Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mise Táborska splněna, po remíze 1:1 se Vítkovice bodově nedotáhly

 
úterý, 12. září 2017, 14:38

V pondělní večerní dohrávce FNL ve Vítkovicích nechtěl celek FC MAS Táborsko dopustit, aby se severomoravský tým bodově dotáhl právě na něho. Tento cíl byl díky zlepšenému výkonu ve druhém poločasu splněn.

Na konečných 1:1 srovnal po rohovém kopu a nastřeleném břevnu Štohanzl. Záložník Táborska se v 72. minutě dostal k odraženému míči a napálil ho do sítě. A kdyby v poslední minutě přetavil střídající Blecha závěrečný brejk tři na dva v gól, mohlo být pro Táborsko ještě veseleji. FCT tak veze z vítkovické půdy bod. Venku tým už třikrát remizoval, na výhru u soupeřů zatím čeká.

Domácí mužstvo, které před zápasem vyměnilo trenéra a přivedlo tři nové hráče Vasiljeva, Motyčku a Urbančoka, vstoupilo do zápasu aktivně. Odměnou mu byl vedoucí gól právě Urbančoka, který na kluzkém terénu napřáhl asi z 25 metrů a s pomocí levé tyče překonal Tomu.

Táborsko za první půli nebezpečné nebylo, ale po přestávce přišla na trávník úplně jiná jedenáctka. Ta přikovala Vítkovické k jejich velkému vápnu a tlačila se nejen za vyrovnáním, ale i za vítězstvím. Ta nakonec nepřišlo. Táborsko je po sedmi kolech na 11. místě se sedmi body a v příštím domácím utkání v sobotu 16. září, kdy se ve městě bude konat historický festival Táborská setkání, přivítá také sedmibodové Ústí nad Labem. 

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Nejsem spokojen s výsledkem, ani s výkonem. Mám to padesát na padesát. První poločas jsme totiž prospali. Hráli jsme špatně, ale v šatně jsme si to vyříkali. Po přestávce už byl náš výkon velice dobrý, dostávali jsme se do  zakončení, měli jsme šance. Za druhý poločas chci hráčům poděkovat. V poslední minutě šel Filip Blecha sám na gólmana, kdyby příležitost proměnil, přivezli jsme tři body. Musíme ale přihlédnout k vývoji utkání, prohrávali jsme. Až ve druhém poločase dali hráči do hry všechno, tlačili se za vyrovnáním, snažili se, abychom měli tři body. Hráčům jsem před zápasem říkal, že na těžkém terénu mají střílet. Byli jsme pasivní a mysleli si, že to přijde samo. Hra se změnila až po důrazné domluvě. Kubu Kopřivu jsem v prvním poločase nestáhl kvůli jeho výkonu, ale potřebovali jsme do mužstva sáhnout, něco změnit, měli jsme spoustu jednoduchých ztrát míčů. Pak se nám vzápětí zranil Dan Souček, naskočil Michal Hell, ale zvládli jsme to. Je škoda, že jsme nevyhráli, ale my jsme do Vítkovic jeli s jasným cílem neprohrát a nepřipustit, aby se na nás Vítkovice bodově dotáhly. To se povedlo. Teď máme doma Ústí nad Labem, potřebujeme zápas vyhrát a posunout se o kousek nahoru.“


MFK Vítkovice – FC MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 14. Motyčka – 72. Štohanzl. Rozhodčí: Klíma – Černý, Vodrážka. ŽK: 2:0 (49. Urbančok, 83. Mikula). Diváků: 589.

Vítkovice: Květon – Prajza, Mikula, Dramé, Twardzik – Motyčka (82. Mišinský), Matěj – Cverna (60. Ožvolda), Urbančok, Vasiljev – Mrázek (73. Szotkowski).

Táborsko: Toma – Prošek, Navrátil, Klusák, Souček (37. Hell) – Kučera – Štohanzl, Nešický, Kopřiva (29. Mysliveček, 85. Blecha), Mršić – Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle