Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trápení Čížové pokračuje. Nestačila ani na Brozany

 
sobota, 16. září 2017, 16:11

Ani pod novým koučem Jindrou to nevyšlo. Čížovský Sokol nevyhrál už posedmé za sebou, dnes prohrál na strakonickém Sídlišti s Brozany 1:3. Mdlý výkon opět potvrdil, že jihočeský nováček na vyšší soutěž nestačí. Rozhodly dva góly nigerijského útočníka Chukwumy a zahozená penalta kapitána Čížové Jirouše v závěru první půle.

Čížová se snažila o první domácí vítězství, ale nakonec z toho nic nebylo. Brozany sice v posledním kole prohrály v domácím prostředí se Štěchovicemi divokým výsledkem 4:5, ale jak se ukázalo, střelecká chuť se přenesla i do zápasu proti Čížové.

Hosté šli do vedení po dvaceti minutách hry gólem agilního Chukwumy, snad nejlepšího hráče na place – 0:1. Domácí ho nedokázali zdvojit a on toho zkušeně využil. Jihočeši mohli srovnat těsně před koncem prvního poločasu, když byl v pokutovém území faulován Jirouš a kopala se penalta. Její exekuce se ujal sám faulovaný, ale brozanský gólman Lipš mu ji zneškodnil.

Několik minut po zahájení druhého dějství Satrapa nedostatečně vyboxoval balon a čerstvý Marič jej za přihlížení obránců napodruhé dopravil za sítě – 0:2. Ani to ještě nebylo všechno. Čtvrt hodiny před koncem se po individuální akci prosadil šikovný Chukwuma, který to před nedávnem zkoušel v Teplicích, a přidal svůj druhý gól – 0:3.

Jihočeši to nevzdávali ani za tohoto nepříznivého stavu a snažili se o snížení. Prostřídali a tlačili se před Lipšovu branku a jejich snaha byla korunována aspoň čestným úspěchem, o který se po zpětné Jiroušově přihrávce zasloužil střelou do poloodkryté branky Kočí – 1:3. V poslední minutě se řítil Benda sám na Satrapu, ale skóre se již nezměnilo. Brozany moc fotbalové krásy nenabídly, ale tři body si odvezly ze Strakonic zaslouženě.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Musím uznat, že Brozany byly lepší a zvítězily zaslouženě. Měly v svém středu rozdílového hráče Chukwumu. Důležitým momentem byla neproměněná penalta, díky které jsme mohli vyrovnat, navíc by to byl gól do šatny. Ale jsem rád, že se nám podařilo aspoň snížit, že jsme neodešli bez vstřeleného gólu.“


Sokol Čížová – Sokol Brozany 1:3 (0:1)

Góly: 87. Kočí – 20. a 76. Chukwuma, 49. Marič. Rozhodčí: Lafek – Leška, Krejsa. Delegát: Lhoták. ŽK: 1:4 (43. Novák – 32. Cibulka, 38. Franc, 44. Dunderovič, 89. Studecký). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Janoch, Novák, Rozhoň, Grobár – Zahrádka (82. Vávra), Kočí, Dvořák, Nečas (46. Bálek) – Janda (67. Chytrý) – Jirouš. Trenér Aleš Jindra.

Brozany: Lipš – Franc, Hovorka (58. Modr), Benda (90+1. Vlasák), Cibulka (C), Studecký, Dunderovič, Slanička (46. Marič), Tichý (46. Šollar), Bubeníček, Chukwuma (82. Spirkoski). Trenér Jiří Němec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle