Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Dynamo se bude chtít revanšovat za porážku v Příbrami s Frýdkem-Místkem

 
pátek, 15. září 2017, 14:19

Po třech nedělích se druholigové Dynamo opět představí českobudějovickým fanouškům. Pod Vodárenskou věží přivítají MFK Frýdek-Místek. Cíl mají Horejšovi svěřenci jasný – odčinit zbytečnou prohru z Příbrami. Černobílí budou v nedělním střetnutí, které začíná v 15 hodin, velkým favoritem.

Frýdek-Místek nezvládl závěr minulého ročníku Fortuna národní ligy, nechal se předstihnout Vítkovicemi a z předposlední příčky měl společně s beznadějně posledním Prostějovem sestoupit. Z Moravskoslezské fotbalové ligy ale nikdo neprojevil zájem postoupit, a tak se na bývalé „Valcíře“, jak se klubu dlouhé léta přezdívalo, usmálo štěstí a udržel se ve druhé lize. Ani na podzim si nevedou o nic lépe, a jak to vypadá, budou znovu patřit mezi kandidáty sestupu. 

Pod názvem patronátního podniku Válcovny plechu Frýdek-Místek psal v polovině sedmdesátých let minulého století svou nejúspěšnější kapitolu své historie. Co rok, to postup. Projel třetí ligou a celou republiku šokoval ve druhé lize, v níž v sezoně 1975/76 obsadil první příčku před Spartou Praha. 

Jediný prvoligový ročník sehráli Frýdečtí už na novém stadionu ve Stovkách, na kterém hrají dodnes. Pod trenérem Jánem Zacharem sehráli několik vyrovnaných zápasů, v domácí premiéře porazili Brno, vyhráli na Spartě, ale nováčkovi chyběla především v závěru soutěže, kdy šlo do tuhého, zkušenost. Posledních osm kol nevyhrál a z předposledního místa s tříbodovou ztrátou na Trnavu se s nejvyšší soutěží po roce rozloučil. Dvakrát po sobě se snažil o rychlý návrat mezi elitu, vyhrál skupinu B Národní fotbalové ligy (1978 a 1979), avšak v baráži o postup do nejvyšší soutěže s vítězem skupiny A ani v jednom případě neuspěl. 

Valcíři následně hráli II. ligu se střídavými úspěchy a byli častým protivníkem českobudějovického Dynama. O kuriozitu se tým v modrých dresech s šikmým bílým pruhem po vzoru jihoamerických klubů postaral v ročníku 1989/90, kdy měl v konečné tabulce záporný počet bodů (6 mu bylo odečteno za korupci), což byl v ligových soutěžích bývalého Československa ojedinělý případ. 

SOUTĚŽ O LÍSTKY

Díky soutěži s Jihočeským fotbalem můžete vyhrát 20 vstupenek, které si mezi sebe rozdělí 10 čtenářů! Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 20. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování, které zveřejníme v článku. Lístky si mohou výherci vyzvednout na informačním centru u hlavní brány (ul. Emila Pittera) stadionu Střeleckého ostrova dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila

Dynamo vstřelilo 12 branek. Správně byla odpověď A.

Výherci: Petr Galíček, Stanislav Šestauber, František Maršík, Radek Večerník, František Bican, Michal Rychlý, Tomáš Tauber, Lenka Vodičková, Vladimír Švec, Klára Rychlá.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach