Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně jasně přehrála Vacov

 
úterý, 8. srpna 2017, 07:35

Na nedělní podvečer si přípravné utkání domluvily první týmy Čkyně a Vacova. Oběma týmům se loňská sezona povedla, Čkyně v I. B a Vacov v I. A obsadily špic tabulky. Pro domácí hráče to byl již třetí víkend, co se týče zápasové přípravy. V prvním porazili hráče Sedlice 1:0 a v druhém vyhráli turnaj v Malenicích. Kvalitní výsledky v přípravě potvrdili i proti hráčům z Vacova a i když neměl domácí trenér Kuneš ani z daleka kompletní kádr, Čkyně jasně zvítězila poměrem 5:0.

Do první obrovské šance se dostali hosté, hned v 1.minutě našel vacovský záložník ve vápně volného Ketzera ale ten ve stoprocentní šanci Kaince nadvakrát nepřekonal. Další podobná šance přišla až o dvacet minut později, tentokrát na druhé straně, Fiedler našel M. Kuneše který hlavou vrátil na Pinkeho, ten zcela sám na malém vápně také nadvakrát branku vstřelit nedokázal. Další možnost přišla z vacovských kopaček, po půlhodině hry dobře střílel hostující útočník, ale střela proletěla jen těsně vedle Kaincovy svatyně.

Ve 40.minutě měli velkou šanci pohnout stavem zápasu domácí, J. Kuneš přistrčil balon do běhu Královi, který se dostal do dobré palebné pozice, mířil jen těsně nad. Ve 43. minutě se po Králově přihrávce ocitl v dobré pozici Klose a na střílenou přihrávku po teči Fiedlera nedokázal brankář hostí Klas zareagovat - 1:0.

Těsně před odchodem do kabin zahrávali domácí standardní situaci z rohu vápna, Král přihrál výborně M. Kuneše, jeho ostrý pokus z první proletěl těsně vedle tyče a konal se odkop od branky. Hosté byli pod tlakem a už by se nejraději viděli v kabině, ale darovali Čkyni ještě jednu obrovskou šanci, Klas chybným výkopem našel domácího M. Kuneše, který neváhal a hned vyslal tvrdou ránu, kterou brankář Vacova jen vyrazil, ale dobíhající Fiedler branku vstřelit nedokázal.

Do druhé půle nastoupila aktivněji Čkyně a v 54. minutě z toho vytěžila nepřímý kop v šestnáctce, když byl nucen Klas sebrat malou domů do ruky. K míči se postavil kapitán Turek s M. Kunešem, druhý jmenovaný propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. O tři minuty chybovala Čkyně ve středu hřiště a nabídla tak Vacovu rychlý protiútok, do kterého se dostal Ketzer, domácí kapitán Turek však všechno uhasil a nedovolil mu ohrozit Kaince. V další šanci domácích se ocitnul v 59.minutě Fiedler, Klas byl venku z branky, pokusil se ho přehodit, což se mu povedlo, avšak míč dopadl těsně vedle tyče. V 69.minutě se dostával do dobré šance domácí Král, hostující Král ho ale ve vápně podsekl a sudí nařídil pokutový kop, balon si postavil Pinke a ranou k tyči poslal domácí do tříbrankového trháku - 3:0.

Vacovské tato branka definitivně srazila a z toho pramenily chyby v obraně. Jednu z nich využil Děd, poslal balon vzduchem přes sebe nabíhajícímu M. Kunešovi, který se trefil přesně - 4:0. V 86. minutě skončil dlouhý výkop domácího brankáře Kaince u M. Kuneše, ten zatáhl míč do vápna, kde našel přesně svého synovce J. Kuneše, který přidal pátou branku a svou první za A-tým - 5:0. Poslední šanci utkání měli hosté, dobrý centr ve vápně hostující útočník však trestuhodně netrefil a odmítl vstřelení čestné branky.   

Příští víkend čeká Čkyni generálka na nový soutěžní ročník. Zajíždí do Blatné, kde se utká s v sobotu od 17 hod. s domácími.

SK Čkyně – SK Vacov 5:0 (1:0)

Branky: 54. a 79. Michal Kuneš, 43. Josef Fiedler, 69. Imrich Pinke z pen. a 86. Josef Kuneš ml. Sudí: Pánek.

Sestava Čkyně: Kainc - Pinke, V. Turek, Vondrášek, Klose - Kuta, Děd, Král, M. Kuneš, J. Kuneš - Fiedler. Střídali: M. Miklas a M. Turek.

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Zdeněk Formánek