Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Borovanské hráčky opět vítězné, s Domažlicemi si poradily 0:3

 
pondělí, 4. září 2017, 17:03

Na úvod ženské divize D si Borovany poradily s Protivínem po bláznivé přestřelce 7:4 a i v druhém zápase dokázaly zvítězit. Výhru 0:3 v Domažlicích trefila dvěma brankami Benedová, pojistku přidala z brejkové situace Procházková.

Hráčky borovanského Calofrigu zajížděly ve druhém kole divize žen sk. D až na západ Čech na hřiště TJ Jiskry Domažlice. Hostující trenéři neměli k dispozici Jandovou, Gubániovou, Vonkovou a Sýkorovou, pomoci jela naopak brankářka Tomšů.

Domažlice se ocitly už ve 3. minutě v šanci, se střelou Růžkové si Tomšů poradila. Hostující hráčky dobře napadaly domácí rozehrávku, umně kombinovaly a dostávaly se do vyložených šancí. V 6. minutě střílela Procházková vedle branky, v 10. minutě zase Vyslužilová našla přihrávkou za obranu Hrubou, ta si však ve vápně dala míč daleko od nohy a gólmanka Mlezivová včas vyběhla z branky.

Další šance Borovan následovaly. Po špatném rozehrání domácí obrany se sama před Mlezivovou ocitla Benedová, trefila však jen tyč. Hned nato opět po špatné domácí rozehrávce Hrubá přestřelila branku a za další dvě minuty Benedová trefila jen náruč Mlezivové.

Poté se ke slovu dostaly také domácí hráčky – ve 22. minutě Maierová křížnou střelou trefila břevno. Hostující hráčky se branky dočkaly až ve 41. minutě – Procházková zatáhla míč po lajně a našla krásnou přihrávkou před branku zcela volnou Benedovou - 0:1. Do poločasu mohla ještě zvýšit Hrubá, po přiťuknutí od Benedové trefila ovšem pouze břevno.

Druhý poločas začaly lépe domažlické hráčky, které zlepšily pohyb po celém hřišti i lépe kombinovaly. Borovany spoléhaly hlavně na rychlé protiútoky, a to jim nakonec také vyšlo. V největším náporu domácích totiž udeřilo na druhé straně – Procházková vybojovala u lajny míč, pasem za obranu našla nabíhající Benedovou a ta se nemýlila - 0:2.

Okamžitě po domácí rozehrávce se k míči dostala Horná, znovu našla nabíhající Benedovou, její zakončení šlo tentokrát vedle branky. Za další dvě minuty šla Benedová opět sama na branku, překonala i brankářku Mlezivovou, obránkyně ale stihla míč odkopnout do autu. Domácí hráčky se nadále snažily něco se skóre udělat, jejich snaha ale ztroskotala na finálních přihrávkách nebo nepřesném zakončení.

Calofrig si pojištění třech bodů nechal až na závěr zápasu - Vyslužilová rozehrávala na vlastním vápně přímý kop, jedna z obránkyň domácích míč jen tečovala hlavou a Procházková po samostatném úniku upravila na konečných 0:3.


TJ Jiskra Domažlice – TJ Calofrig Borovany 0:3 (0:1)

Branky: Benedová 2, Procházková.

Domažlice: Mlezivová - Jahnová, Strádalová, Maierová, Růžková,Zvolánková, Chmelíková, Vlčková, Bartková, Váchalová Štěpánka, Baumannová, Šotová, Budková, Váchalová Aneta, Kubalová, Vlková, Uškrtová, Krutinová.

Borovany: Tomšů - Hrubá, Švarcová, Benedová, Káplová, Tichá, Vyslužilová, Pečmanová, Procházková, Klimentová, Horná, Zemanová, Fürstová, Kunová, Černá.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda