Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes odchod dvou podzimních opor je Dynamo zkonsolidované a těší se na Spartu

 
úterý, 1. února 2022, 21:29

České Budějovice - Plány pro jarní část sezony odtajnili fotbalisté prvoligového Dynama České Budějovice. Na tiskové konferenci předstoupili před přítomné novináře předseda představenstva JUDr. Vladimír Koubek, sportovní ředitel Tomáš Sivok a trenér A – mužstva David Horejš.

Zástupci klubu na úvod potvrdili odchod dvou stěžejních hráčů základního kádru, stopera Maksyma Talovjerova a útočníka Fortuna Basseyho. Šéf klubu Koubek na úvod řekl, že i přes tyto odchody je mužstvo zkonsolidované a připravené navázat na dobré podzimní výkony.

Talovjerov prokázal velký talent a ve svých jednadvaceti letech se stal na podzim jedním z hlavních pilířů českobudějovické obrany. Bassey je zase po podzimu s devíti brankami spolu se slávistou Kuchtou třetím nejlepším střelcem FORTUNA:LIGY.

Podle Tomáše Sivoka je velkým úspěchem Dynama, že tito dva fotbalisté odešli do tak velkých klubů, jako jsou Slavia Praha či Ferencváros Budapešť. „Už na konci podzimu bylo jasné, že Fortune u nás nezůstane, a je skvělé, že se stal součástí největšího přestupu v historii Dynama,“ řekl o nigerijském střelci sportovní ředitel. Věří také, že v sešívaném dresu se brzy do základní sestavy prosadí i Maksym Talovjerov.

Adekvátní náhradou by měly být dvě posily do zadních řad. Z Lokomotivu Moskva přichází mladík Maksym Matvejev a příští týden má dorazit africký stoper Konda. „Věřím, že budeme schopni nahradit hráče, kteří odešli. Ti, kteří je mají nahradit, se v přípravě jevili dobře, všechno se ale ukáže až v mistrovských zápasech,“ řekl David Horejš.

Trenér dále potvrdil přínos desetidenního soustředění v Turecku, a doufá, že mužstvo je na jarní pokračování sezony dobře připraveno. Jarní část začíná už o tomto víkendu a Dynamo přivítá na Střeleckém ostrově v sobotu Spartu. „Moc se těšíme, zároveň nás ale mrzí, že na stadion může přijít maximálně tisíc diváků,“ krčí smutně rameny kouč Horejš.

V přípravných duelech se Dynamu dařilo střelecky a David Horejš věří, že dobrou mušku si hráči přenesou i do ligových zápasů. Tahounem ofenzivy by měl být Michal Škoda, který přicházel v pozici elitního útočníka už v létě. Své střelecké kvality Škoda potvrdil na soustředění v Turecku, a trenéři doufají, že jaro bude z jeho strany lepší než podzim.

„Nejdůležitější je pro mě hra týmu, od té se pak odvíjejí výsledky,“ odpověděl trenér Horejš na otázku ohledně umístění Dynama v konečné tabulce. Šéf klubu Vladimír Koubek připomněl předsezónní cíl umístit se do desátého místa. „Dalším cílem je i nadále, aby se našemu béčku podařilo postoupit do třetí ligy,“ uvedl majitel Dynama.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama