Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 3. kole KP

 
středa, 30. srpna 2017, 16:21

Největším překvapením startu sezóny krajského přeboru je určitě Olešník, mužstvo kouče Táborského se i díky nedělní výhře 0:4 v Třeboni hřeje na čele tabulky. Stejný počet sedmi bodů mají i Milevsko a Želeč, oba celky o víkendu pouze remizovaly. Krizí si prochází jeden z očekávaných adeptů špice soutěže - Katovice mají problémy s kádrem, zatím nemají ani bod a navíc si z J. Hradce odvezly debakl 6:2, přestože dokázaly 0:2 vést! Více v pravidelných ohlasech aktuálního kola.

Zápasy 3. kola KP


TJ Hluboká n. Vlt. – TJ N. Včelnice 3:1 (2:1)

Góly: 31. Říha, 45. Adam, 53. Antoš - 5. Pacholík. Rozhodčí: Dunovský - Hoch, Koranda. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:0 (Jonáš, Lovička). Diváků: 50.

Hluboká: Brašnička – Antoš (90. Hrdý), Čermín, Legdan, Jonáš - Říha, Stráský, T. Adam (78. Procházka), Lovička (60. Valenta) -  Křiváček (81. Povišer), Tauber. Trenér František Cipro. 

N. Včelnice: Holický – Průša (46. O. Šlapanský), Blažek, L. Šlapanský, Berounský (46. Nebeský) – V. Hornát (63. M. Hornát) – Petráš, Tuček, Didek, Vaš (46. Vokuš) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Antoš, Brašnička – Pacholík

Petr Řehoř, činovník Hluboké:Začátek zápasu nám nevyšel a prvních 10 minut byli hosté lepší a ujali se vedení. Naši hráči se pak probrali a začali hosty přehrávat. Druhý poločas už bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Měli jsme i další šance, které jsme bohužel neproměnili. Výsledek je pro hosty ještě milosrdný. Stínem utkání je chování hostujících funkcionářů, kteří celý zápas bezdůvodně jen nadávali.“

Libor Holec, asistent trenér N. Včelnice: „Zápas jsme začali aktivně a soupeře jsme napadali na jeh půlce, což mu dělalo potíže. Podařilo se nám vsítit brzy branku po pěkné střele Pacholíka. Domácí se dostali do hry asi po 25. minutách a postupně drželi víc míč, z čehož jsme dostali vyrovnávací gól, a ještě se jim podařilo gólem do šatny otočit výsledek. My jsme měli v prvním poločase ještě pár brejků, které však rozhodčí posoudil hodně necitlivě a do zakončení nás nepustil. Druhy poločas jsme hráli v křeči, domácí drželi balon na kopačkách a podařilo se jim vsítit třetí branku po naší individuální chybě, ostatně jako při prvních dvou brankách.“


TJ Osek - FC MAS Táborsko B 2:3 (1:1)

Góly: 3. Říský, 81. Hoch – 28. a 88. M. Novák, 49. Peterka. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Tupý. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Kuneš, Říský, Hanák - Vozihnoj). Diváků: 110.

Osek: Hulínko – Kuneš, Baloušek, Kroupa, Brož, – Čapek (64. Šůs), Mráz, Spišský (55. Hanák), Hoch – Hájek, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Táborsko B: L. Novák – T. Větrovský (74. Mikuláštík), Kmeťo, Škarda, Vysušil – Štefl – Mischnik (72. Varačka), Peterka, M. Novák, Vozihnoj – Dvořák. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: nikdo - M. Novák

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „S fotbalovým soupeřem jsme měli excelentní začátek. Už ve 3. minutě rozehrával Hoch standardní situaci z poloviny hřiště, Mráz prodloužil hlavou na zadní tyč a Říský doklepával na 1:0. V úvodní půlhodině jsme si vytvořili převahu a nebezpečné hosty nepustili do vážnější příležitosti. Ve 12. minutě Hoch opět ze standardky z půle málem nachytal na švestkách hostujícího gólmana, který dlouhý míč vyškrábl na roh. Postupem času se začala projevovat fotbalovost a hlavně kondice mladíků, kteří po dírách v naší defenzivě otočili na 1:2. Deset minut před koncem svitla naděje na solidní výsledek, když Hoch umístil svůj přímák z 25 metrů ideálně za tyč. Hosté však využili naší žákovské nepozornosti při rozehraném rohovém kopu a třetím gólem zaslouženě zvítězili.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Prvních patnáct minut jsme na hřišti prospali, ale pak jsme zapnuli a získali převahu. Domácí proti nám celý zápas praktikovali systém nakopávaných míčů. Myslím, že od našeho prvního gólů nebylo ani na chvilku pochyb o tom, že vyhrajeme. Zkomplikovali jsme si to naší koncovkou, která kdyby byla lepší, zvítězili bychom výraznějším rozdílem. Dnes bych za výkon pochválil celou obranu, dobře hrál Vysušil, dařilo se Vozihnojovi. Náš střelec Novák možná až příliš dlouho drží balon. Další příležitosti, které neproměnil, by měl dávat. Domácí hráli tvrdší fotbal, jsem proto rád, že se naši hráči vyhnuli zraněním. Dnes jsme opět nastoupili s mladými hráči, kdy nejstaršímu bylo třiadvacet a nejmladšímu jen šestnáct let.“


FK J. Hradec 1910 – SK Otava Katovice 6:2 (2:2)

Góly: 33. Votava, 39. Beránek, 60. Chalupský, 65. Toman, 73. Kučera, 85. Princ – 21. Požárek, 23. Kagui. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Mach. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:3 (Votava – Hajdušek, Uher, Neužil). Diváků: 130.

J. Hradec: Hejníček – Völfel, Blažek, T. Šenkýř – Kučera, Koutný, Beránek, Mareš (83. Princ) – Votava (75. Víteček), Chalupský (79. Králíček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Katovice: Švehla – Váchal (46. Neužil, 77. Hrubý), Schánělec, Hajdušek, Horejš – Hromíř, Miklas, Kagui, Matas – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Koutný, T. Šenkýř, Beránek – Švehla

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně a snažili jsme se kombinací překonat soustředěnou obranu hostů. Nějaké náznaky tam byly, ale neprosadili jsme se. Naopak Katovice udeřily dvakrát v rozmezí tří minut po vydařených brejcích. Nám se podařilo vyrovnat do poločasu, což bylo velmi důležité. V druhém dějství jsme aktivitu ještě zvýšili a zápas zaslouženě otočili v náš prospěch. Ač to tak nevypadá, vítězství se nerodilo vůbec lehce.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Do Hradce jsme odjeli s deseti hráči do pole, z toho Horejš není ještě zcela fit a Matas má tréninkové manko. Vzhledem k tomuto stavu a panujícímu vedru jsme zvolili defenzivní taktiku se snahou o rychlé kontry. To nám dvakrát vyšlo a vedli jsme 2:0. Domácí však stihli ještě do půle vyrovnat, když se nám zranil další hráč Váchal. Na začátku druhé půle běžel sám na Hejníčka Požárek, ale nedal. Potom domácí díky dvěma šťastným tečovaným střelám vstřelili dvě branky a bylo po zápase. S oslabeným kádrem jsme v tom vedru už neměli síly na obrat. Do příštího utkání se Želčí bychom se měli dát zdravotně dohromady, snad se stihne vyřídit i návrat Rejška z Německa. Vstup do sezóny se nám vůbec nepovedl, ale nepropadáme panice a budeme bojovat dál.“


SK SIKO Čimelice – Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Klátil - Tupý, Krauskopf. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Káš – Holub, Šváb). Diváků: 300.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Viták – T. Zelenka, Říha, Nosek (81. Franěk), Nekl (69. Suchan) – Káš, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Želeč: Blažek - Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (46. Bosnyak) - Fiala, Holub, Kloc (80. Šindelář), Šváb (88. Froněk) – Brůžek (78. Stránský), Novotný. Trenér Roman Lukáč. 

Nejlepší hráči: Hegenbart, Slavík – Brůžek, Blažek

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V prvním domácím utkání jsme určitě chtěli získat 3 body. Bod je pro nás trochu málo, ale remíza je vzhledem k průběhu zápasu spravedlivá. Možná jsme měli o něco víc pološancí k tomu dát gól, na druhou stranu kdyby Brůžek potrestal naší chybnou rozehrávku, bylo by pro nás složité s utkáním ještě něco dělat. Želeč hrála velmi dobře v obraně a dělalo nám velké problémy se přes ně prosazovat do gólových šancí. Do příštích zápasů budeme ale muset přidat víc směrem dopředu. Do útočných akcí se nás zapojovalo málo a je pak složité si vytvořit víc šancí, z kterých by se nám povedlo soupeře potrestat.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „V Čimelicích jsme s domácími odehráli vyrovnaný zápas, kde vévodily obě obrany, proto se zrodila zasloužená remíza.“


SK Rudolfov – Centropen Dačice 1:0 (0:0)

Gól: 90. (+2) Šindelář. Rozhodčí: Krčín - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (R. Pouzar – Točík, Pudil). Diváků: 90.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Kuna, Hajný, Pexa – Kocina (73. Novotný), Šindelář, R. Pouzar, Kovačičín – Baščevan (58. Fr. Pouzar), L. Janák. Trenér Otakar Matouš.

Dačice: Zejda – Mašát, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek, Jindra (84. Pudil), Celý (46. Křivánek), Točík, M. Janák (89. Máša) - Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Hajný, R. Pouzar – Zejda

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Musím přiznat, že jsme měli štěstí, když jsme dali gól v posledních chvilkách. Ale na druhou stranu jsme za vítězstvím šli celý zápas. Šancí jsme měli přehršel, nakonec jsme využili jenom jedinou. Snad jsme konečně zlomili prokletí, které nás provázelo od začátku sezony.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Za velkého tepla a na malém a nekvalitním terénu viděli diváci  jenom nakopávání a boj. Kombinační a technický fotbal se bohužel hrát nedal, a tak jsme se snažili ubránit všechny standardky, ale tu poslední jsme bohužel  neubránili. Domácí to samozřejmě doma umí a využili prostředí. Získali všechny body, měli více možností na zakončení.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Dražice 2:3 (0:1)

Góly: 73. Hoffmann, 76. Škarda – 15. a 62. Kromka, 89. Fořt. Rozhodčí: Jarolím – Peterka, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Löffler, Peltán, Podroužek – Veselý, Hořejší, Kromka, Fořt). Diváků: 300.

S. Ústí: Plachý – Bartáček (79. Doubek), Sazma, Brůžek, Podroužek (89. Žilinčík) – Löffler (46. Škarda), Hoffmann, Peltán, Novotný – Sokolt (53. Irsa), Neruda (51. Hladík). Trenér Stanislav Mansfeld.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – Vlašín, D. Štecher (80. Sedlák), Veselý, P. Novotný – Stuchlík (90. J. Štecher), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Podroužek, Hoffmann – Kromka, Fořt

Michal Sokolt, nový trenér S. Ústí: „Nebyli jsme kompletní, ale na to se nechci vymlouvat. První poločas nebyl z naší strany dobrý, prohráli jsme ho. Druhá půle už byla lepší, i když hosté přidali ještě jeden gól. Díky lepšímu výkonu se nám podařilo i vyrovnat. A měli jsme i další velikou příležitost skóre otočit. To se nám, bohužel, nepodařilo. Nakonec jsme neudrželi ani remízu, která by tomu zápasu slušela víc.“

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „První poločas jsme sehráli tak, jak bych si představoval. Hráli jsme dobře a soupeře do ničeho nepouštěli. Místo aby nás druhý gól uklidnil a hráli jsme v klidu, tak jsme úplně přestali hrát. Soupeř nám dal během tří minut dva šťastné góly a hrálo se odznovu. V 80. minutě mohl rozhodnout domácí Hoffmann, naštěstí nedal a my jsme rozhodli krásnou střelou Fořta v 88. minutě. Pak už jsme si zápas pohlídali a získali důležité 3 body. Pochválit za výkon musím naše střelce Kromku a Fořta.“


Jiskra Třeboň – FK Olešník 0:4 (0:3)

Góly: 20., 45. (+2) a 81. Šíma, 33. Dudek. Rozhodčí: Polák – Kotalík, Přibyl. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Cimerhanzl, Cahyna – Šahajda, Nygmet, Pomeje). Diváků: 200.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma (72. Franěk) – Kodras (83. T. Tůma), Cimerhanzl, Bednář (41. Matoušek), Pancíř (41. Malický) – Průcha, Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Olešník: Jirkal – M. Studnička, Heller, Nygmet (84. Fořter), Šahajda –  Tressl, Červenka, Rabiňák, Šíma – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: nikdo – Šíma, Červenka

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Za vlažný výkon jsme si nic jiného nezasloužili. Od dvacáté minuty do poločasu jsme inkasovali třikrát ze standardních situací. Po trojnásobném střídání jsme se v úvodu druhé poloviny utkání pokusili o zkorigování výsledku, ale neúspěšně. Pak nám již v pohodě hrající Olešník nic nedovolil a v samém závěru duelu hosté přidali ještě jednu branku. Polovina našeho mužstva podala hluboce podprůměrný výkon a v pěti hráčích se opravdu krajský přebor hrát nedá. Nezbývá nám než soupeři pogratulovat k vítězství, které jsme mu ovšem velmi usnadnili.“

Josef Pícha, vedoucí Olešníku:Na utkání v Třeboni jsme se dobře připravili po taktické stránce. Pozorně a čistě jsme bránili nakopávané míče Třeboně a dobře jsme kombinovali a přečíslovali domácí obranu. Z toho vznikaly standardní situace, ze kterých jsme vstřelili v první půli tři góly. Ve druhém dějství nás chtěla Třeboň vyprovokovat tvrdou hrou, ale to se jí nepovedlo a dále jsme byli kombinačně lepší a domácí jsme drželi na uzdě. V 80. minutě jsme Šímou po krásné akci pečetili na 0:4. Chtěl bych celý tým pochválit za dodržování taktických pokynů a předvedenou hru. V neděli hostíme Sokol Sezimovo Ústí a doufám, že soupeře, který u nás nebude mít co ztratit, nepodceníme a potvrdíme body z Třeboně.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Protivín 1:1 (1:1)

Góly: 38. Sedlák - 22. Rothbauer. Rozhodčí: L. Eibl – Koranda, Šafránek. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:3 (Petr – Vojík, R. Vojta, Prášil). Diváků: 160.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Barda, Petr, Koutník, Komárek, Málek – Sedlák (59. Petr Dvořák). Trenér Miroslav Strnad.

Protivín: Hanus – Rothbauer (57. Kinkor), Uhlík, Hála, Vojík – J. Vojta, R. Vojta, Zb. Vorel, Prášil, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Komárek, Koutník – Prášil, Hála

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Hlavně v první půli se hrál před perfektní návštěvou kvalitní fotbal na obě strany. Kluci si po dvou výhrách věřili a chtěli zase zvítězit. Bylo to na nich znát, ale dneska proti nám stál zkušený protivník. Po obdržené brance jsme Protivín zatlačili a po zásluze vyrovnali. Škoda dalších dvou naších šancí. Po přestávce hrál Protivín na dlouhé nakopávané balony. My jsme byli víc v držení míče a měli převahu, ale bez brankového efektu. Pár situací jsme asi mohli řešit lépe, nicméně žádnou stoprocentní loženku už jsme neměli.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Od začátku se hrálo docela rychle a důrazně, kolmice za obranu znamenala naše vedení, ale o pár minut později bylo srovnáno po hezké kombinaci do naší statické obrany. Hrál se dobrý fotbal z obou stran. Druhá půle ukázala, že mužstva se vydala v prvním dějství, a tak se hrálo spíš mezi vápny. Domácí víc drželi míč, ale do tutových příležitostí jsme je nepustili. Jsme spokojeni s remízou proti silnému soupeři.“

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza