Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo otočilo skóre s Teplicemi. Střelecky se blýskl Pavel Šulc

 
středa, 10. června 2020, 21:39

České Budějovice - Na rozmoklém domácím trávníku se Dynamo proti Teplicím dlouho hledalo. Hosté v úvodu druhé půle otevřeli gólový účet a přestože za pět minut bylo srovnáno, rvali se o body až do závěru. Ten však náramně vyšel Jihočechům, kteří dvěma trefami knokautovali soupeře a stoprocentním ziskem poskočili na sedmou příčku v tabulce.

Po bezgólovém výsledku v Karviné narazili černobílí doma podruhé na celek usilující o záchranu. Do základní sestavy nemohli trenéři počítat s Filipem Havelkou a Matejem Mrsićem a na lavičce překvapivě nechali Lukáše Havla, jehož ve stoperské dvojici po boku kapitána Tomáše Sivoka nahradil Maksym Talovjerov. Severočeši přijeli oslabení velkou marodkou a bez vykartovaných Petra Kodeše s Tomášem Vondrákem. Od 36. minuty hráli pouze v deseti, když další hříšník Matěj Radosta zastavil šlapákem Jiřího Kladrubského a v krátkém sledu uviděl druhou žlutou kartu, po níž automaticky následovala červená.

Obranu Dynama od počátku zlobil starý známý Jakub Řezníček, který již v 6. minutě nebezpečnou střelou vyzkoušel brankáře Jaroslava Drobného. Z domácího týmu jako první zahrozili Patrik Brandner s Pavlem Šulcem, ale jejich akci vytěsnili hosté na rohový kop. V 15. minutě neuspěl Karol Mészáros sám před brankářem Tomášem Grigarem. Dobrou příležitost měl o třináct minut později také Jiří Kladrubský. Pořád se něco dělo na obou stranách a teprve od vyloučení Matěje Radosty začala narůstat převaha domácích. Jenže vůbec jim nevyšel vstup do druhé půle, kdy chybovali v rozehrávce a vedoucím gólem je potrestal ve 47. minutě Jakub Řezníček po spolupráci s Jakubem Marešem.

Trpělivost slavila úspěch

Za pouhých pět minut naštěstí Pavel Šulc srovnal střelou z voleje k levé tyči po centru Ivana Schranze z pravé strany. Trenéři potom zamíchali sestavou a do šancí se postupně dostávali Ivo Táborský, Benjamin Čolić i Matej Mrsić. Na protější polovině zahrozil také David Černý. „Střídající hráči ohromně oživili hru,“ pochvaloval si trenér David Horejš vývoj těžkého utkání, ve kterém oslabené Teplice neztrácely bojovnost a nedaly svým hostitelům nic zadarmo. „Hosté potvrdili, že mají dobrý tým, přestože nejsou v optimálním rozpoložení,“ uznal Horejš.

Rozhodnutí padlo v 80. minutě, kdy Jihočeši kopali roh zleva a Tomáš Grigar vyrazil střelu Maksyma Talovjerova, ale byl krátký proti následujícímu nápřahu Ivana Schranze. Minutu před vypršením základního času mohl zvýšit Pavel Šulc, jenže pálil vedle pravé tyče. Devatenáctiletý talent se zahojil v nastavení. Podruhé za večer zužitkoval podávku od Ivana Schranze. „Čekáme od něho góly. Nebojí se hrát. Bylo ho plné hřiště, podal skvělý výkon,“ nešetřil chválou na Šulcovu adresu českobudějovický trenér. „Vítězství jsme strhli na naši stranu trpělivou hrou, ale musíme přiznat drobné chyby. Celkový výkon nebyl ideální. Tím víc si cením, jak jsme dokázali otočit zápas,“ dodal.

SK Dynamo Ć. Budějovice – FK Teplice 3:1 (0:0)

Góly: 52. a 90. Šulc, 80. Schranz – 47. Řezníček. Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel. ŽK: 2:4 (44. Talovjerov, 68. Táborský – 34. a 36. Radosta, 70. Kučera, 90. Řezníček). ČK: 36. Radosta (dvě žluté). Diváků: 200.

SK Dynamo: Drobný – Čolić, Talovjerov, Sivok, Kladrubský – Brandner (53. Táborský), Čavoš (77. Javorek), Kulhánek, Šulc, Mészáros (54. Mrsić) – Schranz (88. L. Havel). Trenér David Horejš.

Teplice: Grigar – Nazarov, Čmovš, Mareček, Žitný – Černý (84. P. Mareš), Žitný, Kučera, Trubač (84. Toutou Mpondo), Radosta, J. Mareš (81. Moulis) – Řezníček. Trenér Stanislav Hejkal.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ján Honza