Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

E.ON Czech Teamy hrály na rumunském Kinder Cupu. Uhrály šesté a desáté místo

 
čtvrtek, 31. srpna 2017, 14:04

Dva výběry z E.ON Fotbalové školy reprezentovaly Českou republiku v srpnu v rumunském Targu Mureš na turnaji Kinder Cup. Hráli hráči ročníků 2009 a 2010.

Mladší tým U7 si v základní skupině připsal jednu výhru, jednu remízu a dvě porážky. V nadstavbě pak Češi dvakrát vyhráli a jednou prohráli. Celkově to stačilo na 10. místo. „Rád bych poděkoval E.ONu, že umožnil klukům a rodičům tento turnaj absolvovat. Herní část turnaje nám bohužel nevyšla, jak bychom si všichni přáli a představovali. Po dlouhé a namáhavé cestě se kluci první den na hřišti spíše hledali a než se stačili rozkoukat, úvodní zápas prohráli,“ uvedl trenér E.ON Czech Teamu U7 Tomáš Hazuka.

„V dalších zápasech se kluci zlepšili, ale na postup o medaile to nestačilo. Druhý den bylo mužstvo jako vyměněné.  Oba dva své zápasy kluci vyhráli a to velkým rozdílem. V tom samém duchu se nesl i třetí den. Bohužel nakonec na nás zbylo 10. místo, což je pro mnohé malým zklamáním. Závěrem bych chtěl dodat , že turnaje této věkové kategorie se nehrají na výsledky , ale pro radost ze hry a získání nových zkušeností. Myslím, že se nám toto povedlo splnit na 100 %, a proto jsem s turnajem spokojen a klukům za předvedené výkony mohu poděkovat.“

Výsledky E.ON Czech Teamu U7:

Základní skupina:
E.ON Czech Team U7 - FC Bacau 0:3
E.ON Czech Team U7 – ASA Targu Mureš 6:6
E.ON Czech Team U7 - AFC Odorheiul Secuiesc 2:3
E.ON Czech Team U7 - ACS Kinder Rosu 12:0

Nadstavba:
E.ON Czech Team U7 – MSE Targu Mureš 8:1
E.ON Czech Team U7 – ACS Kinder ALB 6:0
E.ON Czech Team U7 - Academia Gheorghe Hagi 5:9

Sestava E.ON Czech Team U7: Jakub Knapp (Bohemians Praha 1905), Kryštof Koňák (Bohemians Praha 1905), Matěj Pražák (TJ Sokol Kardašova Řečice), Ondřej Prokeš (SK Obřany), Fabián Kronberger (Bohemians Praha 1905), David Všetečka (Bohemians Praha 1905), Karel Vacek (TJ Centropen Dačice), David Trubiroha (FC Sparta Brno), Alex Rajsigl (TJ Jiskra Třeboň), Jakub Dušek (Bohemians Praha 1905). Trenéři: Tomáš Hazuka, Tomáš Pražák

O rok starší výběr začal turnaj skvěle a připsal si výhru se Zalau a remízu s Kluží. Pak ale přišlo zaváhání s Rosu (0:5). Po posledním utkání ve skupině a výhře nad domácím ACS Targu Mureš postoupil výběr do čtvrtfinále, kde se opět utkal s Kluží.

„Po dobrém výkonu s Targu jsme si zajistili třetí místo ve skupině a postup do play-off. Ve velmi dramatickém utkání o postup mezi nejlepší čtyři celky jsme prohráli na penalty s budoucím vítězem celého turnaje. Chlapci předvedli velmi bojovný výkon, ale bohužel v závěrečné penaltové loterii jsme byli tím smutným týmem,“ uvedl trenér E.ON Czech Teamu U8 Lukáš Vaněček.

V dalších zápasech o umístění pak Češi porazili Bacau a v posledním utkání podlehli 1:2 Reghinu. „V posledním našem utkání na turnaji jsme se rychle ujali vedení, ale nedokázali jsme proměnit mnoho šancí, čehož soupeř dokázal využít. Konečné šesté místo ze čtrnácti týmů lze hodnotit jako dobrý výsledek, ačkoliv šance na ještě lepší výsledek byl velmi reálný. Pro tyto mladé hráče to však byla velmi významná sportovní i životní zkušenost, která by jim měla pomoci v dalším růstu. Kinder Cup byl velmi dobře organizovaný turnaj, který si všichni zúčastnění skvěle užili,“ dodal Vaněček.

Výsledky E.ON Czech Teamu U8:

Základní skupina:
E.ON Czech Team U8 – Viitorul Zalau 6:1
E.ON Czech Team U8 – Academia Luceafarul Kluž 3:3
E.ON Czech Team U8 – ACS Kinder Rosu 0:3
E.ON Czech Team U8 – ASA Targu Mureš 8:0

Nadstavba:
E.ON Czech Team U8 – Academia Luceafarul Kluž 1:2 po penaltách
E.ON Czech Team U8 – FC Bacau 1:0
E.ON Czech Team U8 – Best Kids Reghin 1:2

Sestava E.ON Czech Team U8: Milan Šnorek (JFA České Budějovice), Koniáš Dejmal (SKP České Budějovice), Jan Hypš (SKP České Budějovice), Vojtěch Novák (SKP České Budějovice), Dominik Vaněček (SKP České Budějovice), Šimon Pavlík (SK Dynamo České Budějovice), Ondřej Dostál (FC Slovan Havlíčkův Brod), Kryštof Dostál (FC Slovan Havlíčkův Brod), Matěj Tecl (FC Slovan Havlíčkův Brod), Vladimír Kubík (FC Sparta Brno), Jakub Markes (FC Jiskra Třeboň), Václav Buček (FK Baník Sokolov). Trenéři: Lukáš Vaněček, Michal Dejmal

Fotogalerie ze zápasů zde

Napsal(a) E.ON | Tisková zpráva | Foto Michal Heřman