Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Za Čimelice střílejí zadáci, veterán na hrotu

 
čtvrtek, 17. září 2020, 22:46

Jihočeský kraj – I když se o víkendu odehrála jen šestice zápasů, rozhodně bylo do sestavy kola z čeho vybírat. Mužem kola byl vyhlášen brankář Dražic Michal Baka za obdivuhodný výkon v Jankově.

Velký obrat proti Milevsku předvedly Čimelice, za které otáčeli výsledek zkušení obránci Zdeněk Pšenička (32) a v předposlední minutě Miloslav Bednařík (35), který se na podzim trefil již podruhé. Dominik Sedláček krásnou ranou poslal Lažiště do vedení, ale krátce po přestávce musel pro zranění střídat.

Dražice v Precis aréně udolaly Jankov, mezi jejich hrdiny patřili neprůstřelný Michal Baka a střelec Jiří Štecher. V zadní řadě Jankovských vyčníval matador a letní navrátilec Milan Bláha, který je společně s dalšími třemi hráči podruhé v sestavě kola.

Radost po premiérových výhrách propukla v týmech Blatné a Týna. Veterán David Kubiš (41) se při dlouhé přesilovce přesunul ze zálohy na hrot a nakonec dal hlavou vítězný gól. Rudolfov podruhé za sebou inkasoval v posledních minutách. Gól Marka Sládka na body nestačil.

Tomáš Houska a Jaromír Vorel vstřelili ve vzájemném střetnutí po dvou gólech. Daleko spokojenější byl plejer domácí Olympie, který zařídil rozhodující náskok 2:0. V derby ve Strakonicích zabodoval Osek, trenér Voříšek chválil celý tým v čele s Milanem Brabcem.

Nejlepší střelci: 5 - Jakub Říský (Osek), Radim Pouzar (Rudolfov), David Růžička, 4 - Jaroslav Hadáček (Milevsko), Tomáš Tauber (oba Č. Krumlov), Tomáš Vokatý (Lažiště), 3 - Martin Popelka (Jankov), Matyáš Stuchlík (Dražice), Zbyněk Vorel (Protivín), Ondřej Šimek (Strakonice), David Říský (Osek), Tomáš Houska (Týn), Jaromír Vorel (Protivín)

Brankáři s nulou: 2 - Michal Baka (Dražice), Miroslav Jirkal (Olešník), Petr Komárek (Jankov), 1 – Marek Hanus (Protivín), Ladislav Chylík (Dražice), Pavel Dvořák (Milevsko), Michal Trnka, Štefan Beránek (oba Č. Krumlov), Jakub Skála (Třeboň), Zdeněk Křížek, Jiří Chaluš (oba Osek)

Ideální sestava 4. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Michal Baka (Dražice)

Milan Bláha (Jankov/2), Miloslav Bednařík (Čimelice/2), Zdeněk Pšenička (Čimelice)

Dominik Sedláček (Lažiště/2), Marek Sládek (Rudolfov), David Kubiš (Blatná), Milan Brabec (Osek)

Jaromír Vorel (Protivín), Tomáš Houska (Týn/2), Jiří Štecher (Dražice)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle