Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

TJ Dražice: Staronováček vyběhne pod novou trenérskou dvojicí

 
pátek, 11. srpna 2017, 11:53

Trojnásobný krajský šampion z let 2012 – 2014 se tím nejrychlejším způsobem vrátil do oblastního přeboru. V I. A třídě neměl konkurenci a s jedinou porážkou na kontě zaslouženě stanul s třináctibodovým náskokem na první příčce. V krajském přeboru už bude vystupovat pod velením nového trenérského tandemu.

Trenérské otěže se rozhodli v létě předat Miloš Veselý, který je stále platným článkem týmu na hřišti a také předsedou klubu, a Jaroslav Fořt. Volba nových trenérů měla být z domácích zdrojů. „Kormidla se ujali Marian Horka jako hrající trenér a Vlastimil Stuchlík,“ uvádí vedoucí dražického mužstva Lubomír Kolář.

Tým opustili dlouholetí hráči Karel Novotný a Lukáš Fořt, kteří pamatují zlaté časy dražického fotbalu, do Větrov se vrátil Roman Pfeifer. „Michal Hojdar začal opět hrát po dlouhodobém zranění, jinak nepřibyl nikdo,“ říká Kolář, že žádnou novou tvář v kabině zatím nepřivítali.

Nabírání fyzické kondice odstartovali již 10. července. „Připravovali jsme se na domácím odlehčovacím trávníku. Hráči se scházeli třikrát týdně pod vedením nové trenérské dvojice. Účast byla 95 procent, takže spokojenost,“ poznamenává k přípravě, v níž kvůli zraněním v předposledním střetnutí s Lomem zrušili generálku v Sedlčanech.

Dražice v minulé sezoně potvrdily, že k  pádu z KP nedošlo vinou sestupné tendence výkonů, ale spíše shodou okolností. V přeboru nechtějí hrát druhé housle. „V nové sezoně v krajském přeboru je naším cílem být důstojným účastníkem, pokud možno bez starostí se záchranou soutěže. Podzim asi víc napoví o našich možnostech,“ tuší Lubomír Kolář. Půlka sezony odkryje karty a naznačí možné ambice jednotlivých mužstev.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Michal Hojdar (po dlouhodobém zranění).

Odešli: Karel Novotný a Lukáš Fořt (oba ukončení činnosti), Radim Pfeifer (Větrovy).

SOUPISKA

Brankáři: Michal Baka

Obránci: Tomáš Bareš, Jan Vlašín, Michal Hojdar, Tomáš Hořejší, Ondřej Kos, Roman Valášek, Šimon Schloff

Záložníci: Miloš Veselý, Daniel Štecher, Dominik Smutný, Petr Novotný, Matyáš Stuchlík

Útočníci: Marian Horka, Jan Kromka, Jiří Štecher

REALIZAČNÍ TÝM

Trenéři: Marian Horka (hrající), Vlastimil Stuchlík. Vedoucí mužstva: Lubomír Kolář. Kustod: František Ursacher. Masér, zdravotník: Marek Ursacher.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Dražice