Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama předvedla na Složišti s Duklou velký obrat

pondělí, 28. srpna 2017, 18:22

V 5. kole Juniorské ligy přivítali Budějovičtí v areálu na Složišti pražskou Duklu, a přestože po poločase prohrávali 0:2, dokázali drtivým náporem v úvodní čtvrthodině druhé půle otočit výsledek na konečných 3:2. Jako vynikající dirigent se ukázal velezkušený Petr Benát, jenž posílil domácí sestavu spolu s dalšími pendly z druholigového áčka. Juniorka na svém hřišti neprohrála ani jeden ze třech dosavadních zápasů.

Jihočeši začali aktivně, brzy po výkopu měl šanci Jindřich Kadula. Běhaví Pražané ale postupně srovnávali síly a stále častěji trápili domácí defenzivu nebezpečnými brejky. Výborný Matěj Luksch v brance Dynama dvakrát zachraňoval před Davidem Douděrou, zůstal však zůstal bezmocný po závaru ve 34. minutě – naštěstí pro černobílé Tomáš Lauko trefil jenom pravou tyč a duklácký kapitán Bao Nguyen Luong téměř z brankové čáry překopl břevno. O čtyři minuty později po chybě Daniela Frnocha ovšem utekl ze strany Tomáš Lauko a levačkou otevřel skóre - 0:1.

Jednu z mála příležitostí domácího celku měl předtím Jan Hála, jeho střelu po zemi však s jistotou kryl Patrik Czehowsky. V závěru poločasu se díky další budějovické chybě dostal do obrovské šance Vojtěch Brabenec a jen pár okamžiků před pauzou zvýšili hosté náskok, když unikl střídající Dominik Vyleta (ve 25. minutě nahradil Samuela Dancáka zraněného po srážce s Jindřichem Kadulou) a poradil si s obranou i daleko do pole vybíhajícím Matějem Lukschem - 0:2.

Klobouk dolů před Benátem

Jihočeši se pod taktovkou Petra Benáta nadechli po obrátce k náporu, kterým provedli totální demontáž dosud účinného herního systému Dukly a třemi góly v rozmezí deseti minut otočili stav. Nejdřív měl šanci hostující Daniel Kozel, ale v 51. minutě Petr Benát rozehrál zprava rohový kop, Daniel Frnoch hlavičkoval a Jindřich Kadula zblízka dorazil míč do sítě - 1:2. O dvě minuty později si důrazný Jindřich Kadula doběhl pro penaltu, kterou mazácky proměnil Jakub Moravec a srovnal na 2:2. Stejná situace se opakovala v 60. minutě, kdy rozhodčí nejprve pustil penaltový zákrok na Kadulu, ale nemohl již přehlédnout faul na Petra Benáta. Přesným exekutorem penalty byl znovu Jakub Moravec - 3:2.

V závěru se hrál otevřený fotbal, při kterém hosté museli útočit a domácí se zbytečně nezatáhli. Z týmu Středočechů se prezentovali pěknými střelami Adam Vlček a Vojtěch Brabenec, na opačné straně zahrozil hlavičkující Jakub Moravec a rovněž Petr Benát z trestného kopu. „Věděli jsme, že Dukla hraje rychlý kombinační fotbal. Zpočátku se nám proti ní nedařilo a inkasovali jsme po individuálních chybách. Soupeř mohl po půlce vést 0:4, ale podržel nás Matěj Luksch. Ve druhé půli za to kluci vzali, hlavně Peťa Benát. Klobouk dolů před ním. Prapor zvedli také Kuba Moravec nebo Jindra Kadula, naši mladí se k nim přidali a pak už se na to dalo koukat,“ těšilo kouče Romana Lengyela.


SK Dynamo jun. – FK Dukla Praha 3:2 (0:2)

Góly: 51. Kadula, 54. a 60. Moravec oba z penalty – 38. Lauko, 45. Vyleta. Rozhodčí: Matějček – Blažej, Flimmel. ŽK: 2:2 (32. Frnoch, 67. Hála – 52. Brabenec, 57. Šimek). Diváků: 120.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Frnoch, Štifter, Krejčí – Benát – Matoušek (46. Škoda), Hála, Moravec – Kadula (86. Kubata), Pouček (83. Kadlec). Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota