6., 15., 39. a 57. Dudek, 21. Šíma, 24. Rabiňák. Rozhodčí: Kaštánek - Reisner, Herzog. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:2 (Vařák – Kuneš, Sýkora). Diváků: 60.

Olešník: Jirkal – Nýdl (80. M. Studnička), Nygmet, Heller, Šahajda – Vařák (64. Dráb), Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje, Dudek (76. Tressl). Trenér Ladislav Táborský.

Osek: Hulínko – Kuneš, Krejčí, Carda, Brabec – Čapek (80. Hanák), Hoch, Hájek (58. Šůs), Hosnedl – Kroupa (64. Sýkora), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým, Rabiňák, Dudek – nikdo

Osek má poslední zápasy jako na houpačce. Nejdřív dokáže dostat osm gólů v Protivíně, aby týden nato nastoupil jako vyměněný a doma snadno vyprovodil šesti brankami Dražice. A dnes zase venkovní zápas a další rychta…

Nakonec pouze 6:0, ale vzhledem k tomu, že od nějaké páté minuty bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a hosté navíc za celé střetnutí neměli vůbec žádnou brankovou příležitost, je to ještě milosrdný výsledek.

„Přiznávám se, že jsem z Oseku měl malinko strach, vůbec jsem nevěděl, co od něho čekat. V minulé sezóně jsme s nimi navíc dvakrát prohráli. Jenže když vyhrajete poločas 5:0, je prakticky po fotbale,“ sdělil z místa dění trenér domácích Ladislav Táborský. Ten se dnes mohl spolehnout především na výborně hrajícího Michala Rabiňáka a čtyřgólového Lukáše Dudka, který zápasovou pohodu vyjádřil svou poslední trefou v 57. minutě, kdy nečekal na hvizd sudího a z poloviny hřiště poslal přímý volný kop dlouhým nákopem rovnou za nešťastného brankáře Oseku Hulínka.

„To už je prostě vidět, že ti kluci si s tím hrají a mají z fotbalu radost,“ zářil spokojený Táborský po dalším vydařeném duelu svého Olešníku.


Centropen Dačice - Sokol Želeč 1:3 (0:2)

Branky: 81. Smejkal - 32. Bosnyak, 42. a 50. Brůžek. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Mach. Delegát: Janíček. Bez karet. Diváků: 70.

Dačice: Zejda – Máša (46. Křivánek), Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek, Jindra, Jelínek, Benda (67. Pudil), Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko – Šváb, Fiala, Barteska (77. Stránský), Kukučka, Rabiňák (87. Froněk) – Brůžek, Bosnyak (82. Škrábek). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Ferdan, Nosek, Kněžínek - Brůžek, Rabiňák, Barteska, Kosobud

Dačice se v deštivém počasí musely obejít bez několika opor. Chyběl exkapitán Petr Celý, jenž poslední kola hrál ve velké formě, Daniel Točík a David Mašát jsou v zahraničí. V sestavě Dačic se objevili hráči s minimem zkušeností a na výkonu celého mužstva to bylo znát.

Hosté – poprvé s navrátilcem Barteskou v základní jedenáctce – byli od prvních minut aktivnější a režírovali hru. Dačická obrana dlouho odolávala tlaku a šancím Želče, než se v 32. minutě objevil za obranou Jaroslav Bosnyak a pohodlně skóroval. O deset minut později se trefil ještě s chutí hrající kapitán Michal Brůžek, jenž využil centru od Rabiňáka.

Ve druhé půli se obrázek hry nezměnil. Želeč pohodlně kontrolovala hru a byla stále nebezpečnější. Hostující hráči si však nenastavili přesně mířidla, čímž se obrali o několik dalších branek. V 50. minutě pojistil vedení opět Brůžek, jenž střílel už do odkryté brány. Dačice snížily v 81. minutě z ojedinělé šance, kterou s přehledem proměnil Štěpán Smejkal. Dohrávalo se za silného deště. Rozhodčí Tupý neměl příliš práce a utkání odřídil v naprosté pohodě. (tj)

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák