Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod zámkem se zrodila spravedlivá remíza

 
úterý, 15. srpna 2017, 08:51

V prvním kole krajského přeboru zavítalo mužstvo Čimelic na Hlubokou. Zápas dvou mužstev z popředí loňské tabulky sliboval zajímavou podívanou.

Od úvodu duelu bylo čimelické mužstvo aktivnější, už v 5.minutě vystřelil Řezáč, ale domácí brankář byl na místě. V 9.minutě se do šance dostal Hegenbart, jenže jeho střelu Brašnička vyrazil na roh.

Domácí zahrozili ve 12. minutě, kdy střela Rubicka mířila nad čimelickou branku. Ve 14.minutě po rohovém kopu domácích se dostal k míči Nitrianský, ovšem rovněž jeho pokus Slavík vyboxoval. O minutu později na druhé straně se řítil na domácí branku Hegenbart, při souboji s vracejícím se obráncem ale míč ztratil.

V 16. minutě se dostal do šance Tauber, jenže jeho hlavička mířila do země a poté míč skončil nad horní tyčí čimelické branky. V 19. minutě ale konečně udeřilo, a to když se k odraženému míči dostal Tauber a bez problémů dal první branku utkání. Hluboká se ujala vedení v zápase.

V 21. minutě pak nebezpečně střílel Říha, ale jeho pokus Slavík vyrazil. Ve 33. minutě se do obrovské šance dostal čimelický Hegenbart, domácí brankář zázračně vyrazil na rohový kop. Rovněž tak si Brašnička poradil se střelou Svojšeho o tři minuty později. Ve 38.minutě se ke střele z hranice vápna dostal Káš, ale bohužel jeho střela skončila na tyči domácí branky. Ve 43.minutě po přímém kopu Čimelic hlavičkoval nad branku domácích Zelenka, a tak poločas skončil vedením domácího mužstva 1:0.

Druhý poločas začaly opět aktivněji Čimelice, ale jen ztěžka se dostávaly před branku Ciprova mužstva.To se podařilo v 56. minutě, kdy se po centru Nekla k míči dostal Hegenbart a po obejití obránce i domácího brankáře vstřelil vyrovnávací branku. Obě dvě mužstva se pak snažila zvrátit výsledek na svoji stranu, ale bez úspěchu.

Přece jen blíže k vítězství měli ale domácí, a to když v 70. minutě běžel domácí Lovička sám na brankáře Slavíka, ale ten obětavým zákrokem snahu domácího hráče překazil, čímž udržel nerozhodný stav až do konce utkání, protože se ve zbývajicích minutách již nic podstatného nestalo 1:1.


TJ Hluboká nad Vltavou - SK SIKO Čimelice 1:1  (1:0)  

Branky: 19. Tauber - 56. Hegenbart. Rozhodčí: Vican - Reisner, Lovětínský. Delegát: Brož. ŹK: 1:2  (Čermín - Řezáč, Zelenka). Diváci: 60.

Hluboká: Brašnička - Antoš, Čermín, Legdan, Říha - Rubick, Stráský, Nitrianský, Němec (76. Valenta) - Hájek (65. Lovička), Tauber. Trenér František Cipro.

Čimelice: Slavík - Řezáč, Bednařík, Listopad, Nosek - Zelenka, Káš, Nekl, Pávec - Svojše (44. Surovčík, 90. Němec), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle