Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zbyněk Musiol: Díkybohu, že neproměněné šance nemrzely

 
čtvrtek, 31. srpna 2017, 20:53

Na čtyřech gólech se momentálně nachází nejlepší střelec FC MAS Táborsko Zbyněk Musiol. Poslední gól dal v pondělí před kamerami ČT Sport do sítě Frýdku-Místku z penalty. Kanonýr připouští, že týmu na prvním sezonním vítězství hodně záleželo. „Věděli jsme, že už musíme vyhrát,“ uvedl střelec.

Televizní výhra 3:0 nad Frýdkem je pro vás potěšující, ale vítězství mohlo být ještě vyšší, ne?
To mohlo. Konkrétně kdybych já v prvním poločase alespoň z jedné své šance skóroval. Vedli jsme jen o gól, situace mohla být dříve klidnější, ale druhý gól jsme přidali hned po přestávce. Díkybohu, že neproměněné šance nemrzely.

Hra Táborska byla v předchozích dvou zápasech dobrá, jen chyběly branky. V pondělí góly přišly, takže se s nimi už roztrhne pytel?
Doufejme, že ano. Přesně jak říkáte, proti Příbrami nebo Opavě jsme hráli dobře, nepřicházely ale góly a zbytečně jsme je dostávali. Teď to bylo naopak. Máme čisté konto a tři góly jsme dali, takže spokojenost. Konečně jsme vyhráli.

Radost jste měli asi obrovskou…
Měli. Hráli jsme šesté kolo a získali jsme první vítězství v sezoně. Něco jsme vyhráli v poháru, ale druhá liga je druhá liga. Radost v kabině jsme měli opravdu obrovskou. Můžeme jít klidněji dál.

Vy jste proměnil pokutový kop, patříte mezi určené hráče?
Ano, jsem mezi třemi, kteří jsou určeni. Když mi to nešlo ze hry – dát gól – tak to naštěstí vyšlo z penalty.

Zvolil jste ostrý kop doprostřed? Čekal jste na pohyb gólmana?
Ani ne, věděl jsem hned, že to kopnu nahoru doprostřed. Díkybohu to vyšlo.

Nemrzí vás, že přichází reprezentační pauza, takže nevyužijete euforie po vítězství?
Mrzí, nemrzí. Těžko říct, asi ale nemrzí. Čtrnáct dní do dalšího mistráku není žádná dlouhá doba. Myslím si, že to bude v pohodě. Kvalitně potrénujeme, v sobotu nás čeká přátelské utkání s Mladou Boleslaví a v pondělí jedenáctého září pojedeme do Vítkovic s čistou hlavou.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle