Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice prohrály se Slavií a v poháru končí

 
čtvrtek, 24. srpna 2017, 13:57

Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice vypadli z krajského poháru hned v úvodním zápase. V souboji s SK Slavia České Budějovice prohráli po boji 2:3.

Ledenice hrající I. B třídu musely ještě před zápasem se Slavií řešit problémy se sestavou. Proti týmu z vyšší soutěže nemohl trenér Pavel Vajgel počítat s několika hráči základní sestavy. „Ze zdravotních důvodů nám oproti víkendu vypadli další dva hráči. Museli jsme si pomoci kluky, kteří běžně hrají za B-tým. Bez nich bychom utkání neodehráli,“ řekl domácí trenér.

Slavia od prvních minut ukázala svou kvalitu a měla více ze hry. „Soupeř byl pohyblivější i přesnější v kombinaci. Plynuly z toho také šance, které si vypracoval. První branku soupeř dal již v 8. minutě, kdy se za naši obranu dlouhou přihrávkou dostal hostující útočník a svou šanci proměnil. V první půli jsme rozhodně tahali za kratší konec,“ dodal dále Vajgel k brance Vojtěcha Bravence – 0:1.

Po závaru v ledenické šestnácté se v závěru hosté radovali podruhé. Brankář Mařík sice nejprve dokázal krýt dvě střely, ale na další od Michala Dychtla už byl krátký – 0:2. „Zde byl rozhodující náš nedůraz. Do druhé půle jsme prostřídali a dali možnost dalším hráčům.“

To domácím pomohlo. Hru dokázali Ledeničtí vyrovnat a měli i šance. V 54. minutě se po pasu Kadlece uvolnil Tomáš Lamáček a snížil – 1:2. Na 2:2 v závěru zápasu srovnal další hráč z B-týmu Petr Králík – 2:2. „Drželi jsme vyrovnaný stav a dokonce mohli jít do vedení, když znovu Lamáček postupoval sám na bránu, ale svou střelu poslal pouze do gólmana,“ řekl Vajgel.

Když už začali diváci řešit, kdo za koho půjde na penalty, přišel v 93. minutě rozhodující moment. „Na polovině jsme ztratili balon, soupeř z levé strany utekl a nacentroval před branku, kde po nešťastné teči od Honzy Fencla přeletěl míč brankáře Svobodu a ten pak usměrnil do sítě střídající Radek Holý," popsal ledenický trenér rozhodující trefu na 2:3.

„Druhá polovina utkání byla z naší strany rozhodně lepší. Myslím, že jsme z poháru vypadli se vztyčenou hlavou. Nyní se můžeme plně soustředit pouze na naši soutěž,“ uzavřel hodnocení ledenický trenér Vajgel.

TJ Slavoj Ledenice – SK Slavia České Budějovice 2:3 (0:2)

Branky: 54. Lamáček, 88. Králík – 8. Bravenec, 45. Dychtl, 90. Holý. Rozhodčí: Kroutl – Zabilka, Ovčáček. ŽK: 1:2. Diváků: 120.

Ledenice: Mařík (45. Svoboda) – Stránský, Labaj, Bez, Princl, Kopecký, Babka, Kadlec, Havelka, Vajgel. Střídali: Güklhorn, Králík, Lamáček, Koblasa.

Slavia: Schwarz – Dychtl, Hasenöhrl, Vršitý, Bravenec, Boček, Mizera, Dvořáček, Šťastný, Wegenkittl, Nevosad. Střídali: Benhák, Pečenka, Holý, Gottfried.

Napsal(a) Michal Heřman