Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Staří páni Slavoje porazili německý Waldperlach

 
čtvrtek, 17. srpna 2017, 14:39

Uplynulou sobotu vyrazil tým staré gardy Slavoje Č. Krumlov do bavorského Waldperlachu (příměstská čtvrť Mnichova) k přátelskému utkání s místními vrstevníky. Krumlovští zvítězili po velkém boji 2:1.

Krumlovští hráli v sestavě Vincík - Pils, Němec, Jiří Anderle, Petřík - Werner, Haláček, Šváb, Štrob - Čabela, P. Schönkypl. Střídali N. Frühbauer, J. Novotný, Kroupa a Grabec. Dopravu do Bavorska zajistil Pavel Mrkáček, člen výboru FK Slavoj Český Krumlov.

Jako první se prosadili Jihočeši. Přihrávka Petříka našla rozběhnutého P. Schönkypla, který byl sražen ve vápně a následoval pokutový kop. Zkušený exekutor Zdeněk Šváb se nemýlil a poslal Krumlov do vedení, 0:1. Po spolupráci Čábela - P. Schönkypl se prvně jmenovaný dostal do šestnáctky a chytře přehodil brankáře, 0:2.

Ve druhém poločase po chybě krumlovské obrany domácí snížili na 1:2. V poslední minutě zápasu nařídil rozhodčí přísnou penaltu za kontakt Štroba s německým útočníkem. Domácí exekutor vysoko přestřelil. Rozhodčí však nechal penaltu opakovat (za postavení obránce J. Pilse v pokutovém území). Stejný exekutor už druhý pokus neproměnil, když jeho stranu vystihnul výtečný brankář Josef Vincík a zajistil svému týmu vítězství 2:1.

Napsal(a) FK Slavoj Č. Krumlov