Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo se rozešlo se Spartou smírně po bezbrankové remíze

 
neděle, 6. února 2022, 16:41

České Budějovice - První zápas po zimní přestávce a hned souboj s jedním z aspirantů na titul. Všechny oči jihočeských fotbalových fanoušků směřovaly na tenhle zápas a už před zápasem bylo nejen z fanoušků, ale i samotných hráčů cítit, že je tu opět velká šance obrat pražskou Spartu o body. A stalo se, zápas skončil 0:0.

Před zápasem proběhl ještě slavnostní ceremoniál a poděkování Petru Javorkovi za odvedenou práci v dresu Dynama, ve kterém odehrál 177 soutěžních utkání a připsal si 9 branek. Nadále bude pokračovat v B – týmu a snažit se s ním vybojovat postup do třetí ligy.

Zápas mohl mít ještě větší náboj poté, co ve svém odpoledním představení Slavia doma podlehla Karviné a v případě, že by Sparta zvítězila v Budějovicích, by se na Slavii dotáhla. O motivaci by tak hráči Sparty před zápasem měli mít postaráno.

Jenže nic tomu nenasvědčovalo, první poločas moc šancí nepřinesl. V jedné z mála šancí se ocitl českobudějovický Van Buren, který po standardní situaci ale poslal míč pouze vedle tyče brány, kterou střežil rodák z Českých Budějovic, Dominik Holec. Na balónu ale více v první půli byla Sparta, jenže ta si moc příležitostí nevytvořila. Až ke konci poločasu se krásně mezi obránci Dynama prokličkoval nejproduktivnější hráč ligy, Adam Hložek, jeho střela však skončila v rukavicích Dávida Šípoše.

Druhá půle už byla ale o mnoho lepší z pohledu Budějovic. Na pár nebezpečných situací Sparty dokázala defenziva Dynama zareagovat, balón drželi na svých kopačkách více a Spartu jasně přestříleli. V jedné vyložené příležitosti se ocitl Ondřej Mihálik, který ale skvělý centr netrefil ideálně a bránu minul. I přes další závary před brankou Pražanů se skórovat Dynamu nepovedlo a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Budějovice bod z utkání berou, ovšem Sparta nevyužila velkou šanci dotáhnout se bodově na čelo tabulky a velké zklamání bylo znát.

I přes omezení návštěvnosti na utkání panovala skvělá atmosféra, fandové Dynama hnali své hráče za vytouženými body. Je ale obrovská škoda, že na takovéto zápasy nemůže být plný barák, vyprodaný stadion by udělal kulisu ještě mnohem lepší. To by se ale mělo v nejbližších týdnech změnit, od 18. února nejspíše bude na tribunách moci být 50 procent kapacity, což znamená, že na zápas s Viktorií Plzeň už by mohlo přijít zase více lidí, od začátku března by to mělo být bez omezení.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Petr Vlasák