Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Sezimovo Ústí: Do kraje jde se staronovým trenérem Mansfeldem

 
středa, 9. srpna 2017, 14:18

Před historickou premiérou v krajském přeboru mají fotbalisté Sokola Sezimovo Ústí. Skvělým jarním tažením se vyhoupli až na druhou příčku v I. A třídě, která znamenala dodatečný postup. Hrající trenér Milan Barteska skončil na vlastní žádost, mužstva se ujal staronový kouč Stanislav Mansfeld.

Sezimoústecký nováček posílil v létě o tři hráče. „Přišel k nám David Novotný, bývalý hráč Jankova, a Václav Podroužek ze Želče. Oba dva šli v přípravě příkladem a určitě by měli týmu hodně pomoct,“ říká místopředseda klubu a bývalý hráč Ladislav Šebek ml. Třetím novicem je Jakub Žilinčík z vlastního dorostu, který také postoupil do krajského přeboru.

Exligista Milan Barteska (44) nakonec v týmu zůstává. Po Želči si zahraje krajský přebor i za Sokol S. Ústí. „Po sezoně oznámil konec trenérské i hráčské kariéry, ale na hřišti bude dál pokračovat. U něho je jasné, že by měl opět být tahounem mužstva,“ těší Šebka, že ještě nepověsil kopačky na hřebík a bude nadále dirigovat hru nováčka.

Do trenérského křesla Sokola usedla známá tvář. „Na pozici trenéra nahradí Milana Bartesku na půl roku Stanislav Mansfeld,“ uvádí k letní trenérské rošádě. Z příchodu šikovného hráče Petra Sazmy z Táborska sešlo. „Škoda, že jsme se na přestupu nedohodli.  Jeho bratr už u nás hraje. Přeruší na rok fotbal a po roce se k němu chce vrátit.“

V přípravných zápasech letní přípravy se Sezimoústeckým nedařilo. Prohráli s Planou n. Lužnicí (1:5), Meteorem Tábor (2:3), Slavií ČB (0:1), skončili druzí na turnaji v Chýnově, kde uhráli bezgólovou remízu s Chýnovem (vyhráli na penalty 3:2) a nestačili na Bernartice (1:3). V generálce prohráli na domácím trávníku s Milevskem. „Přípravné zápasy ani nemá cenu hodnotit, kromě posledního zápasu s Milevskem jsme je odehráli spíše s B-týmem,“ podotýká Šebek, který si také zahrál v několika zápasech.

Nováček má před sebou jasný úkol. Pokusí se, aby účast v přeboru nebyla jen epizodou. „Hlavním cílem je určitě záchrana v soutěži,“ dodává Ladislav Šebek.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: David Novotný (Slavoj Srubec), Václav Podroužek (Sokol Želeč), Jakub Žilinčík (z dorostu).

Odešli: Vojtěch Bouška (Rakousko).

SOUPISKA

Brankáři: František Plachý, Zbyněk Sedloň

Obránci: Matěj Pěknice, Patrik Vilímek, Pavel Sazma, Vojtěch Brůžek, Albert Oláh, Václav Podroužek

Záložníci: David Novotný, Jakub Žilinčík, David Hladík, Jiří Bartáček, Aleš Kutner, Dominik Šmíd, Milan Barteska

Útočníci: Václav Hoffman, Lukáš Irsa, Petr Nikl

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Stanislav Mansfeld. Hrající asistent: František Plachý. Vedoucí mužstva: Petr Sazma. Kustod: Jiří Novák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle