Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo dál čeká na první vítězství. Se Zlínem padlo 1:2

 
sobota, 7. listopadu 2020, 20:55

České Budějovice – Po měsíčním přerušení kvůli koronaviru hostilo Dynamo před prázdnými tribunami zlínské ševce. Povinnost mu velela naplno bodovat, ale i přes slibně rozehranou partii vyšlo do třetice na domácím stadionu naprázdno a v neúplné tabulce je předposlední.

Černobílí vyhráli tři předchozí vzájemné ligové zápasy se Zlínem a do sobotního utkání vstupovali poprvé v sestavě s Van Burenem, naopak jen na střídačce zůstali Havel s Kladrubským.

Už ve 4. minutě měl velkou možnost po rohu hlavičkující Talovierov, ale Dostálovu branku minul. Po čtvrt hodině zahrozili hosté Jawou, ale na první gól došlo až v závěru první půle. Čolič skončil po souboji s Procházkou v hostující šestnáctce na zemi, míč se odrazil k Javorkovi, který nekompromisně zavěsil.

Dynamo vstoupilo do druhého poločasu pasivně a přečkalo bez úhony šance Čanturušviliho a Dramého, jenž nastřelil z 25 metrů tyč. Jenže v 63. minutě přišel roh Zlína, prodloužený míč našel Buchtu, jehož hlavičku ještě stačil Drobný vyrazit na tyč, ale proti dorážce z brankové čáry byl bezmocný.

Dynamo se tlačilo dopředu a v 74. minutě mohlo jít znovu do vedení. Po Havelkově standardce se Skovajsa objevil sám před Dostálem, ale střílel jen do brankáře. Dvě minuty nato udeřilo na druhé straně. Po křídle unikl Čanturišvili, na vápně našel Dramého, jenž poslal míč přesně k tyči.

Blízko k vyrovnání měli na konci střetnutí Brandner a střídající Bassey, ale skvělého Dostála neprostřelili. Zlín po 13 letech porazil Dynamo a odskočil mu v tabulce na šest bodů. „Pro nás je to velké zklamání,“ uvedl po závěrečném hvizdu kouč David Horejš. „Utkání se lámalo za stavu 1:1. Skovajsa tutovku zahodil a soupeř nás potrestal po naší špatně rozehrané standardce. Doplatili jsme na neproměněné šance,“ mrzela Horejše zbytečná bodová ztráta.

SK Dynamo České Budějovice – FC Fastav Zlín 1:2 (1:0)

Góly: 42. Javorek - 63. Buchta, 76. Dramé. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Melichar. ŽK: Čavoš - Janetzký, Buchta. Bez diváků.

Dynamo: Drobný - Čolič (66. Novák), Králik, Talovierov, Skovajsa - Brandner (85. Jánošík), Čavoš, Havelka (79. Bassey), Javorek, Mršič (66. Mészáros) - Van Buren. Trenér: Horejš.

Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Procházka - Fantiš, Jiráček, Hlinka, Čanturišvili - Jawo (90. Simerský), Poznar, Janetzký (46. Dramé). Trenér: Páník.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama