Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk zahájil první polovinu sezony porážkou s Vodňany

 
středa, 23. srpna 2017, 13:21

Vimperk hostil v první střetnutí podzimní části A skupiny I. A třídy Vodňany. Šumavan byl mírným favoritem, na jeho horké půdě se často nevyhrává, ale Vodňany s trojicí posil David Přibyl, Ondřej Hudák a Luboš Kunc si překvapivě odvezly cenné tři body.

Vimperský trenér Michal Uhlík při hodnocení uvedl: „Utkání bylo od počátku vyrovnané a možná byl náš soupeř o trochu lepší. My jsme se ale ujali vedení gólem V. Blahouta a poté jsme měli ještě dvě stoprocentní šance, které jsme ale Vondráškem a Čechem neproměnili. Do kabin se šlo tedy pro hosty ještě dobrým výsledkem 1:0. Druhý poločas jsme začali hodně špatně a našemu soupeři jsme darovali gól, když ve vápně neskutečně chyboval Pospíchal. Po nějakých pěti minutách opět Pospíchal přihlížel našemu soupeři, jak skóruje na 1:2. Bohužel jsme přestali úplně hrát a tyto chyby nás dostaly na dno. V závěru jsme inkasovali další gól, kdy náš brankář Wagner neudržel míč ve svých rukavicích a Vodňany pohodlně skórovaly na 1:3. Těsně před koncem jsme ještě korigovali na 2:3 Michalem Chvostou, ale víc už jsme bohužel nestihli. Pro mě osobně je ztráta tří bodů veliké zklamání. Propadli jsme ve středu hřiště, neproměnili jsme ty největší šance a dělali neskutečné chyby v obraně. Takto nebudeme vyhrávat nikdy, ani doma. Za výkon zaslouží pochvalu Honza Děd a Michal Chvosta. Musíme ale koukat dopředu, poučit se z našich chyb a ztracené body zkusit získat hned zpátky, nejlépe v příštím zápase v Sedleci. Sezona je teprve v začátku a my musíme bojovat dál.“

Trenér Vodňan Václav Hrachovec na klubovém webu k vítězství na Šumavě poznamenal: „Do utkání jsme vstupovali s určitými obavami, protože Vimperk není zrovna oblíbený soupeř, ale s odhodláním odvézt tři body. Myslím, že jsme působili fotbalovějším dojmem, v utkání jsme udělali méně individuálních chyb a po zásluze si odvážíme tři body. Všechno mohlo být jinak, kdyby za stavu 1:0 proměnili domácí dvě stoprocentní šance, fotbal se hraje na góly a my vstřelili o jednu víc, takže vítězství je zasloužené.“

TJ Šumavan Vimperk – FK Vodňany 2:3 (1:0)

Branky: 19. V. Blahout, 90. Chvosta – 48. a 54. Vrána, 78. Jizba. Rozhodčí: Crkva – Komzák, Schwarz. Delegát: Chlaň. Diváků: 100.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Zdeněk Formánek