Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neporazitelnost Dynama utnul v Edenu suverénní lídr

neděle, 15. prosince 2019, 19:55

Tečku za fotbalovým rokem 2019 učinila nedělní dohrávka prvoligového Dynama ČB na stadionu úřadujícího mistra Slavie Praha. Souboj dvou nejúspěšnějších mužstev druhé poloviny podzimu skončil zaslouženým vítězstvím sešívaných, o němž rozhodli už za půl hodiny.

Slávisté zakončili famózní podzim hladkou výhrou 4:1 a ukončili českobudějovickou osmizápasovou šňůru bez porážky. První okénko v jihočeské defenzívě, v níž citelně chyběli vykartovaný Sivok a Čolič, načal ve 13. minutě po Masopustově centru hlavičkující Škoda. Za šest minut přiťukl Masopust za vápno Coufalovi, jehož rána s pomocí teče podruhé zaplachtila Drobného.

Domácí i s exbudějovickým Provodem v základní sestavě přidali třetí gól ve 28.minutě a do třetice u toho byl s chutí hrající Masopust. Tentokrát se po Škodově přihrávce na hranici ofsajdu ocitl na levé straně úplně sám a se štěstím propálil Drobného. Gól musel posvětit videorozhodčí Marek.

Skvělou bilanci slávistické obrany (jen tři inkasované góly!) pokazil na začátku druhé půle povedeným volejem Ekpai a ukončil Kolářovu neprůstřelnost trvající 650 minut. Zanedlouho odpověděl domácí kapitán Škoda a opět hlavou po centru rozšířil svůj střelecký účet na 94 ligových gólů. V dalších minutách měli velké šance náhradníci Hora a Táborský, ale skóre se v poslední půlhodině již nezměnilo.

Šestadvacet kol neporažená Slavia vede tabulku o luxusních 16 bodů před Plzní, Dynamo odehrálo dvě třetiny soutěže nad očekávání a přezimuje na osmém místě, pouhé tři body od čtvrté Sparty Praha.

SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 4:1 (3:0)

Branky: 13. a 58. Škoda, 19. Coufal, 28. Masopust - 51. Ekpai. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Mojžíš. ŽK: 0:3 (Havelka, Ekpai, Drobný). Diváci: 16 214.

Slavia: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil (76. Holeš) - Souček, Traoré (72. Hora) - Masopust (79. Hilál), Ševčík, Provod - Škoda. Trenér Trpišovský.

Dynamo: Drobný - Ekpai, Havel, Kladrubský, Novák - Havelka (77. Kulhánek), Čavoš (81. Táborský) - Brandner (69. Mršič), Javorek, Schranz - Ledecký. Trenér Horejš.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza