Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan snížily proti S. Ústí až v poslední minutě

 
pondělí, 11. září 2017, 10:11

Ve druhém domácím zápase divize žen přivítaly borovanské hráčky na svém hřišti tým žen Sokola Sezimovo Ústí. Domácí trenéři se tentokráte museli vypořádat s absencí hned osmi hráček a na hře to bylo hodně znát. Navíc v závěru zápasu se nešťastně zranila Vyslužilová jejíž zranění si zřejmě přinese dlouhodobý výpadek a citelné oslabení domácích.

V prvním dějství byl lepším týmem hostující celek. Lépe kombinoval, dostával se do brankových příležitostí a domácí fotbalistky se víceméně jen bránily. Aktivní byly hlavně Masařová a Šimáková. Po jejich centrech se do zakončení dostávala Stejskalová. Tato hráčka také už v 11 minutě otevřela skóre zápasu. Po centru Pěchové za obranu Stejskalová utekla Fürstové a poprvé překonala brankářku Tomšů – 0:1.

Domácí dívky zahrozily poprvé až ve 23 minutě, střela Benedové šla nad branku. Soupeřky se dále tlačily do zakončení, ale střely Mackové ve 28. minutě a Šimákové ve 32. minutě skončily mimo branku domácích. Domácí hráčky špatně bránili, vázla přihrávka a hlavně chyběla bojovnost, takže i brankových příležitostí bylo poskrovnu.  V závěru prvního poločasu se dvakrát střelou nad branku ještě prezentovala Pajerová, takže poločasové skóre zůstalo beze změny.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, domácím však nelze upřít snahu o změnu stavu. Hostující tým sice vstřelil už ve 48. minutě další branku, ale zakončující Šimáková byla v momentě přihrávky v metrovém ofsajdovém postavení. Šimáková si šanci zopakovala v 51. minutě, Tomšů však byla na místě.

Fotbalistky Calofrigu se snažily o vyrovnání, střelu Jandové v 56. minutě za hranicí velkého vápna zblokovala jedna z obránkyň. V 66. minutě se Procházková prokličkovala ve vápně až před Smržovou, její pokus ze strany skončil na tyči. V 69. minutě se o zakončení pokoušela Macková, míč šel vedle branky. A v 70. minutě se do vyložené šance dokázala dostat Stejskalová, Tomšů jen reflexivně její střelu vyrazila. Stejskalová si vše vynahradila v 77. minutě. Po centru Šimákové Fürstová míč podskočila a Stejskalová hlavou zvýšila na 0:2.

Domácí trenéři poté vysunuli dopředu stoperku Vyslužilovou a vzápětí byla na dostřel hostující branky faulována Jandová, přímý kop Vyslužilové šel mimo branku Smržové. V zápětí vybídla Vyslužilovou ke skórování přihrávkou do vápna Jandová, jenže ta se nešťastně při pokusu o střelu srazila s vybíhající Smržovou. Přivodila si zranění, které si zřejmě vyžádá dlouhodobou léčbu. Rozhodčí tento střet posoudil jako faul, penaltu Procházková ovšem neproměnila. V 90. minutě se do vápna Sezimova Ústí prodrala Benedová, byla faulována a Jandová z pokutového kopu snížila na konečných 1:2 pro hosty.

TJ Calofrig Borovany – TJ Sokol S. Ústí 1:2 (0:1)

Branky: Jandová (PK) – Stejskalová 2.

TJ Calofrig Borovany: Tomšů, Švarcová, Jandová, Benedová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Pečmanová, Procházková, Černá, Klimentová, Zemanová, Kunová.

TJ Sokol S. Ústí: Smržová, Zíková, Šimáková, Pajerová, Pěchová, Hliňáková, Macková, Stejskalová, Sesztáková, Masařová, Koktavá, Koudelíková, Mrzenová, Šalátová, Písaříková, Slabová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda