Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov nezaváhal ani s Březovou, Jankov prohrál na Aritmě

 
sobota, 19. srpna 2017, 13:34

Sobotní dopoledne patřilo v divizi A dvěma zápasům jihočeských mužstev, která v prvním kole naplno bodovala. Č. Krumlov hostil nováčka Březovou a Jankov vyrazil do Prahy k souboji s Aritmou.

SK Aritma Praha – SK Jankov 3:1 (2:1)

Góly: 4. a 41. Junák, 85. Beneš – 45. Maršán. Rozhodčí: Hádek – Hocek, Krejsa. Delegát: Bobek. ŽK: 3:2 (Plechatý, Kraus, Podobský – Lošek, Kollár). Diváků: 100.

Jankov: Pavelec – Beránek (71. Popelka), Kroneisl, Lošek, Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán (88. Maurer), Rytíř (78. Mensah) – Pořádek (46. Armah), Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Jankov po výhře s Přešticemi cestoval za jediným protivníkem z hlavního města. Aritma v létě omladila, do branky získala Jakuba Rondzika z Písku, ale v první střetnutí vyhořela s Rakovníkem (1:3). Do zápasu s Jankovem vyběhla s kapitánem Lukášem Hrabákem (37), který by měl pomáhat mužstvu jen v domácím prostředí.

První venkovní duel letošní sezóny nezačal Jankov nejlépe. Již ve třetí minutě chyboval na polovině hřiště při hlavičce Beránek a rázem se dva domácí hráči řítili sami na Pavelce a Junek po ideální příhře dával do prázdné branky. Jihočeši se z gólu rychle oklepali, v poli se hrála vyrovnaná partie, ale v koncovce byli domácí daleko nebezpečnější. Ve 41. minutě se podruhé prosadil agilní Junek. Jankov odpověděl ještě před odchodem do šaten výstavní brankou Davida Maršána.

Ve druhém dějství si v jankovské sestavě zahrály obě africké posily, Čechovi svěřenci si vytvořili územní převahu, ale jejich snaha končila před šestnáctkou Pražanů. V závěru vše riskli na jednu kartu, otevřeli obranu a domácí toho po několika vyložených příležitostech nakonec využili Benešem, který stanovil konečný stav 3:1. „S Aritmou jsme sice odehráli vyrovnané utkání, ale soupeř byl v koncovce daleko kvalitnější. Naše snaha končila u vápna. Podařilo se nám snížit, ale po přestávce jsme si už žádnou šanci na vyrovnání nevypracovali. Domácí zahrál výborně levý záložník Junek, který byl rozdílovým hráčem. Ztracené body musíme získat v příštím domácím utkání s Klatovy,“ řekl nám při zpáteční cestě domů jankovský asistent Petr Maxa.


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olympie Březová 3:0 (1:0)

Góly: 30. Dudák, 49. Kabele, 82. Wagner. Rozhodčí: Janíček – Němec, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 0:4. Diváků: 136.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Zatloukal – Persán (67. Neckář), Wagner, Novák, Sláma (89. Hofmann) – Babka (86. Peroutka), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Trenér Slavoje Václav Domin se musel obejít bez marodů Mravce, Tůmy a Musila (nedohráli v Dobříši), ke vší smůle se na tréninku zranil kapitán Beránek, ale výkon jeho týmu to nepoznamenalo. „Musím kluky pochválit. Bojovali, dali do toho srdíčko a byla u nich vidět vůle po vítězství,“ uvedl po utkání spokojený kormidelník Č. Krumlova. „Nejvíce mě těší, že jsme soupeře, kterého jsme vůbec neznali, přehráli v první půli fotbalovostí. Ukázalo se, jak bylo důležité rozšířit kádr. Když někdo vypadne, máme ho kým nahradit. I kvalitativně.“

Vítězství Březové nad Soběslaví trochu zkreslilo vysoké skóre. Na krumlovském trávníku toho směrem dopředu moc nepředvedla. Jediná střela z vápna je mizernou vizitkou. „Naše defenzíva pracovala kvalitně, soupeře do šancí nepustila,“ dodal Domin. Krumlovští stopeři Martin Dudáka a Jakub Kabele nejen dobře bránili, ale také obstarali první dva góly. Ve 30. minutě otevřel skóre po Kabeleho trestňáku hlavou Dudák a na začátku druhé půle zvýšil střelou z dálky Kabele, když hostující obrana jen přihlížela Novákově přihrávce a ráně po zemi k tyči. Zaskočení Západočeši se nakopávanými míči přes obranu zelenobílých nedostali.

V závěru přidali slavojáci třetí trefu. V 81. minutě fauloval Kupsa domácího Klivandu, který vepředu odvedl kus práce, a Kabeleho trestný kop prodloužil do sítě hlavičkující Wagner. Překvapený brankář Štrunc se za míčem jen ohlédl. „Se ziskem šesti bodů jsme moc spokojeni. Vstup do sezony se nám povedl. Nechtěli jsme, aby se opakoval loňský podzim. Stínem zápasu bylo zranění Persána po jednom z mnoha zbytečně dojetých soubojů hráče Březové,“ dodal Domin. Slavoj čeká příště první regionální derby na stadionu Soběslavi.

Napsal(a) Michal Průcha