Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K Otavě přijedou páté Jirny

 
čtvrtek, 14. září 2017, 20:12

Na sobotu 16. září v 10.15 hodin je naplánován výkop dalšího domácího utkání píseckých třetiligových fotbalistů, kteří po rozpačitém úvodu soutěže začínají fanoušky i soupeře přesvědčovat o své síle. Do cesty se tentokrát žlutomodrým postaví Viktorie Jirny.

Jirenský soubor je v aktuální tabulce s deseti body na 5. místě. Dokázal čtyřikrát vyhrát (Ústí nad Orlicí, Brozany, Štěchovice a Čížová) a dvakrát odcházel ze hřiště bez bodu (Dobrovice a Vyšehrad). Tým trenérské dvojice Václav Hradecký – Aleš Čvančara je vítězem posledních dvou ročníků České fotbalové ligy a na pozici nejvyšší myslí i letos – v Jirnech by rádi oslavili „zlatý hattrick“.

V dosavadních šesti zápasech nastřílela Viktorie deset branek. Po dvou mají na svém kontě záložník Vladimír Pokorný a duo útočníků Jiří Vondráček s Alešem Melechovským. O nejlepšího střelce předchozí sezony Aleše Melechovského (zaznamenal 26 branek) ale Jirenští na nějaký čas přišli – produktivní forvard je po operaci menisku.

Vzájemné zápasy v ročníku 2016/2017

Neděle 30. 10. 2016 / SK Viktorie Jirny - FC Písek 3:0 (1:0)
Branky: 8. a 47. Pokorný, 58. Dubský.

Sobota 27. 5. 2017 / FC Písek - SK Viktorie Jirny 0:1 (0:0)
Branka: 80. Vandas.

V areálu FC Písek je v sobotu očekáván atraktivní duel dvou ambiciózních celků. Domácí mají Viktorii co vracet. V případě tříbodového úspěchu by svěřenci trenéra Ondřeje Prášila svého soupeře v tabulce přeskočili. Přijďte písecký A-tým podpořit přímo na tribunu.

Sobota 16. září v 10.15 hodin - 6. kolo ČFL
FC Písek – SK Viktorie Jirny


Jan Zborník 50 let v klubu

V sobotu 16. 9. 2017 proběhne v areálu FC Písek oslava 50 let nepřetržitého členství Jana „Řehtačky“ Zborníka v píseckém fotbale.

Honza přišel do tehdy Spartaku Písek v roce 1967 ve svých 12 letech do mladších žáků ještě na hřiště za Lesnickou školou. Ve 14 letech začal jako pomezní rozhodčí při zápasech „B“ mužů a v 16 letech jej klub vyslal do řad rozhodčích. Od 20 let do roku 1997 vykonával funkce vedoucího „C“ dorostu, vedoucího „C“ a „B“ mužů. V roce 1997 kvůli pracovnímu zaneprázdnění ukončil funkcionářskou činnost a začal se věnovat organizaci fanoušků klubu. Po dobu působení v klubu se také podílel na zajišťování různých utkání, jako bylo například finále Českého poháru mezi Spartou a Slavií, mezinárodní kvalifikační utkání reprezentací žen nebo rozlučky Jana Zušťáka či podpory hráčů klubu při vyhlašování sportovců okresu.

Program oslavy:
O přestávce utkání ČFL FC Písek – SK Viktorie Jirny utkání přípravek
Po utkání předání sponzorského daru přípravkám
Přátelské utkání XI. Jana Zborníka – Stará garda FC Písek v 17,00
Společenské posezení, ke kterému zahrají Rychlé pípy

Honza je i nadále členem klubu a přeje všem mužstvům, aby se jim dařilo podle představ a áčku postup do druhé ligy.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle