Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo podruhé v sezoně přemohlo Pardubice výsledkem 2:0. Tentokrát doma

 
neděle, 9. května 2021, 20:13

České Budějovice - Po dvougólovém vítězství v Pardubicích 17. ledna (15. kolo) přichystali černobílí výsledkové repete stejnému soupeři také na Střeleckém ostrově, kde v rámci 31. kola Fortuna ligy zvítězili podruhé 2:0.

Díky druhému stoprocentnímu zisku v řadě si Dynamo upevnilo jedenáctou příčku v tabulce. Teoreticky se může ještě posunout o dvě místa výš, na záda však Jihočechům také dýchá dvanáctá Karviná. Svěřence trenéra Horejše čekají poslední tři vystoupení – v Teplicích, doma proti Slovácku a na Slavii. 

Do souboje s Východočechy šli Budějovičtí pod vedením nového kapitána Lukáše Havla a konečně také s podporou diváků, byť v omezeném počtu, kteří s patřičnými rozestupy zaplnili východní tribunu a postarali se o správnou atmosféru. Větší aktivitu zpočátku vykazovali hosté, jejichž nebezpečné akce ale končily zpravidla v pokutovém území – chyběla přesnost ve finální fázi.

První střelu mezi tyče vyslal v 10. minutě domácí Maxim Talověrov. Jeho propagační pokus zdálky však bezpečně zlikvidoval pardubický gólman Hrnčíř. O chvíli později se ocitl v šanci jeho spoluhráč Cadu, ale neuspěl, stejně jako v dalších minutách na protější straně Matěj Valenta nebo Pavel Novák po trestném kopu Benjamina Čoliće. Obrovskou příležitost nevyužil ve 32. minutě pardubický Dominik Kostka, jehož dělovou ránu po nepřehledné situaci bravurně zastavil Vojtěch Vorel.

Prolomili domácí prokletí

Čtyři minuty poté zahrával Benjamin Čolić další trestný kop z pravé strany a přesně našel u vzdálenější tyče Marka Alvira, který zblízka volejem uklidil míč za brankovou čáru. Záhy domácí poprvé střídali. Namísto Matěje Valenty, jemuž se vůbec nedařilo, vyklusal na trávník Patrik Čavoš. Po změně stran se objevil další čerstvý muž Ubong Ekpai, který nahradil Patrika Brandnera.

Jihočechům zatrnulo v 56. minutě, kdy Čolićovu chybu málem potrestal Cadu, naštěstí znovu výborně zasáhl Vojtěch Vorel. Brzy nato přišli hosté dost lacino k trestnému kopu dva metry před hranicí velkého vápna, jenže Ewerton pálil do zdi.

Skórovat mohli také Jihočeši v 68. minutě, kdy Čavošovo zakončení po rohovém kopu Čoliće vykopávali Pardubičtí kousek před brankovou čarou. Slibně vypadal také brejk dvou budějovických hráčů proti jedinému obránci v 87. minutě, ale Matej Mrsić poněkud zaváhal s přihrávkou z pravé strany a nabíhající Ubong Ekpai následně přestřelil soupeřovu branku.

Nejhezčí situace nastala v 90. minutě, kdy Benjamin Čolić po faulu na Diopa zahrával trestný kop z pravoboku a místo očekávaného centru poslal míč kolem levé tyče čistým průstřelem do branky. „Chtěl jsem zacentrovat, ale když jsem viděl rozestavení hráčů, bylo mi jasné, že stačí jenom trefit bránu,“ líčil přes respirátor bosenský fotbalista. Byla to jeho osmá trefa v sezoně. „Ceníme si výhru nad kvalitním týmem. Těší nás, že jsme prolomili domácí prokletí a mohli si to s námi užít i diváci,“ liboval si trenér David Horejš.    

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Pardubice 2:0 (1:0)

Góly: 36. Alvir, 90. Čolić. Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Kubr. ŽK: 0:0. Rohy: 3:4. Diváků: 623.

SK Dynamo: Vorel – Čolić, L. Havel, Talověrov, P. Novák – Brandner (46. Ekpai), Valenta (38. Čavoš), Havelka (89. Kladrubský), Javorek (79. Diop), Mrsić – Alvir. Trenér David Horejš.

Pardubice: Hrnčíř – Surzyn, Šejvl, Toml, T. Čelůstka (87. Sychra) – Jeřábek (79. Pfeifer) – D. Kostka, Tischler, Ewerton (79. S. Šimek), Cadu (87. Sláma) – P. Černý (60. Huf). Trenér Jiří Krejčí.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Miloslav Kusbach