Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Adam Kasík: Zřejmě přišla dobrá forma

 
čtvrtek, 14. září 2017, 15:11

Písecká devatenáctka, která hraje Českou ligu dorostu, se v předchozím ročníku odrazila ode dna a v jarní části soutěže již trápila nejednoho favorita. Formu si svěřenci Rostislava Grossmanna a Vlastimila Klusoně přenesli také do aktuální sezony, když všechny své dosavadní mistrovské duely vyhráli a užívají si průběžné první místo tabulky.

Ve svém čtvrtém duelu soutěže přivítali žlutomodří na domácím hřišti jihočeského rivala FC MAS Táborsko, kterého porazili 4:1. V útoku se opět činil Adam Kasík, který nejprve zařídil penaltu a poté se sám ještě v průběhu prvního poločasu dvakrát trefil. Měl zaděláno na hattrick, ale kýžená třešnička na dortu nepřišla. „Chtěl jsem dát určitě i třetí gól, ale nepodařilo se mi to. Na konci jsem měl i trochu smůly. Ale nevadí, třeba se to povede příště,“ vyhlíží následující zápasy písecký kanonýr.

Přestože jsou starší dorostenci na samotném čele tabulky bez ztráty bodu, musejí zůstat nohama na zemi. Ukázal to i výsledkově jasný souboj s Táborskem. „Nebylo to vůbec jednoduché utkání. Hlavně ve středu pole nás Táborsko přehrávalo. Oni však dělali chyby, které jsme po brejcích dokázali využívat. Dali jsme tři rychlé góly, které nás uklidnili. Hosté už pak měli složitou úlohu, i když se nevzdávali. Musíme se soustředit a sbírat dál body. Čekají nás silnější soupeři a určitě to budeme mít v lize čím dál tím těžší. Chceme se udržet v popředí, ale podceňovat nikoho nebudeme,“ ví Adam Kasík.

Fotbalista, který od mala působil v prachatickém Tatranu a vyzkoušel si také dres českobudějovického Dynama, má na startu sezony 2017/2018 střeleckou formu – jen ten již zmiňovaný hattrick se mu prozatím vyhýbá. Netrefil se pouze v utkání s Vyšehradem, ale plzeňskému Petřínu, pražské Aritmě a Táborsku nasázel po dvou gólech. „Nevím, čím to je. Zřejmě přišla dobrá forma. Uvidíme, snad vydrží co nejdéle,“ přál si na závěr Adam Kasík.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama