Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo po špatném výkonu dostalo gól dvě minuty před koncem duelu s poslední Opavou

 
neděle, 21. února 2021, 19:04

Českobudějovický tým po šesti ligových vystoupeních bez porážky přivítal na Střeleckém ostrově poslední Opavu a znovu se potvrdilo, že neumí zahrát proti tomuto soupeři. Ze čtyř vzájemných soubojů v posledních dvou sezonách vytěžili Jihočeši jediný bod po bezgólové remíze loni na podzim a za čtyřikrát devadesát minut nedokázali ani jednou překonat slezského brankáře.

Úvodní čtvrthodina v podání černobílých vypadala hrůzostrašně. Domácí hráči odkopávali míče a když se pokusili o přihrávku, byla často nepřesná. Po nevydařeném odkopu stopera Králika již v 1. minutě se hosté dvakrát dostali ke standardní situaci od rohového praporku a také v dalším průběhu vydatně zaměstnávali domácí obranu. Nepříliš přesvědčivě si počínal i brankář Drobný, což u něho nebývalo zvykem. Pohodu nepřineslo ani vynucené střídání zraněného útočníka Ledeckého.

První souvislý útok předvedlo Dynamo až v 17. minutě. Mezi tyče se trefil poprvé o tři minuty později P. Novák, ale nebyla to střela, pouze centr, který představoval pro brankáře Fendricha lahůdku na rozchytání. Zablýskalo se teprve ve 30. minutě. Přímý kop Čoliće z pravé strany prodloužil Brandner na Králika a ten hlavičkou pořádně protáhl Fendricha u pravé tyče. Za další dvě minuty pěkně vypálil zleva P. Novák, jemuž přistrčil míč Mrsić. Krátce před koncem poločasu zahrozil bombou opavský Mondek, kterého nechala černobílá obrana trestuhodně operovat na hranici pokutového území.

Opava hrála jako o život. Ne tak Dynamo

Deset minut po obrátce se ocitl v úniku opavský Čvančara, ale nezakončil dost razantně ani chytře a Drobný si poradil s jeho střelou. Z protiútoku se zkoušel prosadit Alvir, mířil však vedle levé tyče. Brzy nato zahrával trestný kop Slezan Březina, naštěstí pro domácí poslal míč nad břevno. Podobnou příležitost měl záhy na protější straně Mrsić, jenž vymyslel nebezpečnou zatočenou střelu, ale brankář Fendrich byl na místě. V 84. minutě se mohl ukázat i Čolić při trestném kopu necelé dva metry před velkým vápnem, jenže poslal míč vedle.

Rozhodnutí padlo dvě minuty před koncem základního času. Prosadil se opavský Březina (bývalý obránce Táborska) hlavičkou u levé tyče, kde zůstal z pohledu domácích trestuhodně volný prostor. „Věděli jsme, že Opava bojuje jako o život, ale zahráli jsme velice špatně. Soupeř hrál na pět záložníků a dva útočníky, napadal nás ve vysokém počtu. My se s tím nevyrovnali a to byla chyba. Hráli jsme v křeči, v soubojích jsme byli druzí, nesbírali jsme odražené míče. Měli bychom si počínat jako vyspělejší tým,“ přiznal budějovický kapitán Patrik Čavoš.  

David Horejš, trenér Dynama: „Musím říct, že jsme dnes předvedli nejhorší výkon za poslední dobu. Do zápasu jsme vstoupili špatně a s nulovou koncentrací. Bylo tam strašně moc nepřesností, chybovali jsme v rozehrávce a vůbec nám nešlo to, co jsme chtěli hrát. O přestávce jsme hráčům něco vysvětlili a čekali jsme, že se trošku změní obraz hry. Směrem dopředu ale toho bylo z naší strany hodně málo. Kazili jsme rozehrávku ve středu hřiště. Pro mě je velké zklamání, že proti poslednímu týmu tabulky nejsme schopní za devadesát minut pořádně vystřelit na bránu. Soupeř podal lepší výkon. Přehrával nás uprostřed hřiště, sbíral odražené míče a byl nebezpečnější, než my.“

SK Dynamo Č. Budějovice – Slezský FC Opava 0:1 (0:0)

Gól: 88. Březina. Rozhodčí: Petřík – Vlček, Váňa. ŽK: 1:3 (85. Králik – 34. Čvančara, 79. Dedič, 82. Helešic). Bez platících diváků.

Dynamo: Drobný – Čolić, L. Havel, Králik, P. Novák – Čavoš (78. M. Valenta), Javorek – Mészáros (46. Diop), Alvir (78. Vais), Mršić – Ledecký (16. Brandner). Trenér Horejš.

Opava: Fendrich – Březina, Kulhánek, Didiba, Helešic – Nešický, Hellebrand (74. Jan Řezníček), Tiéhi, Mondek (89. Hrabina) – Čvančara (89. Rataj), Smola (78. Dedič). Trenér Kováč.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Michaela Mikešová