Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O první hattrick v krajském přeboru se postaral Tomáš Tauber

 
pátek, 4. září 2020, 18:07

Český Krumlov – Za Muže 2. kola krajského přeboru jsme vybrali českokrumlovského forwarda Tomáše Taubera (26). V duelu dvou vloni nejlepších týmů přeboru nastřílel do sítě Olešníku tři krásné góly a přispěl k jednoznačné výhře Slavoje v poměru 5:1. V krajském přeboru má na svém střeleckém účtu již 63 gólů.

Zařídil jste první hattrick sezony. Mohl byste ty vaše góly popsat?
První gól padl po autové vhazování, kdy Novas dostal míč a navedl ho na hranici vápna, kde mi přihrál. Já jsem si to pustil a dával jsem to z první po zemi na zadní tyč. Druhý gól padl po skvělém centru od levého obránce Kuny, který si sám balón vybojoval a po narážečce s Růžičkou dával centr na zadní, kde jsem se ocitl úplně sám a hlavou jsem uklízel. Před třetím gólem pravý bek vybojoval míč a pokračoval do protiútoku. Na půli mi přihrál, já jsem míč dovedl až do vápna, kde jsem si dvakrát zasekl balón a dával kolem gólmana.

Z kterého jste měl největší radost?
Z toho třetího, protože se mi povedlo to, za co jsem kritizován. A to, že místo klasického zakončení chci pořád vymýšlet nějaké zasekávačky (úsměv).

Když jste ráno vstal, tušil jste, že vám to tam bude padat?
Rozhodně netušil, i když před každým zápasem mám přání dát gól a vyhrát. Ale tak to má asi každý útočník.

Čím jste Olešník přehráli?
Ve všech směrech. Dokázali jsme pokrývat rychlé brejky po stranách, být důraznější v osobních soubojích, a hlavně jsme proměňovali šance.

Co říkáte na začátek soutěže? Překvapuje vás, že obhájce titulu Olešník nemá ještě ani bod?
Popravdě ani nepřekvapuje, protože měli na začátek soutěže dva těžké soupeře. Navíc odchod Grobára a absence Kaláška, Tomáška a Dudka je znát jak v ofenzivě, tak hlavně v defenzívě.

Nemrzelo vás, že Český Krumlov nešel před začátkem této sezony do divize?
Tak mě osobně to mrzelo a nebyl jsem sám. S divizními jihočeskými týmy jsme hráli nějaké přáteláky a sehráli jsme s nimi více než vyrovnané partie. Myslím si, že po fotbalové stránce bychom na divizi měli.

Váš táta se stal v létě trenérem českobudějovické Lokomotivy, oddílu, kde jste začínal. Určitě by vás rád viděl v sestavě?
Určitě. Občas i vtipkuje, když mu chybí hráči, jestli za ně nepřijdu hrát (úsměv). Jinak na podzim stíhám každý domácí zápas, takže se chodím koukat.

Nyní vás čeká Sezimovo Ústí. Přijímáte jednoznačně roli favorita?
Roli favorita beru, ale nesmíme právě takovéto soupeře podcenit. Hlavně když hrajeme doma a máme za sebou dva těžké zápasy.

Jaké máte osobní přání pro tuto sezonu a jaké ambice má letos Český Krumlov?
Moje osobní přání je, aby mi to letos padalo co nejvíce a pomohl jsem týmu k výhrám. Ambice máme pohybovat se v popředí tabulky.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák