Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku dala Táborsku lekci z produktivity

 
úterý, 12. září 2017, 09:05

Třetiligový A-tým si po výhře v Dobrovici připsal třetí výhru v řadě, písečtí fotbalisté do devatenácti let jsou však po nedělním dopoledním utkání ČLD s Táborskem stále o krok vepředu - vyhráli již počtvrté.

Zápas to však nebyl vůbec jednoduchý. Výsledek sice hovoří jasně, ale hosté se u Otavy prezentovali dobrým výkonem a patřil jim především střed hřiště. Hráči Písku pak dominovali v situacích, které rozhodují o bodech - ve střílení gólů.

V útoku žlutomodrých na sebe v průběhu celých devadesáti minut upozorňoval hlavně Adam Kasík. Od samého úvodu se dostával k míči a ohrožoval bránu Táborska. Ještě před tím, než se sám dostal ke střeleckému slovu, zařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Dominik Sedláček - 1:0.

Zarputilý forvard Adam Kasík se sedmnáctkou na zádech se poprvé prosadil v 21. minutě, kdy šel po přihrávce Davida Votavy sám na gólmana Zadražila - 2:0. O osm minut později pak potrestal hostující celek znovu. To hra plynula na pravé straně hřiště, kam se vydal i strážce svatyně Táborska Zadražil. Adam Kasík se v nastalé situaci zorientoval a dlouhým padáčkem zvýšil na 3:0.

Derby se zdálo být bez dalších otazníků. Zvláště, když v 56. minutě zvýšil po centru Iona Dana Daniel Petřík na 4:0, ale Táborsko stále hrálo a nevzdávalo se. Za sympatický výkon si hosté zasloužili alespoň čestný úspěch, o který se postaral v 75. minutě po rohovém kopu kapitán Tomáš Kmeťo - 1:4. Jeho branka už ale nic neřešila.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „Vyhrát 4:1 nad Táborskem je samozřejmě příjemné, ale musím říct, že výsledek úplně přesně neodpovídá průběhu zápasu. Soupeř nás především v první půli přehrával v záloze. My jsme byli produktivní, díky čemuž se utkání takto vyvinulo. Podali jsme slušný výkon, ale Táborsko také. Body sbíráme, je však stále na čem pracovat. Chyb je v naší hře pořád moc.“


FC Písek - FC MAS Táborsko 4:1 (3:0)

Branky: 11. Sedláček (pen.), 21. a 29. Kasík, 56. Petřík - 75. Kmeťo. Rozhodčí: M. Průcha - K. Dunovský, J. Rinth. Diváků: 80.

Písek: Váverka - Jiskra, Viták, Kulík, Němeček - Říha (55. Dan), Sigmund, Sedláček, Petřík (82. Hrala) - Blažek (6. Votava), Kasík.

Táborsko: Zadražil - Bouchal, Laszák (79. Slavík), Kmeťo, Varačka, Říha (77. Štefl), Větrovský, Mikuláštík, Radosta, Hüttner (46. Hrubý), Schramhauser.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle