Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Generálka černobílým vyšla. Žižkov porazili 3:0

 
sobota, 6. července 2019, 21:49

Českobudějovické Dynamo zakončilo přípravu na novou sezonu domácím vítězstvím 3:0 nad Viktorkou Žižkov. O výhře staronováčka první ligy rozhodly tři góly v úvodní půlhodině. Mínusem jsou zranění Havelky a Schranze.

Černobílí před generálkou zužovali kádr. Do něho se nevešel odchovanec Wermke, který odchází hostovat do Sokolova, testovaný Karsten Ayong se nedohodl s klubem na podmínkách smlouvy.

Hosté museli narychlo převléct dresy a místo tradičních červenobílých oblékli světle zelené. Úvod zápasu patřil domácímu celku a skóre otevřel již v první minutě po Ledeckého přihrávce novic Ivan Schranz. Než se viktoriáni rozkoukali, prohrávali už o dvě branky. Po Čoličově úniku nezaváhal sám před brankářem David Ledecký.

Po čtvrthodině hosté vyrovnali hru, ale ve 27. minutě inkasovali potřetí. Strakonický rozhodčí Pavel Rejžek nejprve odpískal trestný kop, ale po zhlédnutí videa na pokyn VAR, který měl na Střeleckém ostrově premiéru, nařídil penaltu. Jiří Kladrubský ji bezpečně proměnil.

Žižkov v největší šanci nastřelil jen břevno Staňkovy branky. Do druhého poločasu oba soupeři prostřídali a na vážnější šance na obou stranách už nedošlo.

Dynamo zakončilo přípravu s bilancí čtyř výher, jednou remízou a porážkou. Do nového ročníku první ligy vstoupí příští týden v neděli doma proti Opavě (16,30).

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Viktoria Žižkov 3:0 (3:0)                   

Branky: 1. Schranz, 6. Ledecký, 27. Kladrubský (pen.). Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. ŽK: 1:3 (Mustedanagič - Maksič, Rothe, Opluštil). Diváci: 700.    

SK Dynamo: Staněk – Čolič, Havel, Novák (46. Talovierov), Kladrubský (46. Řezáč) – Javorek (46. Čavoš), Kulhánek – Schranz (35. Mršič), Mustedanagič (73. Šplíchal), Provod (65. Brandner) – Ledecký (46. Táborský).

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama