Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo po třech vítězstvích v lize spadlo na zem. V poháru dostalo doma čtyřku od Sparty

 
středa, 30. října 2019, 21:40

Černobílí po sérii třech ligových výher vyzvali na domácím trávníku pražskou Spartu ve 4. kole MOL Cupu, ale se zlou se potázali. Mužstvo z Letné ukázalo daleko lepší formu, než jakou se prezentovalo při remíze 2:2 s Dynamem ve 3. ligovém kole, kdy zavítalo letos poprvé na Střelecký ostrov. Více než šesti tisícovkám diváků předvedli Pražané řadu pěkných akcí a dali čtyři góly, zatímco Dynamo se neprosadilo.

Mezi tyče na straně domácích se tentokrát postavil Jindřich Staněk a jeho spoluhráči se pustili do soupeře aktivně. Úvod patřil Dynamu, které si vytvořilo nejméně dvě šance, z nichž mohlo skórovat. V 6. minutě osamocený David Ledecký neuspěl před brankářem Florinem Nitou, v pokračující akci ještě hlavičkoval Matej Mršić a znovu střílel David Ledecký, ale všechno vyřešila rumunská akvizice Sparty. Postupně se vyrovnávaly síly a do útoku se dostávali také Letenští. Po ťukesu ve 26. minutě našel Adam Hložek nabíhajícího Matěje Hanouska a ten umístil balon k protější tyči.

Nebezpečnou střelou se brzy nato prezentoval Patrik Brandner, ale znovu se vyznamenal Florin Nica. Ve 38. minutě kopali hosté roh z pravé strany a u protější tyče se střelecky prosadil jejich kapitán Libor Kozák. Budějovičtí marně reklamovali ofsajdové postavení. „O výsledku se rozhodovalo v prvních třiceti minutách, kdy jsme byli aktivnější. Neproměnili jsme ale první šanci a Sparta nás potrestala dvěma góly po našich hrubých chybách. Za stavu 0:2 už se to těžko otáčí,“ poznamenal domácí kouč David Horejš.

Místo pátého gólu se otřáslo břevno

Do druhé půle nastupovali Jihočeši se zjevnou snahou upravit výsledek, jenže již po šesti minutách od změny stran předvedl ukázkový slalom Matěj Hanousek, probil se do pokutového území a zacentroval úhlopříčně na kapitána Libora Kozáka, jenž u levé tyče přidal hlavou třetí gól. Pražané se uklidnili a kontrolovali zbytek utkání. V 60. minutě zpečetil výsledek s chutí hrající Matěj Hanousek, jenž se trefil nádherně pod břevno, když předtím zahrával roh z levé strany černý Kaiku Kanga. O devět minut později se ještě mohlo změnit skóre ve prospěch Sparty. Bombu Adama Hložka zastavilo břevno.

V závěru se hrál otevřený fotbal. Jihočeským divákům zatrnulo v 74. minutě při další nebezpečné akci hostujícího týmu. Po přihrávce Michala Sáčka však Libor Kozák mířil příliš vysoko. Ke slovu se nakonec dostali i domácí. Z trestného kopu v 88. minutě Matej Mršić poslal míč přímo do náruče Florina Nity, o minutu později dva sparťané chybovali u postranní čáry před lavičkou Dynama a střídající Ubong Ekpai letěl zprava volným prostorem k brance, na levé straně našel Mateje Mršiće, ale tomu se zamotaly nohy a bylo po šanci. „Výsledek je špatný, ale co se týče hry, nemáme se zač stydět,“ připojil David Horejš.    

SK Dynamo Č. Budějovice – AC Sparta Praha 0:4 (0:2)

Góly: 26. a 60. Hanousek, 38. a 51. Kozák. Rozhodčí: Orel – Blažej, Kubr. ŽK: 2:1 (36. Brandner, 38. Kladrubský – 70. lavička Sparty). Diváků: 6 117.

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský, Havel, Sivok, P. Novák (81. Helešic) – Javorek, Čavoš – Schranz (55. Ekpai), Brandner (62. Táborský), Mršić – Ledecký. Trenér David Horejš.

Sparta: Nita – Sáček, Kaya, Lichka, Hanousek – Vindheim, Kanga (66. Krejčí), Trávník, Hašek, Hložek (73. Frýdek) – Kozák (80. Juliš). Trenér Václav Jílek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle