Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice se rozešly s Lomem spravedlivou dělbou bodů

 
pondělí, 28. srpna 2017, 14:22

V prvním utkání nového ročníku krajské I. A třídy na domácím hřišti se Bernartičtí utkali s dalším nováčkem soutěže, mužstvem z Lomu. Nebyl to pro ně nijak neznámý soupeř, neboť se s ním utkali před loňskou sezónou v pohárovém utkání na jeho hřišti a vůbec první měření sil s ním prohráli. Tento zápas byl od počátku zcela vyrovnanou záležitostí, hrálo se především pozorně zezadu a šancí se před oběma bránami příliš nevyskytovalo. První poločas však přinesl zajímavou podívanou a velice kvalitní fotbal. Druhá část utkání již byla spíše bojem o to, kdo se ujme vedení a vytvoří si tak reálnou šanci na výhru. To se nakonec nikomu nepodařilo a zápas skončil zaslouženě smírně bez branek.

První střelu na lomského zkušeného brankáře Chylíka vyslal v 5. minutě Jakub Suchan, ta však velké nebezpečí pro hosty neznamenala a muž v bráně si s ní v pohodě poradil. V 9. minutě unikl po levé straně Rakovan a jeho střelecký pokus zblokoval kapitán hostů Vesecký na roh. Ve 12. minutě prováděli hosté trestný kop Baloghem, jeho pokus o ohrožení domácí brány skončil též v rukavicích neméně zkušené opory Bernartic gólmana Tomáše Fučíka. Velmi dobrá akce se v 18. minutě povedla Lomským, Jelen našel dlouhou přesnou přihrávkou za domácí obranu nabíhajícího Trantýra, jehož střelu efektním skokem vyrazil bernartický gólman na roh.

Pak se odehrála dvacetiminutovka boje o střed pole bez větších šancí před oběma bránami. Ve 38. minutě unikl zprava obraně hostí Suchan, jeho dobrou střelu na zadní tyč vyrazil brankář Chylík jen k dobíhajícímu Staňkovi, jehož dorážka však gól neznamenala. Do jeho střely se obětavě vložil Jelen a míč odrazil na roh. To byla asi největší šance v zápase. Ve 43. minutě ještě dostal dobrou přihrávku na levou stranu velmi aktivní a v utkání asi u domácího mužstva nejvíc viditelný Jakub Suchan a jeho centr hlavičkoval Rakovan mimo zadní tyč Chylíkovy svatyně. Divácky i herně zajímavý poločas skončil bezbrankově.

Druhý poločas se hrálo od počátku opět naprosto vyrovnané utkání a do jeho patnácté minuty si nějakou brankovou šanci mužstva vlastně ani nevytvořila. Bojovalo se mezi šestnáctkami a jasně dominovaly obě zkušené obrany. V 62. minutě si udělal velké sólo ze své poloviny přes několik bránících hráčů Trantina, našel pak k brankové čáře nabíhajícího Rakovana, jehož přízemní přihrávka před bránu adresáta nenašla a z dobré akce nakonec nebylo nic. Suchanovu střelu z pravé strany o dvě minuty později brankář Chylík bezpečně zneškodnil.

V 67. minutě našel přesnou přihrávkou Balogh na levé straně nabíhajícího Janů, který pronikl do pokutového území a dobře vypálil. Spolehlivého bernartického gólmana však nepřekonal a akce skončila rohovým kopem. Průbojný Trantýr vypálil v 70. minutě z dálky nad bránu. Pak zaúřadoval opět na druhé straně hřiště brankář hostů, to 77. minutě dostal nalevo přihrávku Staněk, vnikl do pokutového území a levačkou vystřelil na přední tyč. Chylík však byl na správném místě a pokus o ohrožení své svatyně bez problémů zlikvidoval. Poté střílel na druhé straně Janů vedle vzdálenější tyče.

Posledních deset minut hrála obě mužstva již opatrný fotbal, neboť moc dobře věděla, že jediná chybička a zbytečná ztráta míče může znamenat při vyrovnanosti obou mužstev porážku. Hrála v klidu odzadu a do nějakých útočných dobrodružství se již nepouštěla. Velmi kvalitní utkání dvou mužstev, která budou pravděpodobně bojovat o nejvyšší příčky v tabulce, tedy skončilo zaslouženou remízou a i rekordní divácká kulisa byla určitě s úrovní zápasu a předvedenou hrou obou týmů spokojena.   

Příští střetnutí odehrají Bernartice na hřišti soupeře a pojedou do Jindřichova Hradce na rezervní tým účastníka nejvyšší krajské soutěže v sobotu 2. září. Začátek utkání je stanoven na 14:30 hodin.


Sokol Bernartice – Sokol Lom 0:0

Rozhodčí: Kroutl - Tůma, Nedvěd. DFA: Benedikt. ŽK: 2:3 (49. Rakovan, 90. Kloboučník - 13. Jelen, 57. Zeman, 65. Mařík). ČK: 1:1 (53. Mrkáček - 53. Kolací). Diváků: 250.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Mir. Suchopár, Mrkáček, Novák, Ťupa - Kukrál, Trantina - Smrčina (75. Kloboučník), Jakub Suchan, Staněk (79. Vít Fučík) - Rakovan (90. Václav Homola). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Lom: Chylík - Voneš, Jelen, Pavel Vesecký (K), Zeman - Marek Císař, Kolací, Balogh, Janů - Mařík, Trantýr. Hrající trenér Marek Císař.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák