Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlatá Koruna zahájila v Olešnici za tři body. Oporou byl brankář Schwarz

 
čtvrtek, 24. srpna 2017, 11:46

Jako nováček přijel vítěz okresního přeboru Českokrumlovska SK Zlatá Koruna do Olešnice s respektem, ale i odhodláním začít opět po dlouhých osmi letech své působení v krajských soutěžích nějakým bodovým ziskem. Vstup mu vyšel nad očekávání.

Ale úvod zápasu tomu neodpovídal. Od počátečního hvizdu si domácí aktivní hrou a náběhy za soupeřovu obranu vytvořili několik nadějných situací, které mohly skončit gólem. Největší problémy činili hostující obraně rychlý Horelica s Drtinou. „Několik pokusů domácích zlikvidoval skvělý Schwarz v brance, něco zazdili domácí zakončovatelé, jedna střela  z 30 metrů šla do spojnice tyče a břevna,“ popsal horké chvilky Petr Gallistl, asistent trenéra a manažer týmu SK Zlatá Koruna.

Pekelný úvod Zlatokorunští přečkali a ve 36. minutě udeřili. Mladík Fuciman unikl po křídle, centrem našel zkušeného Homera, po jehož přesném zakončení se ujali překvapivě vedení 0:1. Olešnici obdržený gól značně zaskočil a znervóznil. „Proto i její vstup do druhého poločasu nezačal nějakým velkým náporem, ale především snahou nás nakopávanými míči dostat pod tlak. Před naší brankou bylo několik závarů, kterým jsme odolali i díky nadále skvělému Schwarzovi,“ uvedl Gallistl. „Zlatka“ se připomněla v 60. minutě. S domácími zadáky si nádherně pohrál Fuciman a střelou k tyči zvýšil na 0:2.

Schwarz odmítl remízu

Domácí poslali na hřiště všechny své největší hráče na střídačce, aby dobyli hostující branku vzduchem. V 79. minutě se jim to povedlo, když střídající Brousek doklepl hlavou míč do sítě a snížil na 1:2. Tlak domácích gradoval v 86. minutě. „Domácí útočník dle našeho názoru v souboji ve výskoku fauloval našeho obránce Duška, který nechtěným pohybem při pádu zasáhl ve vápně míč rukou, a byla z toho penalta. Tu ovšem domácímu borcovi gólman Schwarz skvělý zákrokem vyrazil a korunoval tak svůj vynikající výkon a zároveň zmar domácího mužstva při zakončení!“ popsal klíčový okamžik Gallistl.

Nováček vstoupil do I. B třídy výhrou 2:1. „Poté, co jsme v prvním poločase přežili klinickou smrt, jsme si s velkou dávkou štěstí odvezli nakonec nečekané tři body,“ dodal Gallistl. V sobotu od 13,30 hod. hostí Zlatá Koruna na domácím trávníku Blesk Klikov, což bude zároveň souboj posledních přeborníků krumlovského a hradeckého okresu.

Sokol Olešnice – SK Zlatá Koruna 1:2 (0:1)

Góly: 79. Brousek – 36. Homer, 60. Fuciman.

Zlatá Koruna: Schwarz – Dušek (88. Smrček), J. Král,  Zayml, P. Král, Rychtář, Ohnsorg, Steinocher ml., Štěpánek, Homer, Fuciman (84. Steinocher st.).

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák