Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V duelu plném šancí Dynamo remizovalo s Amstettenem

 
sobota, 29. června 2019, 23:27

Týden věnovaný soustředění ve Frymburku zakončilo Dynamo přípravným duelem s mezinárodní konfrontací. Na Složiště přijel rakouský Amstetten, a přestože Jihočeši měli daleko více šancí, utkání skončilo nerozhodně 2:2. V dresu černobílých se prosadili Mršič a Ledecký. Generálku na ligovou premiéru odehrají Budějovičtí v sobotu na Střeleckém ostrově proti Žižkovu.

Poprvé v dresu Dynama se představila další nová tvář, na pozici podhrota odehrál šedesát minut zápasu Zinedin Mustedanagič. Prvních deset minut se na hřišti neodehrávalo vůbec nic zajímavého, atraktivní fotbal se začal hrát až od jedenácté minuty. Nejprve vyslal první střelecký pokus na branku Provod a míč skončil na rohu. O pár minut později byl z podobné pozice o dost nebezpečnější, když se jeho střela otřela o tyčku.

Ve 23. minutě šlo Dynamo do vedení. Pěkný centr vyslal do vápna Jiří Kladrubský a Matěj Mršič se prosadil přesnou hlavičkou - 1:0. Navýšit skóre mohl Mustedanagič, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a Gschossman ji vyrazil. Z jediné střely v prvním poločase dokázali Rakušané srovnat. Seidl našel Milloshaje a bylo vyrovnáno - 1:1.

Po změně stran se více dařilo rakouskému soupeři. Důvodem byl i brzy vstřelená branka, kterou obstaral David Peham a Amstetten tak poprvé v zápase vedl - 1:2. V šedesáté minutě vystřídali domácí čtyři hráče a od té doby byli lepším týmem. Srovnat mohl z velké šance Brandner, ale technickou střelou nezamířil přesně. Netrefil se ani Ivo Táborský, když jednou přestřelil a podruhé vystřelil jen doprostřed.

Srovnání přinesla až 77. minuta. Střídající Petr Javorek ho našel přesným centrem Iva Táborského, proti jehož hlavičce neměl brankář šanci - 2:2. V závěru měli černobílí štěstí při střele Offenthalera, jehož pokus Křížek vyškrábl na břevno. Proti Rakušanům se tak Dynamo rozešlo smírně.

SK Dynamo Č. Budějovice - SKU Ertl Glas Amstetten 2:2 (1:1)               

Branky: 23. Mršič, 77. Táborský – 45. Milloshaj, 51. Peham. Rozhodčí: Hocek – Pečenka, Matoušek. Diváci: 150.      

SK Dynamo: Křížek – Čolič, Talovierov (46. Sivok), Novák (46. Fišl), Kladrubský (60. Řezáč) – Mršič (60. Brandner), Mustedanagič (60. Javorek), Kulhánek (60. Ledecký), Čavoš (46. Mareček), Provod (46. Šplíchal) – Ayong (46. Táborský).

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle