Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Úterní trénink Čížové proběhl pod novým koučem Alešem Jindrou

 
úterý, 12. září 2017, 21:04

Poslední tým České fotbalové ligy sáhl po neuspokojivých výsledcích a výkonech k trenérské výměně. U třetiligového nováčka skončili Radim Kokeš a Zdeněk Staroba, novým kormidelníkem je Aleš Jindra, který ještě v sobotu seděl na střídačce divizní Doubravky na stadionu v Soběslavi.

Radim Kokeš, který mužstvo trénoval od začátku letní přípravy, svůj odchod z Čížové Jihočeskému fotbalu potvrdil: „Je to pravda. Odešel jsem po dohodě. Ale víte, uvnitř týmu se děly věci, proti nimž je moje fotbalové přesvědčení. Nedá se už nic dělat, život jde dál, i ten fotbalový.“

Funkcionář Sokola Vladimír Vávra trochu více osvětlil důvody změny. „Stalo se to na podnět starších hráčů, kterým se nezdál způsob, jakým tým vedl. Nebyl oblíbený. Výsledkem byla zhoršená atmosféra v kabině a z toho zřejmě plynoucí i nedobré výsledky. Jsme si vědomi toho, že zatím jde o začátek soutěže a ztráty se dají dohnat. Ale situace začínala být neúnosná a museli jsme ji řešit. Proto jsme se s Radimem Kokešem museli rozloučit," prozradil, proč Radim Kokeš po třech měsících u mužstva předčasně skončil.

Staroba sportovním ředitelem

Nabízela se tedy eventualita, že by se znovu stal hlavním trenérem Zdeněk Staroba, který vedl tým v divizi a po postupu měl s Radimem Kokešem stejné pravomoci. Jenže k tomu nedojde, protože skončil s trénováním i on. „Ta možnost tady samozřejmě byla, ale Zdeněk řekl, že sám tu funkci dělat nebude. To ostatně prohlásil i před samotnou sezonou, takže jsme přivedli Radima Kokeše. Ale Zdeněk Staroba v Čížové nekončí, bude pracovat ve funkci sportovně technického ředitele,“ vysvětlil Vladimír Vávra.

Jenže post kouče dlouho prázdný nezůstal, čížovské vedení oslovilo 44letého Plzeňáka Aleše Jindru z Doubravky. Ten v plzeňském klubu, v němž působil přesně dva roky, ze dne na den skončil a kývl na nabídku Čížové. „Jednali jsme s ním asi týden a on naši nabídku přijal. Předtím působil v Sokolově nebo ve Spartě za účinkování Jaroslava Hřebíka a Martina Haška. Žádného asistenta nepožaduje, chce si práci s týmem dělat sám,“ odtajnil Vladimír Vávra i poslední tajenku.

Jindra už vedl úterní trénink Čížové, soutěžní premiéru si odbude v sobotu v domácím střetnutí ve Strakonicích s Brozany (od 13,30), které trénuje internacionál Jiří Němec a asistenta mu dělá bývalý gólman Tomáš Poštulka.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle